Reklama

Reklama

Držitelka Oscara Charlize Theron si zahrála Mavis Gary, autorku literatury pro mládež a bývalou královnu krásy, která se brzy po rozvodu vrací do svého rodného městečka v Minnesotě. Chce si připomenout dny své slávy a také oživit dávný vztah se svým přítelem ze střední, který je však šťastně ženatý a právě se mu narodila dcera. Jenže návrat domů je mnohem obtížnější, než si představovala. Mavis se naštěstí spřátelí s bývalým spolužákem, který se stejně jako ona ještě nevymanil ze středoškolských dní... (Magic Box)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (325)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zatím nejslabší film od Jasona Reitmana, který jsem viděl. Ale stále o dost lepší než řada jiných, jež se snaží říct totéž a z různých důvodů jim to nejde. S komedií toho Znovu a jinak příliš společného nemá, což mě vzhledem k minulým režisérovým počinům, při nichž nebyl výbuch smíchu vůbec žádný problém, zprvu překvapilo. Jenže co scénář ubral na humoru, to přidal na dramatu. A to je dobře. Film je místy opravdu depresivní, nicméně nepatřím k těm, kterým se hlavní (skvěle zahraná) postava zajídá či přímo hnusí. Mně toho chudáka ženské bylo v první, druhé i třetí řadě nesmírně líto. Smutné, ale opravdu "jako ze života". Že by právě proto? ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Mírné zklamání z trošku neobratného závěru a celkově z doposud nejslabšího Reitmanova filmu se dostavilo, ovšem to zdaleka není vše. Jako první do očí udeří charismatická a šarmantní postava Charlize Theronové - tento film je o ní a ona ho v podstatě dokáže utáhnout sama. Snoubí se v ní dětská naivita, adolescentní rebelství, navenek snobská přetvářka, uvnitř dobré vesnické srdce. Je to člověk, který dýchá skrz obrazovku a její životní patálie jsou vykresleny vskutku lidsky a "uvěřitelně". Reitman měl pro jednou štěstí, že i na vratkém, zdaleka ne tak bohatém scénáři, jako minule, dokázal díky hlavnímu charakteru vystavět film, který je jakoby všední, ale přesto dokáže oslovit. 7/10 ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Zvláštní směs hořké komedie a tvrdé reality života. Příběh ženy, která ač na prahu čtyřicítky, stále létá v oblacích své dávné středoškolské slávy, nedokáže se smířit s tím, že její život ale hlavně život těch, které na prahu dospělosti znala a kteří ji obdivovali, už se dávno posunul. Charlize Theron se skvěle snaží dát své hrdince lidskost a hloubku, ale scénář jí bohužel nechává těsně za hranicí uvěřitelnosti a chvílemi tlačí na pilu až moc. Možná existují lidé, kteří žijí v takovéhle iluzi, ale ti už pak patří spíš do zdravotnického zařízení než do amerického komediálního filmu. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Příběh do rodného města navrátivší se zoufalky, která trapně oblbuje kdysi bývalého přítele, nyní ženáče otce. A následuje jedna trapná situace za druhou a vede to nakonec k tomu, že se vyspí s polomrzákem. Charlize Theron je sympatická, ale tato role mladé dospělé je smrtící. Což není její chyba! 30% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Reitman je talent a předvádí to v každém svém filmu a i když je "Znovu a jinak" jeho nejslabším kouskem pořád se jedná o dobře napsaný a zahraný film, kterému trvá než se předvede ale na konci se v divákovi zapíše natolik silně, že ho hned tak nezapomene. Neobvyklá Theron a překvapivý závěr opravdu potěší. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Během scény, kdy Mavis (Charlize Theron), prochází obchod s oblečením, prodavačka nabízí pomoc, a Mavis se zeptá, zda mají něco od Marca Jacobse. Theron je ve skutečnosti velký fanoušek newyorského designéra módy. (zuza99)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

20.04.2012

Moc pěkně se nám poslední dobou rozjela. V Znovu a jinak podala jeden z nejlepších výkonů kariéry a brzy ji uvidíme ve dvou filmech, které patří k nejočekávanějším trhákům letošního léta – ve fantasy… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno