Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Florence je vzdělaná mladá žena, jejíž rodiče zemřeli po útoku lvů v Africe, když byla ještě dítě. Sama byla zachráněna jedním vesničanem. Po studiích se zabývá odhalováním šarlatánství a "lovením duchů", na něž nevěří. Roku 1921 přijíždí do chlapecké internátní školy, kde panuje strach kvůli duchovi, který zabil jednoho z žáků. Nejprve vše racionálně vysvětluje, avšak postupně zjišťuje, že ne všechno je tak, jak se zdá, a že ve školní budově už kdysi dávno byla. (Bolldar)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (116)

stration 

všechny recenze uživatele

Moc se o tom napsat nedá. Prostě pěkné, působivé interiéry, fungující atmosféra a sympatická hlavní představitelka. Závěrečný twist celkem v pohodě. To je ale všechno. Někomu to stačí, mně ne. Pokud na mě vybafne někdo za měsíc jméno tohoto hororu, těžko si vzpomenu, o co vlastně šlo. Chybí něco, kvůli čemu bych si ho zapamatoval delší dobu. ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, ne ne a ne !!! Tohle mě vážně ničím "neoslovilo" :) Hvězdu dávám za hudbu a kameru, ale jinak se jednalo o naprosto nezáživný, zdlouhavý, popletený a rozhodně ne strašidelný příběh, s nesympatickou hlavní hrdinkou ze které jsem už po půl hodině měla kopřivku a až do konce jsem trpěla jako zvíře...A ten konec...bože...nemám to slovo ráda a moc ho nepoužívám ale jiné mě nenapadá - klišé. 10% ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Ale ale, copak se nám to tu vylouplo za vydařený duchařský horůrek... :-) Moc příjemné překvapení, The Awakening má zpočátku pomalejší rozjezd (avšak ani ten nemá šanci nudit), aby se to zhruba v polovině zlomilo v docela slušné duchařské běsnění. Horor s přesahem až někam k psychologickému dramatu byl přesně tím, co jsem po všech těch krvácích potřeboval vidět, protože toto má, lidi, vážně dobře napsaný scénář, dialogy nešustí papírem a člověka to zaujme na první dobrou, už jen díky krásné (trefně podzimní) atmosféře. Náladou takové menší (a méně profláklé) The Others. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Ide o kvázi duchársky horor spojený s detskou smrťou, ktorý pripomína Turn of the Screw (1992). Má svojskú atmosféru a vyznačuje sa verným historickým zobrazením zašlých čias - duchovia sú akoby ich prirodzenou súčasťou. Prirodzená je aj Rebecca Hall v netypickej úlohe skeptickej „lovkyne duchov“. Príbeh je pomalý, plazivý a znervózňujúci (aspoň mňa znervózňoval). Hrôza je skôr v náznakoch a detailoch, ktoré občas zamrazia. Musím však pochváliť voľbu prostredia: starobylý dom a jeho presnú maketu v ňom, ktorá pôsobí strašidelne a zohrá prekvapivú úlohu. Príbeh na tom malom domčeku stojí a žiaľ aj padá, lebo pointa, ktorú ukrýva je tak trochu pritiahnutá za vlasy. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Což o to, starou dobrou, viktoriánskou duchařinou já nikdy nepohrdnu a tahle nebyla vůbec špatná. Mělo to atmosféru, charismatické herce a celkem dobrý příběh, jen to závěrečné vyústění mně tam moc neštymovalo. Ta vykrádačka starších kousků mi ani tak nevadí, u tohoto žánru neočekávám zas tak velkou invenci (čest výjimkám), ale ten přechod ze střízlivě podaného hororu na rodinné melodrama byl na můj vkus trochu velký. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (1)

  • Malba, na níž jsou zobrazeny dvě ženy vraždící muže a která je ve filmu nazvaná chlapci jako oblíbená, se jmenuje "Zavraždění Holoferna". Pochází z roku 1612-1613 a autorkou je italská barokní malířka Artemisia Gentileschi. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama