Reklama

Reklama

Prolhané krásky

(seriál)
  • USA Pretty Little Liars (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2010–2017), 119 h 41 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

I. Marlene King

Předloha:

Sara Shepard (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Sasha Pieterse, Ian Harding, Laura Leighton, Janel Parrish, Holly Marie Combs, Chad Lowe (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(160)

Pětice patnáctiletých kamarádek si užívá večírek. Ráno však zjišťují, že jedna z nich zmizela. Dívky od té chvíle spojuje děsivé tajemství. A nejsou samy, kdo ho zná... (HBO Max)

Recenze (289)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Středoškolský odvar Zoufalek bez komediální stránky. Stejně jako Gossip Girl nebo třeba O.C. je o zbohatilicých rodinách a jejich problémech, obrovských rozdílech mezi vrstvami, vztazích, neustálém posílání sms. Aspoň podle poslední věty to zní jako opruz, nicméně jde o první sérii, která má určitý nápad, zatím z něj těží a scénáristi se nesnaží ohýbat děj přes koleno (jak tomu bývá u dalších řad), no uvidíme, co dál... ()

Angelic-77

všechny recenze uživatele

Místy až moc předvídatelná a jednoduchá teenage pohádka, která se zjevně inspirovala u úspěšnější a z mého pohledu i povedenější Gossip girl. Když chcete na tři čtvrtě hodiny vypnout mozek a pobavit se u některých primitivních zápletek, u kterých nemusíte ani na vteřinu přemýšlet, jelikož vám hned vzápětí tvůrci Pretty little liars polopaticky naservírují rozuzlení, tak by měl být tenhle seriál jasná volba. Zatímco zmiňovanou Gossip girl v pohodě zkousnou lidi ve věku 20+, tenhle seriál je skutečně jen pro teenagery, z toho důvodu ho ani nebudu hodnotit, poněvadž by to bylo z mé pozice neobjektivní. ()

Reklama

nikoletkaa 

všechny recenze uživatele

Baví mě to. Celou 1. řadu jsem shlédla v poměrně krátké době, zkrátka nemohla jsem se toho nabažit. Pořád jsem chtěla zjišťovat, co bude dál. Ale je tu jedno slůvko - ale. Ale mám pocit, jako bych to už někde viděla. Postavy mně přijdou hrozně průhledné a děj je velmi, opravdu velmi, povědomý. Je to škoda, protože námět je více než zajímavý. No, jsem zvědavá na druhou sezónu :) ()

misstake 

všechny recenze uživatele

1. série - nevydařená kopie Twin Peaks pro teenagery, 2. série - seriál se začíná slušně rozjíždět a žít vlastním životem, 3. série - nejlepší, 4. série - krok zpátky, nelogické jednání, člověk začíná tápat, o co tvůrcům vlastně jde. Z Imdb vidím, že je v plánu i série 5., takže natahování se asi nevyhnem, zájem o tajemství se pomalu vytrácí, zvlášť, když s každým dalším "rádoby" odhalením přibude několik dalších otazníků. Jinak holky jsou fajn, tím že je každá jiná, ale iritují mě okolní postavy, proměny charakterů jak z Ordinace v růžové zahradě, pár dílů je někdo záporák, pak klap a je z něj suprklaďas a naopak. Spousta nevyužitých odboček, zápletek a postav, které se objevují a mizí bez vystětlení, některé díly úplně o ničem, ale posledních cca 5 dílů každé série je vždy bomba... Zatím mě předchozí výčet neodradil, abych se nedíval a zatím se těším na každý další díl. Uvidíme, jak dlouho... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

V roce 2012 jsem viděl prvních pět epizod první série a už tehdy mi připadalo, že to bude strašně natahovaná nuda o ničem, teda jo, s jednou záhadou, co se ale bude táhnout několika sériemi plné vaty. A evidentně to tak i dopadlo. Navíc mě ten seriál nikdy nechytl. Co se mi ale hodně líbí, tak je znělka, ta je skvělá. 2* ()

Galerie (1 798)

Zajímavosti (47)

  • Autorka seriálu Marlene King se netají k obdivu k seriálu Městečko Twin Peaks (od r. 1990), především k první sérii, přičemž se nebrání k přirovnání seriálu „Twin Peaks pro teenagery“. Proto ani není náhodou, že režisérkou pilotního dílu se stala Lesli Linka Glatter, která je podepsána pod mnoha epizodami seriálu Městečko Twin Peaks (od r. 1990). (Olík)
  • Časopis Entertainment Weekly označil seriál jako kombinaci filmové série Tajemství loňského léta a seriálu Super drbna (od r. 2007). (Olík)
  • Záběr, který filmaři používají pro vyobrazení domu u jezera, je totožný se záběrem, který se objevil ve filmu Scary movie 5 (2013). (ČSFD)

Související novinky

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

02.11.2017

Natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich "guided tour", je zakázáno. ČSFD.cz se podařilo nejen získat povolení pro natáčení hned dvěma kamerami, navíc dostala k… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno