Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby Fan Vavřincová při psaní Takové normální rodinky šňupala kokain.. Emocemi napěchovaná mini-sága z produkce britské televize Sky, v níž po vzoru Shakespearovských dramat spolu zápolí dva princové o královskou korunu. Možná by se našly v Druryho režii rezervy, ale má na ně člověk čas myslet, když na place řádí ta smějící se bestie jménem Hardy..? „It wasn´t little Jimmy. It was little Freddie…“ ()

exhoubus 

všechny recenze uživatele

Pozor, tento komentář obsahuje spoiler. Tento seriál se mi líbí především kvůli nemilosrdnosti a chladnokrevnosti (nevím, jak jinak to říct) Freddieho (Tom Hardy). Například když nepřijde k porodu svého dítěte jen proto, že se zrovna musí jít pomstít svému otci za to, že opustil jeho matku, to už mi přijde trochu moc. Jako by to nemohlo půl dne počkat… ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Škoda, že mi tahle Hardyho poloha ožralce hrubiána přišla už ohraná z jiných jeho rolí a snad právě proto si tuhle rodinnou vztahovku řízlou gangsterkou tolik neužil. Ale spíš asi kvůli samotnému dění, ne že by tu byla nuda, ale díval bych radši na něco jinýho než drsnou telenovelu. Mínusem také Shaun Evans pro mě s nulou charisma. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy je psychopat a východní Londýn džungle. Užívat si s tímhle chlapem a v tomhle prostředí rodinnou idylku prostě nejde. Kor když se blízké příbuzenstvo živí výhradně levárnama, které z kriminálu řídí Brian Cox. The Take sice nemá ten klasický vzhled britských kriminálek z posledních let, ale o to je lepší a syrovější. Postavy jsou nejednoznačné a dalo by se i říct, že tu není žádná veskrze kladná, pokud tedy nepočítám Jimmyho manželku. Ale jinak se jedná o sbírku psychopatů a kriminálníků, ve které je monstrem i dítě školou povinné. Kromě scénáře a režie je obrovskou devízou seriálu i herecké obsazení. Už dlouho jsem neviděl sérii, ve které by všichni do jednoho zahráli na výbornou. Vedle Toma Hardyho jsou to zejména obě hlavní dámy Kierston Wareing a Charlotte Riley. Jedním slovem paráda. 90% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ak je Michael Bay Satan, tak Tom Hardy je megabytosť, ktorej čertíky typu MB večer čo večer fajčia čuramedána. Jeden z najlepších hereckých výkonov, aké som kedy videl. A ostatní herci, hlavne ústredné dve baby, sú len o krôčik za ním. K tomu skvostný scenár, ktorý sa viac sústredí na rodinné záležitosti než na gangsterské prieky, a práve vďaka tomu neustále graduje a v poslednej časti dosahuje nevídanú intenzitu. Letné hollywoodske blockbustery vedľa tohto vyzerajú ako bláboly pre duševne zaostalé publikum. Pecka peckovitá. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Tom Hardy hraje v seriálu švagra Charlotte Riley, ve skutečnosti však byla dvojice zasnoubená. Herci se poznali v roce 2009 během natáčení seriálu The Take (od r. 2009). Setkali se také během natáčení snímku Emily Brontëová: Bouřlivé výšiny (2009). (Cliff Booth)
  • Úloha Freddieho Jacksona (Tom Hardy) bola pôvodne ponúknutá Dannymu Dyerovi, ktorý ju odmietol. V roku 2022 uviedol, že toto rozhodnutie ľutuje. (Arsenal83)
  • Seriál je natočen na motivy literární předlohy „The Take“ od britské detektivní spisovatelky Martiny Cole. (Cliff Booth)

Reklama

Reklama