Reklama

Reklama

VOD (1)

Již mnoho desetiletí panuje ve vesnici Daggerhorn nelehké příměří s tamním vlkodlakem, kterému při každém úplňku místní lidé nabízejí zvířecí oběť. Obě strany dohodu dodržují, ale přesto ve vesnici panuje všudypřítomný strach. Dcera místního dřevorubce Valerie je zamilovaná do samotáře Petera, avšak její rodiče dohodli sňatek se zámožným Henrym. Milenci nechtějí ztratit jeden druhého, proto se rozhodnou pro útěk. Když se to chystají udělat, dojde k útoku vlkodlaka. Obětí je Valeriina starší sestra. Vesničané touží po pomstě, a tak povolají známého lovce vlkodlaků Solomona. Od něj se dozvídají, že nebezpečné zvíře žije celou dobu mezi nimi a může to být kdokoliv. Pátrání po jeho lidské identitě vrhá temný stín podezření na několik Valeriiných blízkých. Ona postupně zjišťuje, že má s nestvůrou zvláštní spojení, které je táhne k sobě. Vlkodlak k ní promlouvá a Valerie se mu musí vzdát, nebo každý, koho miluje, bude zabit. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (671)

Mia... 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to nebylo nejhorší, ale určitě to taky nebylo nejlepší. Každopádně uplně špatné to nebylo, vcelku se na to i daloo koukat, Červená Karkulka to byla minimálně a scéna s "babičko, proč máš tak velké oči" by se rozhodně dala vypustit, působila příliš komicky. Ovšem, když si odmyslím název snímku, pak je to průměrný vcelku dobrý film. Můžu na rovinu říct, že jsem čekala daleko míň a daleko větší zklamání, nakonec jsem byla i celkem potěšena v rámci možností. 2 a půl *. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po všech obavách nakonec celkem snesitelný mix Stmívání a Červené karkulky. Romantická linie je sice úplně jalová a některé momenty jsou opravdu k smíchu (zejména snaha zakomponování pohádkových motivů do filmu). Jenže linie s hledáním vlkodlaka je celkem fajn, tempo je uspokující a vizuál Catherine Hardwicke, který jsem u Stmívání nenáviděl, se sem celkem hodí. Sympatická Amanda Seyfried a matador Gary Oldman to navíc táhnou i v těch nejblbějších chvílích, takže nakonec celkem příjemná jedhohubka, která vám den rozhodně nezkazí. ()

Reklama

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Po premiéře se z berlínské hrobky bratří Grimmů linuly podivné, šustivé zvuky. To si Jacob s Wilhelmem ošoupávali vystýlku rakví hysterickým obracením. Ani se jim, chudákům, nedivím. Mně udělat nějaká americká kráva z mého životního díla silikonovou MTV frašku pro nezletilé homosexuály, nenaleznu klid, dokud ji neumlátím svou ztrouchnivělou stehenní kostí. Ale popořadě. Karkulka je odpudivá blondýna, kterou by ani vlk nežral. Ale srát na vlka, ten není podstatný! Karkulka je totiž rozpolcena mezi dvěma slizkými Patyzóny. Jeden má obličejovou obrnu, druhý downa. Jako na potvoru ji hormonální bouře zastihne uprostřed krvavého týdne. A tak na vesnické diskotéce jen experimentuje lehkým pettingem s gayem 1. Prevence je důležitá, a tak si ten "fešák" pro jistotu přetáhne přes hlavu kondom. Aha, tak prý ne! Kondom prý neměl, rebel! On tak vypadá od přirození. Gay 2 je při tom nachytá a je z toho smutný. Tedy alespoň myslím, že to byl smutek v tom jeho retardovaném, konstantním obličeji. Ale je taky možné, že byl smutný už od začátku. A tak se všichni tři zmítají. Bloumají po vesnici a trousí tklivé, romantické dialogy, až se z toho Karkulce začne zahřívat pekáč. Na buchty. Pro babičku, samozřejmě. Z toho pečení se holka zapařila a konečně chytla toho vlka. Proto má tak vykulené oči. No zkuste běhat po lese s opruzeným konečníkem a tvářit se přirozeně! Jo, a taky v tom hrál Gary Oldman!!! Asi v Azkabanu strádal a došly mu prachy. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Psychiatrická léčebna, Los Angeles. Doktor se lehce zhoupl na židli a zahleděl se na Catherine Hardwicke: ,,Catherine, dnes vás propustíme." Režisérka se však neměla k odpovědi a tak psychiatr pokračoval: ,,Myslím, že celou tu Twilight aféru už máte za sebou." Catherine se poprvé za celou dobu na doktora podívala. Zdálo se, že bojuje s vlastními myšlenkami. Chvíli váhala. Nadechla se: ,,To prostě není fér. Oni mě odkopli a dali to nějakému Weitzovi, protože je to kamarádíček lidí ve studiu. Vždyť já jim vydělala skoro čtyři sta miliónů!" - ,,Jste si jistá, že to byla jen vaše zásluha?" - ,,Co tím chcete říct, doktore?" - ,,Já jen, že to byl slušný fenomén už před zfilmováním, takže si nemůžete připisovat všechny úspěchy." - ,,Doktore, vy jste šílenec!" Psychiatr se napřímil: ,,Catherine, poslyšte. Už na to nemyslete, zkuste natočit jiný film." Oči režisérky se rozzářily: ,,Natočit jiný Twilight, říkáte?" - ,,Jen to ne," vyprskl doktor. ,,Máte pravdu. Natočím si vlastní Twilight. Jen tam tentokrát už nebudou upíři, ale jen vlkodlaci. Seženu si hezčího kluka než je Pattinson a bude mít vyšší a nagelovanější ofinu než on. Ne, počklat, seženu si dva kluky hezčí než Pattinson. Dá to práci, ale já to zvládnu. A bude tam holka, hezká. A ten hezčí kluk jí bude odmítat a ona nebude vědět, kterého si vybrat. To je tak originální! A aby to bylo ještě zajímavější, tak to zasadím do hlubokého středověku a lidé tam budou mít dobré znalosti o astronomii. Jo a taky obsadím Garyho Oldmana. Teď jsem ho viděla v Knize přežití, kde hrál náboženského fanatika. Tak si to zopakuje. To bude hit!"... A tak milé děti, vznikla Červená karkulka. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Opravdu netuším, co má ten film mít společného s příběhem o Karkulce, ale to je asi tak nejmenší problém celého filmu. Horší je, že to celé vypadá, jakoby režisérka ani nedorazila na natáčení. Všechny scény jsou totiž neskutečně nudné a chaotické a působí to tak, že někdo herce vyhnal na plac a jen jim suše oznámil "hrajte!". Navíc bije do očí skutečnost, že se studio pokusilo natočit středověkou verzi Twilightu, což naznačuje i účes hlavního hrdiny. Naprosto nevhodně vybraná hudba jen podtrhuje dost rozpačitý výsledek. Lehkou pochvalu si zaslouží akorát tak herci a pohádková výprava. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • Film produkuje i Leonardo DiCaprio, a to kvůli účasti Lucase Haase, Dicapriova nejlepšího přítele, který si ve filmu zahrál jednu z hlavních rolí. (Lauri)
  • K filmu existuje alternativní závěrečná scéna. (ČSFD)

Související novinky

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (více)

Reklama

Reklama