Reklama

Reklama

Sawyer je plachý a uzavřený chlapec, který neprožívá zrovna nejšťastnější období. Kvůli špatnému prospěchu musí chodit do letní školy, jeho otec před pár lety odešel a nikdo neví, kam zmizel. Jeho starší bratranec Kyle, který je mu velmi blízký, je nadějný plavec a rád by se zúčastnil olympiády. Protože nemá peníze na trénink, narukuje do armády, která jeho plaveckou kariéru podpoří. Jednoho dne cestou do školy objeví Sawyer na pláži zraněného delfína. Neváhá a vyprostí ho ze sítě na kraby. Vzápětí přijíždí tým na záchranu zraněných mořských zvířat v čele s doktorem Clayem Haskettem a převezou delfína na záchrannou stanici. Tam se hned po škole vydává i Sawyer. Dovídá se, že Clayova dcerka Hazel pojmenovala delfíní samičku Zima. Zvíře je na tom velmi špatně, odmítá potravu a musí mu být odstraněna ocasní ploutev. Chlapec tráví na stanici celé dny a o Zimu s láskou pečuje. Vzápětí přichází další smutná zpráva, Kyle byl během výbuchu zraněn a má ochrnutou nohu. V nemocnici pro válečné veterány se Sawyer setkává s konstruktérem protetických náhrad, doktorem McCarthym, a žádá ho o sestrojení protézy ocasní ploutve. Díky rozsáhlým škodám po hurikánu se stanice ocitá ve velkých finančních problémech. Je rozhodnuto, že bude prodána a na jejím místě bude postaven hotel. A tak má Sawyer opět plné ruce práce, aby zachránil Zimu i celou stanici. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (135)

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Drama? Kde? Sice nejsou rodinné komedie zrovna moji oblíbenou disciplínou, ale tento příběh nebyl špatný ani nudný. Člověk si u něho odpočinul a když si v průběhu skáknul na malou vůbec o nic nepřišel. Možná je film o delfínavi založený na pravdě, ale jestli má příběh u mě vyvolat lítost, tak to ani omylem. To by se pak mohly točit filmy o ježkovi bez bodlin nebo želvě bez krunýře. Prostě to na mě nezapůsobilo a kapesník zůstal suchý. Celkově 40% ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Kýč jak bič, ale podlehl jsem a po odkliknutí tří hvězdiček se jakožto věčný cynik děsně stydím. Nic tak příšerně patetického, sladkobolného, dobrosrdečného a nuceně slzopudného, kde klišé střídá klišé nechci hodně dlouho vidět. Jelikož cokoliv podobného bych bez debat a většího rozmýšlení poslal nekompromismě do odpadu! Jenže, když jde o delfíny, tak to prostě nedokážu :) ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele

Co to je? Vždyt to byla strašná sračka! Spoil: Naivní příběh s dítětem, vyvrhelem bez přátel, přijde delfín a najednou má na konci dokonce proslov před třeba 500 lidmi. K totálnímu odpadu mi chybělo snad jen to, že by se dala jeho matka s jejím otcem dohromady. A tomu ani nepřidával naprosto katastrofální dabing těch dětí. Snad se pustím do pátrání jak zní v originálu. Místní hodnocení mě opravdu překvapilo... SA ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Opravdu moc pěkný rodino-dobrdružný film o delfínovi a přátelské rodince s tátou, mladší holčičkou, s kterou se posléze spřátelí v podobném věku klučina. Delfín, který přijde o ploutev, nicméně i tak dokáže plavat, ale verdikt lékařů je neúprostný - při pohybu ve vodě bez ploutve se devalvuje jeho páteř a hrozí mu následná smrt. Morgan Freeman jako "zachránce" vynalezne umělou ploutev, kteeou delfínek hned nevezme, resp. nedokáže se s ní sžít. Až málému klučinovi kamarád delfín pošušká, že potřebuje na zmíněnou ploutev ještě ponožku, aby se cítíl lépe a mohl s ní být. Dojemný příběh končí happy endem, který mě dojal. Který už není dál proč vyprávět.. Když se navíc jedná o film podle skutečné události, tak není co řešit a zaslouží si krásné 4*.. ()

ProfesorLotr 

všechny recenze uživatele

Je to kýč. To rozhodně, je to ten typ ala dojemného filmu o zvířatech. Kýč je to jednoznačně, ale je to velmi kvalitní kýč a ve svém žánru jeden z lepších. Film to špatný nebyl, ale chvílemi až moc dobře odhadnutelný a neustále tam vše dobře dopadalo ( o konci nemluvě ). Morgan však byl úžasný, nikdo by lépe nesedl to této role jako on. Tři hvězdičky za film, jedna za Freemana. 69% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Nathan Gamble (Sawyer) si kvôli filmu prefarbil vlasy na hnedo. Prirodzená farba jeho vlasov je blond. (joker211)
  • Delfína Wintera bolo možné skutočne sledovať naživo prostredníctvom webkamery, ako bolo znázornené vo filme, a to na stránke "www.seewinter.com". (joker211)

Reklama

Reklama