Reklama

Reklama

V napínavém thrilleru Hra peněz, jehož děj se odvíjí v reálném čase, se herecké hvězdy George Clooney a Julia Roberts objevují v rolích moderátora finančního televizního pořadu Leeho Gatese a jeho producentky Patty, kteří se ocitají ve velice výbušné situaci poté, co kontrolu nad studiem násilím převezme rozzlobený finančník, jenž přišel o veškerý svůj majetek (Jack O'Connell). V průběhu napínavého střetu, vysílaného televizí v přímém přenosu milionům diváků, jsou Lee a Patty nuceni pustit se do boje nejen s útočníkem samotným, ale také s časem, aby rozpletli záhadu konspirace, ukrývající se na pozadí současných frenetických a vysoce technizovaných globálních obchodních trhů. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (273)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Pozitivní překvapení na mnoha frontách. Jodie Foster za kamerou, George Clooney před kamerou. Tady ale hraje prim Jack O'Connell, který se do role zoufalce hodí naprosto dokonale. Nemůžu říct, že bych si ho pamatoval z jiného filmu (a že sem jich pár viděl), ale odteď ho budu mít v hledáčku. Naopak Julii Roberts bych vyměnil na další méně známé jméno, do hry nepřinesla nic výjimečného. Jako thriller funguje film výborně, dočkáme se hodně zvratů a neustále jsem přemýšlel nad tím, jak tohle asi může skončit. Filmy odehrávající se na malé ploše mám v oblibě, takže za mně palec nahoru. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Určitě méně zapamatovánihodné, než podobně inscenovaná Telefonní Budka, či superchytrý Spojenec. Je sice vidět, že Jodie Foster s látkou zkušenosti má, stopáž je krátka, takže se dá vytvořit a kočírovat rychlé tempo a dynamický střih, nicméně chtělo by to výraznější zvraty a adrenalinové momenty, o které se v podstatě stará jen chlápek s devítkou v ruce. Takže tématicky zajímvá a určitě seriózně vypadající záležitost se solidní výpovědní hodnotou, která by mohla být ještě peprnější a mít výraznější rukopis. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Jodie Foster už se asi nadobro rozhodla opustit hereckou kariéru a vrhnout se na tu režisérskou. A tímhle snímkem se jí to daří. Film je od začátku až do konce napínavý, navíc je podložen výbornými hereckými výkony George Clooneyho, Julii Roberts a Jacka O'Connella. Opravdu jeden z nejlepších filmů svého žánru. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že se to odehrává na malém prostoru, že to je v první řadě film, který chce diváka zaujmout a také ho pobavit, ale ve druhé řadě je to film, který ukazuje, jaké jsou ve společnosti problémy. Je to ukázáno dost naivně a prvoplánově, ale pak zde padnou slova, která jsou děsivě pravdivá: "A co mi můžete? Co jsem vlastně udělal protizákonného?" ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Veril som, že tento film by ma mohol dostať hneď po tom, ako som videl trailer. A aj obsadenie presviedčalo o tom, že by to mohlo stáť za to. A som veľmi rád, že som sa nemýlil. "Money Monster" je podľa mňa veľmi dobre spracovaným thrillerom, má veľmi dobrú tému a aj spracovanie je veľmi dobré. Môže za to v prvom rade fakt, že herci tomu dodávajú správne tempo a chuť, no rovnako musím povedať, že aj ako postavy fungujú dobre. Musím povedať, že Caitriona Balfe v role Diane Lester je vynikajúca a aj Jack O´Connell ma chytil svojou postavou a chcel som sa o ňom dozvedieť viac. Scénka s jeho priateľkou podľa mňa patrí medzi najväčšie šoky vo filme, pretože sa udeje niečo čo som skutočne neočakával a v závere musím povedať, že cítime voči Kylovi ľútosť. Ale nielen v závere. Už počas toho, ako sa celá táto dráma odohráva. George Clooney to opätovne zvláda na jednotku, no najviac ma vo filme asi brala Julia Roberts v role režisérky. Vynikajúce. Možno by som trošku viac chcel atmosféru v tom štúdiu, no musím povedať, že aj všetko to vyšetrovanie a veci okolo toho ma zaujímali. A klamal by som, keby som povedal, že ma rušili a film som si kvôli nim neužil. Rozhodne som si ho užil. A nebránil by som sa ani pozrieť si ho niekedy znovu. Jodie Foster sa podľa mňa ako režisérka v tomto filme veľmi dobre chytila. A teším sa, čo ponúkne nabudúce. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Ve 32. a 66. minutě můžeme zahlédnout akční hru "Just Cause 3". (Dusty)
  • Julia Roberts (Patty) ve skutečnosti natočila všechny své scény tzv. naslepo. Obrazovky, na kterých ve filmu sleduje George Clooneyho (Lee), měly zelené pozadí a v postprodukci pak stačilo nahradit je záběry ze studia. (HellFire)

Reklama

Reklama