Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 7
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 7

Recenze (158)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Žánrově asi nejlépe zfilmované moderní Call of Duty šmrncnuté moderním Medal of Honor ~ OK, uznávám že akce se tady povedla nahrát, zrežírovat a vytvořit skutečně dobrá a při natáčení byl přítomen někdo, kdo říkal, jak se mají vojáčci pohybovat, takže to nepůsobilo trapně. Co už ale bylo přitažené za vlasy, to byl příběh, protahovaný, místy zoufale průhledný znovu se tak potvrzovalo, že až se do podobné situace dostanete, tak 1) Nikoho nenechávejte z hloupých sentimentálních důvodů na živu, a 2) Vždycky obětujte jednu kulku pro ujištění. Asi bych osobně uvítal prostě jen to pátrání, vyslýchání a akci a to rádoby řešení vztahů se m fakt netahat - bylo jich tu příliš a těch akcí v postelích bylo až nadbytek. Něčím ale filmaři holt nalákat museli, asi. Vidět se to jednoduše dá, ale nejlepší je asi první lehce zmatená řada, pak už se to točí kolem už známých zvratů a čím dál tím déle je více okecávání. Malé bezvýznamné plus za poslední (asi poslední?) díl, kde si vzpomněli, že jsou Češi členy NATO, že se tam ozvala hodně špatná čeština, že naši vojenskou misi při NATO nechali infiltrovat teroristy a že nám vyvraždili vlak civilů. Hm, je to vůbec plus...? ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotit Protiúder jako jeden seriál moc nejde. První série stojí sama o sobě, je vážnější, špionážní a za mě nic moc. Pak ale přišel na scénu Scott a Stonebridge a seriál se rozjel na plný pecky. Spousta sexu, výbuchů a minimálně jedno vystřílený město v každým díle. Akce je tu plno, je přehledná a Wichnester se Stapletonem si to užívají každou chvíli. Jejich chemie a hlášky jsou neopakovatelný. Pánové se ale se seriálem rozloučili a ten to ještě ve 3 sezónách zkusil s novým obsazením. Nebyl vyloženě špatný, ke konci dokonce velmi dobrý, ale vrcholu ve 4. a 5. řady se už Protiúder nepřiblížil. Celou dobu to ale byla nadprůměrná akční zábava. Scotte a Stonebridgi, díky! ()

Reklama

York 

všechny recenze uživatele

Skvely serial, spousta prestrelek a souboju. Zacatek se me libil trochu vic, vzdycky byl jeden pribeh rozdelen do dvou dilu a jednotlive pribehy se vzdycky odehravaly nekde jinde, takze to bylo dost zajimave. Posledni serie byla uz ale zklamanim, na jednu stranu uz bylo jasne, ze jsou Michael i Damien "nesmrtelni", na druhou stranu ale zase nazev serie predpovidal to, ze jejich smrti by se cely serial mohl klidne ukoncit. Hlavne ale uz ta posledni serie byla takova divna... EDIT: Serial uz ma i pokracovani, ale to uz neni nic moc, divam se na ne spis ze setrvacnosti. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Jednodenní záležitost s neodolatelným Richardem Armitagem, kterého MI6 vysílá do nejnemožnějších a nejšílenějších misí pod sluncem. Irácké trauma, které provází jeho postavu, můžeme brát v úvahu pouze první půlhodinku, potom dojde k transformaci v dokonalého válečníka. Hlavní téma, které prochází všemi misemi, otázka viny a vyrovnávání se s ní v podání dvou vojáků, je dostatečně nosné, aby tuhle šestidílnou sérii utáhlo. Povedlo se i typové obsazení jednotlivých postav a scénáře jednotlivých misí. Jen finále je poněkud na hlavu padlé a hlavní sezónní konfrontace tím trpí. Což mi však nezabrání v tom, těšit se na další sérii. PS: Druhou sérii nebrat... Kvůli Hobitovi došlo k překopání hereckého obsazení, což mě věru nenadchlo. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se snažil. Vážně, věřte mi to. Ale nemohl jsem se zbavit chuti, na zombíky. Jakmile někde vidím Andrewu Lincolna bez plnovousu a bez klobouku, mám chuť na zombíky. Takže neexistuje li v příběhu nic jiného, co by ve Vás vzbudilo jinou vášeň, než jsou plísní promazaní, uslintaní mozkožravci, není důvod přehnaně hvězdičkovat. Muzika alá Medal of Honnor, ve mě vzbudila spíš touhu si zapařit, než tupě sledovat píčoviny vojenské jednotky. Přesunout Strike Back pod Cinemax bylo nejlepší možné řešení. Nová hlavní drsná dvojka, kosí, hláškují a plní mise jak na běžícím pásu. A působí to líp než první tři dvojdíly. Ovšem přepálená drsnost je až na škodu. Nevím jak moc by ste museli být drsný, nebo z čeho by Vás mícká armáda musela sestrojit, abyste při vyndavání kulky ze stehna, kousek o tepny, vypadali a vydávali zvuk jak při prvním sraní po mesíční vepřové dietě. Každopádně třetí hvězdu přidám z důvodu, parádní akce a dobře napsaných scénářů a dvou hlavních drsňáků. Druhá série je úplně jiná a podstatně lepší. ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • Všechny postavy v seriálu nosí sluneční brýle Ray-Ban. (HectorHagman)
  • V této epizodě, kde hraje Marek Vašut plukovníka Bešnova ze Skupiny Alfa, mluví herec anglicky s českým přízvukem, nikoliv anglicky s ruským přízvukem, případně bez přízvuku, jak by se na elitního ruského zpravodajce slušelo. (mkali)
  • První seriálová série byla natáčena v lokacích hlavního města Jihoafrické republiky Johannesburgu a v odlehlé provinční oblasti Gauteng. Ta se nachází v severním cípu Jihoafrické republiky. (Conspi)

Reklama

Reklama