Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Angel, patnáctiletý recidivista: napadení a krádež auta. Davis, šestnáct let: držení narkotik s úmyslem prodeje. Butch, sedmnáct let: napadení dozorce. Tito tři jsou posláni do nápravného zařízení Enola Vale v Montaně, kde jsou zařazeni pod dohled přísného, ale starostlivého dozorce Goodyeara. Butch může skončit ve vězení pro dospělé, a tak se snaží, aby se mu maléry vyhýbaly… dokud se však on a Davis nestanou předmětem bezohledného napadení jiného vězně jménem Banks. Neudají jej, ale po návratu ze samotky se Banks s Butchem utkají o vůdčí pozici. Stejně jako smečka nalezených psů zavřených v ohradě si mladí muži snaží udržet svá těla a duše nedotčené, ale každé další násilí bobtná se stále vzrůstající silou. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (87)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vcelku obstojná, i když nijak převratná žánrovka z klučičího pasťáku. Pozitivum je, že se vyhýbá melodramatičnosti, patosu, moralizování, "silnému" příběhu a podobným ohavnostem, nesnaží se o nějaké hlubší poselství, ani o kdovíjak intenzívní katarzi. Prostě pesimistický a klaustrofobický film o zabásnutých grázlících, zpruzených bachařích, vzteku a bezvýchodnosti. Ale diváka myslím nemá čím vážněji oslovit. Za zmínku stojí asi jen představitel Butche s očima i ciferníkem trochu připomínajícími mladého Alaina Delona, výrazný týpek se slušným hereckým potenciálem. Jinak ale člověk většinou žasne, jaké mají ti Kanaďani hnusné zdegenerované držky (viz třeba trojlístek mazáků). ()

campix 

všechny recenze uživatele

Ani jsem se nemusel dívat na základní údaje a hned jsem pochopil již po pár minutách, že Dog Pound musí být filmem z evropské produkce. Američané dokáží natočit silné filmy, ale ne takto realisticky surové. Zde v Dog Pound vám nejsou osudy hlavních hrdinů ani trochu lhostejné. Když přijde smrt, tak opravdu cítíte zármutek, něco vám schází, takže ne jako u nějakých vyumělkovaných filmů. Prostě surová a drsná realita nápravného zařízení Enola Vale. Ve svém žánru jeden z nejlepších filmů. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Vztek, bezmocnost, strach, nenávist. Zlost která člověka vysává, bezmocnost, která ho sžírá uvnitř...a pak to vybouchne. Celý film je hlavně o zobrazování pocitů a jakýchsi myšlenkových pochodů postav, je to dokonale napsané, dokonale zahrané. Hudba je skvělá. Je to podané realisticky, syrově a brutálně. Jeden z mých nejoblíbenějších filmů v rámci žánru. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ctkj?? (Rozuměj: Co to, kurva, je??) Další sociologická agitka o vině fuj, fuj, zlého systému, který nejprve vyprodukuje a potom nemilosrdně semele ubohé, nevinné děti, které ani nemrknou okem a podřežou vám krk, když se na ně škaredě podíváte? Který systém patologické sociopaty nevytváří? Když některému z takovýchto andílku "schválně" sedmkrát spadne na kudlu někdo z vaší rodiny, budete přemýšlet a) O jeho účinné nápravě a návratu do společnosti b) O trhání nehtů a lámání v kole. ? I takový Ghándí by neuroticky obtahoval b). Filantropové, v tomhle případě jděte do prdele! Takoví zmrdi si peklo na zemi zaslouží! ()

oje 

všechny recenze uživatele

Perfektní vězenské drama z prostředí nápravného zařízení pro mladistvé. Za mřížemi jsou ti nejhorší adolescentní grázlové, a tak není nouze o hodně (ale hodně) tvrdou šikanu a ponižování. Nechybí brutalita a krev, hlavně je to ale pořádná porce napětí, která mi dělá radost. Další superlativ bych použil pro zpracování a celkový pocit z filmu, který nese silný nádech tradiční evropské syrovosti. Pozadu není ani atmosféra sterilního a bezůtěšného prostředí, ze kterého navíc není úniku. Ve vývoji jejich vplouvání mezi kasty káznice se možná dalo něco čekat, jinak si ale příběh hledal ke konci nečekané cestičky, takže obrovská spokojenost. Podobným filmem o politice nápravného zařízení je Zlo. Alternativa: Ondskan, Klass, Lockdown, R. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (5)

  • Snímka je prerábkou anglického filmu Scum (1977). (Durexon)
  • Na konci film je spomienka na Ngyuen Nuoc Luu. Bol to kameraman, ktorý zomrel štyri dni pred dokončením nakrúcania. (TomasB.)
  • Ve filmu si zahrálo mnoho skutečně odsouzených mladíků, z nichž mnozí jsou zpátky ve vězení. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama