Reklama

Reklama

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími. (Vertical Entertainment)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (1 246)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Rozhodně To nebylo tak napínavé či dokonce strašidelné, jak jsem si od něho sliboval, ale jinak můžu jenom chválit. Líbí se mi osmdesátkový styl a duch, ve kterém se film nese, byl jsem nadšen partou výtečných dětských herců a některé scény se určitě časem zařadí mezi klasické. Když je klaun na obrazovce (scén s ním mohlo být přece jen víc), čeká diváka většinou nějaká ta lekačka, ale časem trošku otupí, protože Pennywiseova úspěšnost není rozhodně stoprocentní, i když mění podoby častěji, než T-1000 a Věc dohromady. Jako svou top scénu bych označil tu s promítačkou, ta byla opravdu chytře vymyšlená a natočená. Dobrá zábava, kterou jsem uzavřel svou malou vánoční hororovou procházku. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po zmiznutí Georgieho (Jackson Robert Scott) sa jeho brat Bill (Jaeden Lieberher) snaží zistiť, čo sa v osudný deň mohlo stať. S pomocou svojej partie postupne zisťuje, že jeho brat nie je jediným, kto zmizol, a že v mestečku Derry počas desiatok rokov prišlo k mnohým katastrofám. Všetky majú spoločné to, že sa odohrávali 27 rokov po sebe. Deti čoskoro začnú stretávať klauna s menom Pennywise a sú nútené postaviť sa svojmu strachu. Všetky stopy vedú do miestnej kanalizácie a pre deti sa začínajú najdesivejšie prázdniny ich života. - Jednoznačne jeden z najlepších moderných hororov, ktoré zatial vznikli, ale mne osobne It úplne nesadol. Vlastne ani neviem čím to je, ale asi som až príliš počítal s tým, že to na mňa urobí rovnako nezabudnutelný pocit ako Stranger Things, ale tento pocit sa vôbec nedostavil a v niektorých pasážach som sa vyslovene nebavil. Kvôli dlhej stopáži mi to prišlo miestami trochu nezáživné a strašenia mohlo byť tiež trochu viac, ale inak už prevládajú len pozitíva. Zaujímavé je, že sa tohto projektu účastnilo mnoho osôb, ktoré sa dostali z hororového dna až na absolútny vrchol. Všetko začalo parádnou predlohou Stephena Kinga, réžiu má na starosti Andy Muschietti, ktorý začal kariéru v španielskom undergrounde, hudbu má na starosti Benjamin Wallfisch, ktorý taktiež začínal kariéru pri televíznych hororoch a v neposlednom rade je tu perfektný Javier Botet, ktorý vyzerá lepšie ako všetky digitálne efekty. Práve kvôli týmto luďom ma obrovský úspech tohto hororu teší najviac. Som velmi zvedavý na druhú časť a velmi by som uvítal, keby úlohu Beverly dostala perfektná Jessica Chastain, ktorá už s režisérom v minulosti pracovala a do jej úlohy by sa maximálne hodila. EDIT: 22.04.2019 - Pri druhom zhliadnutí sa nič nezmenilo a bavil som sa pri ňom rovnako ako pri tom prvom. Pri opätovnom pozeraní som sa viac sústredil na hudbu, ktorá je úplne vynikajúca, aj keď je v podstate totožná so soundtrackom k A Cure for Wellness, ktorý pán Benjamin Wallfisch vyprodukoval rok predtým. Zrejme to nie je posledný krát, čo som tento horor pozeral. + Javier Botet + herec z Stranger Things + herec z Tales of Halloween + herec z Cell + herec z Antisocial 2 + herec z iZombie a Stake Land II + herečka z Mama + herečka z Crimson Peak + herec z Saw IV ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Skratkovitosť bola v tomto prípade doslova nevyhnutná, pred filmom som nevedela, že to rozdelili na detskú a dospelácku časť, ale spravili dobre. Neviem si to predstaviť v jednom filme, ani keby mal dve a pol hodiny. S výsledkom som veľmi spokojná, len jedna vec mi nejde do hlavy a nevidím v nej žiadne využitie ani pre druhý diel - prečo z Mikea Hanlona urobili sirotu so zhorenými rodičmi? ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Dost špatné, ale už při pohledu na trailer druhého dílu mi došlo, že tohle točil tvůrce Mámy. Dost se tomu filmu podobá. Průser je, že scény, které mají být děsivé absolutně nefungují, a že si autoři nedokázali poradit s faktem, že knižní předloha 1. nemá děj, 2. má dvě naprosto svázané části, které není úplně snadné oddělit (a nebo hůře prezentovat jako dva díly). Nejvíc to trpí naprostou uspěchaností. Trochu věřím, že kdyby To vzniklo jako seriál, mohlo by spoustu věcí lépe doznít. Takhle je to v několika momentech zkratkovité a zároveň doslovné. Až to působí směšně. Trvá se tu na některých scénách nebo slovech z předlohy, které takhle samostatně a odtrženě naprosto postrádají svou sílu a působí spíš legračně. Bill Skarsgard je super, nic prosti němu, ale Pennywise je tu degradován na figurku, která se prostě neustále někde objevuje a nic z toho. Hodně se také sází na IT, ale je to hnus. Staré dobré masky dokážou odvést mnohem více práce. Slet "děsivých" scén, které ovšem nestaví na atmosféře, ale na prostém "šokování" a "útočnosti" tak prostě na poli celovečerního filmu nemůže fungovat. Možná jako film atrakcí, pokud někoho ty jednotlivosti zaujmou. Dle hodnocení soudím, že ano. Pro mě díky své dementnosti velmi obtížně sledovatelné. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Končí prokletí špatných adaptací Kingových románů? To je po Temné věži doslova balzámem na duši. V jádru věrně předloze, přesto v některých věcech dost jiné a nápadité. Když od režie odcházel Fukunaga přestal jsem projektu věřit, ale nakonec to dopadlo dobře. Vyvážené tempo, propracované charaktery. Povedlo se i časové prohození součastnosti a minulosti (těžící z úspěchu Stranger Things). Znovu se osvědčil recept - atmosféra Stůj při mě kombinovaná s moderním trikovým hororem. Klaun jako nádoba zla posloužil, ve dvojce se na svět prodere jeho samotná esence. Natočit dobře druhý díl bude tvrdší oříšek. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (113)

  • Dva týdny předtím, než začalo natáčení, se museli herci poznat, aby přátelství jejich postav ve filmu působilo reálně. Společně chodili na jídlo, jezdili na kolech a hráli různé hry. Představitel Billa Jaeden Martell řekl, že se sobě dívali tři minuty v kuse do očí. „Byli jsme jedna velká rodina,“ dodal Martell. (ČSFD)
  • „To“ byla dvaadvacátou knihou a osmnáctým románem Stephena Kinga, který psal pod svým jménem. Kniha se stala nejprodávanějším titulem roku 1986. (Steewe)
  • Když skupina hlavních hrdinů stojí před kinem v Derry 4. července 1989, je na kině napsáno, že vysílají Smrtonosnou zbraň 2 (1989), ale ta byla celosvětově uvedena do kin až o tři dny později. (holyterry)

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Horor To se dočká seriálového prequelu

Horor To se dočká seriálového prequelu

30.03.2022

Streamovací služba HBO Max oznámila, že chystá seriálový prequel kultovního hororu Stephena Kinga To. Projekt se momentální jmenuje Welcome to Derry a odkazuje tak na ikonické městečko, ve kterém… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Reklama

Reklama