Reklama

Reklama

Pýcha, předsudek a zombie

  • USA Pride and Prejudice and Zombies (více)
Trailer 5

Klasický román Jane Austenové o spletitých vztazích milenců z různých sociálních vrstev Anglie 19. století je všeobecně známý. Tentokrát se ale odehrává za poněkud jiných okolností, protože Zemi napadla armáda nenasytných zombie. Z Elizabeth Bennet (Lily James) je neohrožená hrdinka, která dokonale ovládá bojová umění i zbraně, zatímco pohledný, ale povýšený pan Darcy (Sam Riley) zuřivě zabíjí vše, co se podobá zombie. Protože útoky nemrtvých stále získávají na síle, oba musí překonat pýchu a spojit síly, aby na krví nasáklém bojišti porazili všechny zombie jednou provždy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (230)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kdyby zůstalo jen u prosté kostýmní rubačky, bylo by všechno v pořádku a dokázal bych přehlédnout i trestuhodně nevyužitou Lenu. Jenže tady je až moc Austenové a vzhledem k tomu, že Pýcha a předsudek je nuda, která se jakousi záhadou stala klasikou, je nuda i Pýcha a předsudek se zombíkama. A nemůžou to zachránit ani solidní herci a sympatické oživlé mrtvoly. Zklamání. 30% ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele

Po rychlém prolítnutí hodnocení jsem byla na vážkách, jestli má cenu se film vůbec dívat. Nakonec jsem se odhodlala a musím říct, že toho vůbec nelituju. Snímek své mouchy má ale zdaleka ne tak hrozné, jak jsem čekala. Klady: Rozhodně stojí za zmínku efekty a vizuální stránka. Ani dobové kostýmy nezůstaly pozadu. Zaujme i herecké obsazení, a především velmi sympatická hlavní hrdinka Elizabeth. Film nenudí akce je tu rozhodně dost. Jsem ráda, že  to není jen další slátanina snažící se zombie apokalypsu za každou cenu zhumornit. Originálnímu příběhu vážně nefandím ale okořenění původního příběhu o zombíky rozhodně sedlo. Překvapí i skvěle zvládnutá choreografie. Zápory: Rozhodně konec (především potitulková scéna) velká škoda, že to a pár dalších detailů nebylo dotaženo do konce. Jinak se člověk musí pousmát nad klišé typu zpomalené napochodování slečen s drsnými výrazy proti zombíkům anebo se pozastavit nad zářivou čistotou jejich zbraní po každé bitce. Hodnocení: (4*) za efekty, originalitu, herecké obsazení a za další skvělý zombie film do sbírky. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší než klasický film Pýcha a předsudek. I zde se jedná o romantický příběh, který mi sedl, herci byli sympatičtí, ale bylo to vhodně proloženo zombíky, díky čemuž ten film nebyl nudný. Myslím si, že to celkem do sebe zapadlo, pro někoho je to možná neobvyklé, že máme v 19. století zombie stvoření, ale mě se ten nápad líbil a natočilo se to dobře. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Nebotyčná chobotina, díky slovenským titulkům jsem přišla na nový výraz (naničhodník = budižkničemu), ale to je pro mou osobu asi veškerý přínos P & P & Zombies. Pokud to měla být úletová parodie, tak měli herci víc věřit tomu, co vypouští z úst. Takhle, spolu se soundtrackem příliš tlačícím na pilu (a nože a meče a všechno ostré) to vyznělo někde na půli cesty mezi jednou a druhou hvězdou. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dosť veľa pasáží je tu celkom nudných, ale samotný príbeh je dosť zaujímavý a v takomto prevedení sa nevidí často. Herci sa tiež celkom podarili, hlavne roztomilá Lily James, tak isto aj akcie, či zombie stoja za to, ale ako celok ma to moc nebralo. Podla mňa tomu uškodil mix žánru. Dosť nevyvážene mi to prišlo, chvíľu som nevedel, či pozerám komédiu alebo horor, chcelo by to lepšie vybilancovať a bolo by to stráviteľnejšie. Na jedno pozretie, ale ujde. Obľúbený soundtrack: The Letter / Siege of London. 55% - 3* ()

Galerie (64)

Zajímavosti (6)

  • Pôvodne mal film režírovať David O. Russell. Od projektu však odstúpil, keďže on a štúdio mali úplne rozdielne predstavy. (toi-toi)
  • Během natáčení Lily James (Elizabeth Bennetová) točila scénu, kde se musela projít kolem uťatých hlav zombie. Většina z nich byly rekvizity, Lily na ně měla dupat, jelikož byly ještě živé. Nicméně v zapálení se do role, dupala po všem velmi intenzivně. Po chvíli si uvědomila, že všichni za kamerou na ni překvapeně zírali. Když se podívala pod nohy, tak si zjistila, že jedna z hlav, po které dupala, nebyla rekvizita, ale namaskovaný herec. (BloodMax)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Pýcha, předsudek… a zombíci

Pýcha, předsudek… a zombíci

04.07.2015

O adaptaci románu Pride and Prejudice and Zombies, ve kterém Seth Grahame-Smith krapet osladil literární klasiku Jane Austen, se mluví dlouhé roky. Předalo si ji několik režisérů a nikdo nevěřil tomu… (více)

Reklama

Reklama