Reklama

Reklama

Zkrat

  • USA Haywire (více)
Trailer 2

Mallory Kane je tajnou vládní agentkou, která pracuje v těch nejnebezpečnějších a nejšpinavějších koutech světa a její mise nejsou vždy tak úplně legální. Po úspěšném osvobození jednoho čínského novináře jí někdo z kolegů podrazí a chce její smrt. Stane se terčem zabijáků, kteří znají každý její krok, a aby přežila, musí dopadnou ty, jenž ji zradili. Díky svému vojenskému výcviku vymyslí dokonalou – a nebezpečnou – léčku. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (32)

Trailer 2

Recenze (513)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když mi v posteli po půlnočním milování řekne, že si chce jít sama zaběhat do odlehlého parku, nemám strach. Když přijde s nápadem, že chce sama stopem projet Východní Evropu, ani se ji neptám na pojištění. Když nestíhám doběhnout autobus, zeptám se jí, jestli se mnou v rychlosti neodcouvá na nádraží. Když mám problém ve škole, ukážu její fotku z boxerského tréninku. Když nás někdo neomaleně předběhne ve frontě do kina, okamžitě odbíhám k uvaděčům pro smetáček a lopatku. Dámy a pánové, seznamte se - Gina Carano, můj nový objev. Zazářila v ženské verzi 96ti hodin a nyní svými mocnými stehny svírá mou mysl. Nepotřebuje, aby jí někdo neustále stál za zadkem a platil za ní kafe, nemá zapotřebí lascivních póz zvýrazňující její ženské zbraně. Používá chlapskou pěst, bouchačku, kašle na Douglase i Banderase, a na rozdíl od Supermana má krásně vypracovaný hrudník. Něco mi říká, že člověk odpovědný za zpackaný závěr tohoto filmu už leží rozcupovaný v náhradních dílech. A já už se nemohu dočkat dalšího rande... ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

