Reklama

Reklama

V napínavém thrilleru Hra peněz, jehož děj se odvíjí v reálném čase, se herecké hvězdy George Clooney a Julia Roberts objevují v rolích moderátora finančního televizního pořadu Leeho Gatese a jeho producentky Patty, kteří se ocitají ve velice výbušné situaci poté, co kontrolu nad studiem násilím převezme rozzlobený finančník, jenž přišel o veškerý svůj majetek (Jack O'Connell). V průběhu napínavého střetu, vysílaného televizí v přímém přenosu milionům diváků, jsou Lee a Patty nuceni pustit se do boje nejen s útočníkem samotným, ale také s časem, aby rozpletli záhadu konspirace, ukrývající se na pozadí současných frenetických a vysoce technizovaných globálních obchodních trhů. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (273)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Má to opravdu výborný začátek, protože mě to bavilo hned a začalo to být i rychle napínavé, bohužel v polovině trochu to napětí opadá a ukecanost všech herců je nudná, ale pak se napětí opět zvedne a následuje vyvrcholení a konec, který jsem nečekala a který mě vážně rozesmutnil. Nicméně výkon Julie Roberts a George Clooneyho byl úžasný a bylo skvělé je vidět v jednom filmu. Děkuji Jodie! ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Napínačka jak má být. Nejlepší je samozřejmě Jack O´Connell, který mě bavil snad zatím ve všech rolích, co jsem viděl. George Clooney a Julia Roberts si odehrají své, ale je třeba říct, že už to nejsou herecké hvězdy první kategorie. Bavilo mě to od začátku - zajímavé téma, slušná zápletka. A celou dobu až do finále mě to drželo v napětí a očekávání. Stejně jako hlavní postava i já jsem tušil, že pro něj to bude konečná, ale doufal jsem v trochu jiný konec. Fakt, že hlavní záporák řekne, že to bylo špatné, by mi rozhodně nestačil. Před odkrytím svých karet bych ho donutil udělat víc. Vůbec mi nevadí, že něco podobného už bylo párkrát k vidění... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Hlavní problém u mě coby diváka, který vidí za kamerou solidní tvůrkyni a před ní zatraceně hvězdné duo? Přišlo mi to hrozně nezajímavé. A předvídatelné je to hadr. To bylo asi tak. Tenhle moderátor se má moc rád. Svoje sako, svoje tanečky, svoje průpovídky, svoje nedržení se scénáře. Tahle finanční báchorka ho představuje jako namistrovaného egomana, kterému však do studia vklouzne bezmocný dělník, který přišel o všechny úspory. Protože mu věřil. S bouchačkou v ruce a s vestou plnou výbušniny, kterou chce věnovat televizní hvězdě, zoufale věří v nějakou spravedlnost. Z pozadí tiše našeptává rozhodná šéfka s tváří Julie Roberts, hlavní aktéři George Clooney a Jack O'Connell jsou (ač má jeden obrovské ego a druhý si myslí, že s pistolí to půjde) ve finále klaďasové, kteří ovšem nemají moc o čem hrát. Jodie Foster jasně rozdá karty, ale žádné eso v rukávu už nemá (jen ten výstup naštvané přítelkyně potěší). A jakmile opustíme televizní studio, chceme, aby to už celé skončilo. Jakkoliv. ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem čekala, že jediná zajímavá věc na tomhle filmu budou známé ksichty a moje očekávání byla skoro na úrovni klasických béčkových filmů. Jsem ráda, že jsem se hodně pletla. Film je poutavý a vlastně od začátku do konce sledujete, jak to dopadne, jestli se to nakonec třeba ještě obrátí v něco dobrého, nebo jestli to fakt dopadne tak špatně jak čekáte. A na konci mi bylo týpka s pistolí fakt líto. Dost dobrý! ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jodie za kamerou má režijní ruku pevnou, Julia a George před kamerou jsou sehraná dvojka i když Geroge dostává mnohem víc prostoru a víc si to užívá, příběh má spád, nechybí mu lidský rozměr. V podstatě by se dalo říci, že všechno klape a funguje jak má, že tahle Hra peněz má samá pozitiva a jistoty. Přesto to, překvapivě, jako celek zdaleka není tak strhující a kulervoucí jak by mohlo a index filmu bude mít na burze mé paměti pravděpodobně sestupnou tendenci, bez naděje na obrat. Kdybych draze nakoupil, nejspíš bych litoval, takhle mě pokles akcií Hry peněz zase tolik netrápí. Druhou šanci už stejně nejspíš nedostanou. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Když jeden z členů štábu hledá na internetu význam slova „Mambo“, výsledky mu zobrazí „Mambo Italiano“ – píseň, kterou nazpívala teta George Clooneyho (Lee), Rosemary Clooney. (HellFire)
  • Scénář k filmu figuroval v roce 2014 na černé listině nejpovedenějších nezrealizovaných scénářů. (filmsim)

Reklama

Reklama