Reklama

Reklama

Brooklynský gangster a produktivní zabiják Jimmy Conlon (Neeson), kdysi přezdívaný Hrobník, už zažil lepší časy. Nyní 55letého Jimmyho, dlouholetého nejlepšího přítele mafiánského bosse Shawna Maguirea (Harris), pronásleduje kromě hříchů minulosti také zarputilý detektiv (D'Onofrio), který byl celých 30 let vždy o krok pozadu za Jimmym. V poslední době se však zdá, že Jimmy nachází jedinou životní útěchu na dně sklenky whisky. Ale když se terčem stane Mike (Kinnaman), Jimmyho syn, kterého celá léta neviděl, musí se Jimmy rozhodnout mezi zločineckou rodinou, kterou si vybral dobrovolně, a skutečnou rodinou, kterou kdysi dávno opustil. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (504)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Ďalšia, už tretia kvalitná spolupráca Neesona s Colletom-Serrom. Zápletka síce pôsobí na prvý pohľad trochu ohrane, čo by mi aj tak nevadilo, predsa len v tomto žánri to nie je až taký problém, ale aj tak toho ponúkne dostatok zaujímavého. Chválim hlavne skvelo prevedené vzťahy medzi postavami, či už otcom a synom, ale hlavne v rámci zločineckej organizácie, keďže tu sa prakticky všetky dôležité postavy na oboch stranách vzájomne poznajú, čo nie je moc bežné, veľkým plusom je rozhodne postava detektíva a celkom ma zaujalo aj to, že sa dej odohráva v priebehu pár hodín na nie až tak veľkej ploche. A tak síce o nejakej výraznej dynamike tu moc hovoriť nemôžem, ale dejovo mi to sadlo a nenudil som sa. Len ten prvotriedny nájomný zabijak mi na moje prekvapenie ani moc nevyhovoval, od neho som čakal podstatne viac. Čiastočným sklamaním je aj akcia, síce rôzne naháňačky a prenasledovania sú v poriadku, ale tej výraznejšej tu ani moc nie je, pričom tých pár súbojov je len úplne priemerných a prestrelky sú príliš krátke. Ale zase dá sa to chápať, keďže film sa snaží pôsobiť čo najuveriteľnejšie a navyše poteší aspoň viacero efektne prestrelených hláv. Hereckému obsadeniu sa tu nedá nič vytknúť, Liam Neeson tu predvádza jeden zo svojich kvalitnejších výkonov posledných rokov, pôvodne som sa síce obával jeho syna, aby mu to zbytočne nekazil, ale nestalo sa a aj Joel Kinnaman mi vyhovoval, k tomu Vincent D'Onofrio ako detektív a ideálny výber záporákov na čele s Edom Harrisom. A skvelú prácu to odvádza aj Jaume Collet-Serra, ktorý filmu dodal výbornú atmosféru a postaral sa o veľmi dobrý vizuál, tu vynikajú hlavne prelety cez mesto, ale aj celkovo ponúkne mnoho výborných záberov, kde vyniká finálny s puškou. Takže akcia mohla byť ešte trochu lepšia, ale inak mi to nadmieru vyhovovalo, či už scenárom, hercami, ale aj vizuálom, takže si určite nemôžem moc sťažovať. 75% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kvalitní dramatické rodinné podloží je prošpikované více než slušnou akcí a Collet-Serrova Neesonovská trilogie dostává velice podařené finále. Smůla a nešťastná náhoda tu hrají prim spolu s chlastajícím Santou trpícím výčitkami svědomí. Fantastický Ed Harris kecající s Liamem Neesonem budí respekt a jeho pohled na věc dává smysl. Zlý je "Hrobař", jen je to shodou okolností i hlavní hrdina, který v průběhu filmu nechává v loužích krve hromadu mrtvol, tentokrát z ospravedlnitelného (ale sobeckého) důvodu. Synátor Kinnaman hodně fajn, má vlastní hlavu a v průběhu (to je důležité) nepřechází do stádia otravnosti. Perfektní akčňárna, kterou si moc rád zopakuju. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Možná, že se z toho postupně stává vlastní subžánr, ale zapamatovánihodných kousků tam bude pramálo a mezi ty zapadne i Run All Night. Na Taken to nemá ani náhodou. Chybí akce, střihová skladba soubojů nic moc, spád, drajv. I pomalejší, ale mnohem rozvážnější a atmosferičtější Walking Among Tombstones bylo o třídu lepší, než tahle rychlokvaška, ze které možná cítíte newyorský feeling malých uliček a mafiánských hospůdek, ale reminiscence na devadesátky je to značně nedokonalá. Samozřejmě silný herecký ansámbl tomu nakládá, ale lepší než průměr to není. Když jsou v akčním snímku nejlepší dialogové pasáže dvou hlavních hvězd a není to nutně Heat, je dost možná něco ne tak, jak by mělo být, jako v tomto případě. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Solidně budovaná podívaná, kterou ve finiši možná maličko brzdí přílišná délka. Jop, být té akce míň, vlastně bych se vůbec nezlobil. Až na poslední výstřel to totiž byla stejně sterilní vybíjená, jako tomu je všude jinde a začínám z toho být mírně unavený. Takže vlastně díkybohu za tu první hoďku. A taky za napravenej dojem z posledního Taken, vskutku jsem měl strach, že se z toho Neeson už nevyhrabe. 7/10 ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Oblíbené schéma hektické noci (Zběsilý útěk, Rozsudek noci, Očista 2) naroubované na mafiánskou kostru Carlitovy cesty, doplněné o podivné digitální přechody mezi jednotlivými lokacemi (chápu jejich smysl - zjednodušení orientace - ale vizuálně mě spíš rušily) a příběh dvou přátel, kteří si musí jít po krku. Má to tempo, dovolí to postavám udržet si důstojnost až do konce a i v akci má Jaume Collet-Serra pevnou ruku. Škoda, že scénář rezignuje na vlastní motivy a pouze vykrádá a jde po vyšlapaných cestičkách. Ano, je to určitá forma jistoty, naprosto ale absentuje možnost něčím překvapit. Což je škoda už pro fantastické herce, kteří umí prodat i ty nejlacinější fráze. Především přímé rozmluvy Liama Neesona a Eda Harrise by s přehledem utáhly celý film. Solidních 75% pro poctivé, i když neoriginální chlapské drama. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Aj napriek účasti Nicka Nolteho vo filme nie je uvedený v titulkoch kvôli veľkej časti vystrihnutých scén. V produkcii sa rozhodlo, že nie sú pre film podstatné, a preto zostali zväčša nepoužité a jeho meno bolo vyškrtnuté. (KoRner)
  • Dres na stene Eda Harrisa (Shawn Maguire) patrí klubu New York Rangers. Číslo 94 znamená rok, kedy Rangers naposledy získali Stanley Cup. (vander19)

Související novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (více)

John Wick 2 má záporáka

John Wick 2 má záporáka

27.10.2015

Postavit se Johnu Wickovi není legrace. Zabiják s tváří Keanu Reevese (Matrix) se chlubí přezdívkou Baba Jaga a je o něm známo, že dokáže splnit i nesplnitelnou misi. Kdo se mu pokusí narušit… (více)

Neeson a drogová ponorka

Neeson a drogová ponorka

25.03.2015

Liam Neeson nedávno prohlásil, že hodlá zhruba do dvou let seknout s akčními rolemi. Koneckonců už mu je 62 a nemá fyzičku jako třeba Stallone, není tedy divu, že se pomalu přesouvá k o něco… (více)

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Reklama

Reklama