možno preháňam, ale tých 5 hviezdičiek za túto akčnú štúdiu problémov modernej ženy soderberghovi doprajem. on steven je celkovo jeden z najnezaraditeľnejších režisérov súčasnej ameriky, ale s čímkoľvek príde, zaujme... tuto zaujal viacnásobne, urobil akčný film, ktorý veľmi skromne a skoro nenápadne narúša isté stereotypy žánru, veľmi príjemne ho obsadil, veľmi poučene natočil a veľmi svojsky obohatil a výsledok som si užíval - soderbergh by podľa mňa mohol byť indikátorom (ak už nie priam definíciou) tenkej hranice medzi mainstreamom a nezávislým/alternatívnym filmom: lebo toto, akokoľvek to bolo áčkovo obsadené, žánrové a "moderne" natočené, nebol vôbec mainstream, divákov akčných filmov a blockbusterov v multiplexoch to môže skôr sklamať, nie všetkých, ale väčšinu asi áno... o to viac si silnú/krehkú ženu mallory vychutnáme my - čo máme radi to soderberghovo laškovanie a balancovanie. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Zkratem zřejmě utrpěl střihač, když si vzal na filmové pásky křovinořez, v druhý ruce přehryzanej kabel a stál ve vodě v železných botách. No schválně. Hlavní dějová linie - sledujeme příběh agentky. Setká se v baru s nějakým týpkem, který ji pak mrdne popelníkem po hlavě, ta unikne a nasedá do auta s civilem, kterýmu pak v kostce vylíčí vše, co se dosud odehrálo - takže, najednou začneme čumět na sled dění jakýchsi retrospektiv a to nasnímané tak, jako by to byl hlavní příběh, což asi je. Uběhne asi hodina (toho vyprávění i filmu) a jsme zpět v autě, pořád někam jednou a Džína stále vypráví. Nuda jak v hradních protokolech anglické královny. Pak se to všelijak motá, sem tam bitka - jo bitky, ty jsou na celém filmu nejlepší, ale stejně tak nějak nechápete hlavní postavu, ani motivace jiných postav. Hemží se to tam samými celebritami, ale hovno z toho. Napětí ve filmu je nula, tak jakýpak zkrat, že ano? Z thrilleru zbyl jen zmatený, lehce akční film vylepšený jen tím, že zdejším Bournem je silná bojovná žena. A Bourne není vlastně dobré přirovnání. Bourne měl HOSIPA plně rozvinutýho, tahle hrdinka si vše pamatovala až příliš dobře a hlavně to musela do detailu říct tomu klukovi v autě (pičovina, že?), který pak stejně z příběhu zmizel jako pšouk ve větru, tak si pak stejně říkáte, co to jako mělo bejt, k čemu tam do psí prdele byl! Zkrátka nevyužitý potenciál, tak aspoň tři *. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Především a hlavně je třeba ocenit netřaslavou kameru v akčních a fightových scénách, to je taková nádhera, když za kamerou není retardovanej zkurvysyn, kterej si neplete kameru s jojem. Další ocenění mám pro hlavní představitelku, je vidět že Gina a bojový sporty jsou velký kamarádi, takže ty fighty byly fakt výtečný, navíc je to kus vydařený baby, takže kdyby mě přemohla třeba v posteli s nebesy, tak bych to věru napovažoval za zkaženej den. Trošku výhrady mám k samotnýmu ději, podle mě je to taková prázdná igelitová taška s nádherným disajnem. Líbí se mě jak textář oficiálního distributra, zjevně ten film minimálně neposlouchal, protože Mallory pracovala pro soukromou agenturu, kterou si najímala statní aparatura, kdyby to napsal nějakej zdejší chroust, budiž, ale ofiko ?? A teď přijde kontrolní otázečka, kolik by asi film dostal od zdejších vodborníčků hvězdiček, kdyby ho netočil Soderbergh? Cha ! Nicméně jako dobrá akční jednohubka z velmi sexovní amazonečkou film funguje kvalitně a to rozhodně není špatný vízo. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Až do závěrečných titulků jsem vůbec neměla páru, že tohle příjemně obsazené akční béčko má na svědomí Soderbergh a musím říct, že mě to překvapilo. Příběh vesměs nezajímavý a sem tam jsem ho ani moc nevnímala, ale akční scény lahodily oku, Carano má můj obdiv. PS: Nemohla jsem si pomoct, ale v té hnědé kožené bundě a čapce mi celou dobu připomínala Martičku Jandovou :D ()

Galerie (59)

Zajímavosti (9)

  • Držiteľom autorských práv na tento film je spoločnosť "Five Continents Imports". Rovnaký názov používa CIA ako svoje krycie meno v snímke Tri dni Kondora (1975). (m.a.t.o.)
  • Mallory Kane (Gina Carano) nosí ve filmu zelenou mikinu s nápisem „Trinity College Dublin“. Samotná herečka ve skutečnosti chodila na střední školu v Las Vegas, která se též jmenovala Trinity. (Cliff Booth)
  • Film bol ohlásený pod názvom Knockout, no ešte pred začiatkom produkcie sa jeho názov zmenil na Haywire. (m.a.t.o.)

Související novinky

Gina Carano jako anděl pomsty

Gina Carano jako anděl pomsty

21.07.2013

A to doslova. Drsná holka z MMA („mixed martial arts") se úspěšně přesunula na plátna kin díky Zkratu a letošnímu Rychle a zběsile 6. Další role? Anděl. Ale takový, který z vás svým mečem a sadou… (více)

Drsné holky pro Expendables v sukních

Drsné holky pro Expendables v sukních

09.10.2012

Zpočátku zněly plány studia Lionsgate natočit jakési „ženské Expendables“ jen jako součást kampaně před uvedením druhé mise legendárních vysloužilců. Všechno ale nasvědčuje tomu, že se filmu opravdu… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

Posily: Machete 2, Iron Man 3, Mad Max 4, Fast Six

Posily: Machete 2, Iron Man 3, Mad Max 4, Fast Six

25.04.2012

Dnes tu pro máme pořádnou dávku akce, tak se nezdržujme: Robert Rodriguez je odvážný muž. Chce totiž do role hlavního záporáka v Machete Kills obsadil Mela Gibsona. Podle posledních zpráv je všechno… (více)

Reklama

Reklama