Reklama

Reklama

Již mnoho desetiletí panuje ve vesnici Daggerhorn nelehké příměří s tamním vlkodlakem, kterému při každém úplňku místní lidé nabízejí zvířecí oběť. Obě strany dohodu dodržují, ale přesto ve vesnici panuje všudypřítomný strach. Dcera místního dřevorubce Valerie je zamilovaná do samotáře Petera, avšak její rodiče dohodli sňatek se zámožným Henrym. Milenci nechtějí ztratit jeden druhého, proto se rozhodnou pro útěk. Když se to chystají udělat, dojde k útoku vlkodlaka. Obětí je Valeriina starší sestra. Vesničané touží po pomstě, a tak povolají známého lovce vlkodlaků Solomona. Od něj se dozvídají, že nebezpečné zvíře žije celou dobu mezi nimi a může to být kdokoliv. Pátrání po jeho lidské identitě vrhá temný stín podezření na několik Valeriiných blízkých. Ona postupně zjišťuje, že má s nestvůrou zvláštní spojení, které je táhne k sobě. Vlkodlak k ní promlouvá a Valerie se mu musí vzdát, nebo každý, koho miluje, bude zabit. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (671)

Dever 

všechny recenze uživatele

Hrozne dlho som sa rozhodoval ako ohodnotiť Red Riding Hood a dospel som k tomu, že 3,5* bude správne rozhodnutie. No keďže také hodnotenie tu nieje, priklonil som sa radšej k 4* a to kvôli Amande, atmosfére a nepredvídateľne temnom deji............Soundtrack Alex Heffes: 1. Towers Of The Void – Brian Reitzell ,2. Kids – Brian Reitzell & Alex Heffes ,3. Dead Sister – Brian Reitzell & Alex Heffes ,4. The Wolf – Fever Ray ,5. Mt. Grimoor – Brain Reitzell & Alex Heffes ,6. Tavern Stalker – Brian Reitzell & Alex Heffes ,7. Grandma’s House – Brian Reitzell & Alex Heffes ,8. Keep The Streets Empty For Me – Fever Ray ,9. Wolf Attack – Brian Reitzell & Alex Heffes ,10. Just A Fragment Of You – Anthony Gonzalez from M83 & Brian Reitzell ,11. The Reveal – Brian Reitzell & Alex Heffes, ,12. Finale – Brian Reitzell & Alex Heffes ,13. Crystal Visions – The Big Pink ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Čemu se to proboha upsal Gary Oldman?! :( Hardwicke prakticky "přetwilightila" pohádku o Červené karkulce a výsledek je takový, jaký je - příšerný. Proč sakra točí takové sračky, když umí stvořit i něco takového, jako byli Lords of Dogtown?! Jednu hvězdu za zmíněného Oldmana a velká kukadla Amandy Seyfried.. ()

Reklama

Psema odpad!

všechny recenze uživatele

Vrať se první Twilighte! Hardwickeovou (skutečně má režisérskou průkazku?), scenáristu (nepochybně milovníka Bravo Girl) a kostymérku (džíny a letní košile v zasněženém jakoby středověku? Vážně?) tohohle derivativního blábolu prosím utratit. Neprodleně, než přijde ještě někdo k úhoně. Závěrečná desetiminutovka s (SPOILER) deflorací, Karkulkou 2 a nejsměšnějším rozchodem všech dob má náběh na kultovní projekce v rámci Otrlého diváka. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Nenechte se napálit úvodními atmosférickými titulky. Že je něco špatně pochopíte v třetí minutě filmu, kdy na scénu skočí namachrovaný chlapeček s nastajlovanou ofinou a udělá pózu a la Twilight (ano, jako ostatní budu i já narážet na režisérčin předchozí film, protože Karkulka ho v mnohém připomíná). Připomínám, že mně Twilight (první díl) nevadí a myslím si, že v rámci možností jako film funguje. Karkulka je ale dementní film, kde se spousta postav chová dementně, že byste je nejradši vzali po kebuli pánví (ano, mluvím i o tobě, Amando). Hlavní hrdinka je otravná, do všeho se plete a je hloupá. Její dva nápadníci jsou panáci bez charismatu (to i ten Patyzón ho má!). A Gary Oldman? Jeho postava se chová afektovaně a tak nelogicky, že jediným výsvětlením jejího chování by bylo šílenství. Ale ani na okamžik jako šílenec nevypadá (a to je Gary umí tak dobře, sakra). Hardwicková je pozérka a natočila hloupý film. Tečka. PS: Moje hvězda je za ne úplně trapnou výpravu a odhalení toho, kdo je opravdu vlkodlak. Pusťe si radši Společenství vlků. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl úplně vypuštěn ten motiv Červené karkulky, tak bychom se možná dočkali průměrného vlkodlačího hororu. No to by ovšem šlo o úplně jiný film a o úplně jiné prachy (což by se producentům nelíbilo. Kde se mezi nimi vzal Leonardo DiCaprio?). Značně nevkusná pohádka, která není pro děti. Ovšem krvavé scény nečekejte. Vlkodlakovy útoky jsou tak rychlé, že nemáte nejmenší šanci z nich něco vidět (režijní zmatek!). Značně nevyvážené. Jedinou hvězdu zajistil výborný Gary Oldman, bez kterého bych se na tenhle film ani nekoukal. Catherine Hardwicke, zdržte se prosím natáčení dalších filmů. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • Sněhově bílý králík, na jehož odchytu se v úvodu podílejí Valerie (Amanda Seyfried) a Peter (Shiloh Fernandez), by měl dle filmových směrnic být králík evropský neboli králík obecný (Oryctolagus cuniculus). Jenže ten je běžně šedý. Jednat se o zajíce, byl by to zajíc obecný (Lepus europaeus), který je bílý jen v zimě, kterážto ve scéně není. V létě jeho srst ztmavne - zežloutne až zpopelaví. (Conspi)
  • K filmu existuje alternativní závěrečná scéna. (ČSFD)
  • Amanda Seyfried (Valerie) si na jednom večierku prežila jednu zlú skúsenosť so Shiloh Fernandezom (Peter), preto herečku musela presviedčať Catherine Hardwicke, aby mu dala ešte jednu šancu. (misterz)

Související novinky

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (více)

Reklama

Reklama