Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedné zapadlé vesnici ve švýcarských Alpách se zničehonic roku 1975 objeví tajemná, uhrančivě krásná žena. Ujme se jí vesnický policista a snaží se zjistit, kdo neznámá němá žena je. Množí se dohady, že přišla z vysokých hor, kde osamělí pastevci dělají mnohdy nepředstavitelné věci, aby si opatřili ženskou společnost. Při tom vyjde na světlo to, co mělo zůstat utajeno. Do zdánlivě spokojeného světa vstoupí tragédie plná chtíče, šílenství a vražd. (Das Filmfest)

(více)

Recenze (64)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Vlastne to bolo veľmi podobné ako švajčiarsky Marmorera, akurát sa presúvame zo zatopenej dedinky do krásnych Álp. V mestečku sa objaví záhadná neznáma a prináša zo sebou len problémy (a smrť). Poniektorí ju chcú zabiť, iní pomôcť, a nájdu sa aj takí, ktorí si chcú len užiť, na čo možno aj doplatia. Je podľa mňa škoda, že taký zaujímavý námet bol tak nezaujímavo spracovaný, aj keď nakrútené to bolo pekne, tá stopáž to zase pochovala. Dosť som sa nudil, najmä v prvej polovici to bolo fakticky o ničom. Aspoň v tej druhej som sa dočkal nejakých zaujímavých zvratov, ale v závere sa tam motali viaceré časové pásma a napokon som ostal domotaný aj ja. Dá sa to síce bez väčších problémov pozerať - už len vďaka príbehu, peknému horskému prostrediu a pár mŕtvolám, ale žeby som to nejako odporúčal, to povedať nemôžem. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Kožené pozdravy se srdečných kalhot, aneb pokud si švýcarští horalé chtějí kapku zpestřit svůj sexuální život něčím, co nemečí, nebo má Milka krámy, nezbývá jim, než si z metly a pár otepí slámy uplácat sukubu. Ďábel ty prdelky docela umí, takže to není žádná vydojená, bigotní a upejpavá Eva, nýbrž kulantní pichna, kterou když pokoušíte hadem, tak neváhá a nasouká ho do sebe dřív, než jí stihnete nabídnout jakékoliv ovoce k nakousnutí. Navíc i skvěle troubí na alpský roh, tudíž ji ani místní pan farář nechce vyhnat z vysokohorského ráje a dle nejlepších římskokatolických tradic bez váhání naskočí do rozjetého swingru, aniž by se musel cely bát. K tomu trocha potutelně vypálené Wiliamsky, někdy též nazývané Budižtma, a máme tu krásně natočený, nijak neurážející a docela zábavný Rock na vsi a kulantní, mystickou globální mrdanici s kriminálními následky. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Horor to síce nie je ani zďaleka, ale na švajčiarske pomery ide o výborný thriller s mysterióznym pohladením. Dej chytí hneď od začiatku, a aj keď som možno neskákal nadšením na stoličke, dokázal udržať moju pozornosť po celý čas. Páčilo sa mi, ako na konci všetko do seba krásne zapadlo, aj keď hlavný záporák sa dal tušiť už veľmi skoro. Vo filmoch s podobným námetom totiž býva vinník väčšinou stále ten istý :), ani tento film nie je v tomto smere odlišný. Na druhú stranu by som v niektorých miestach a scénach privítal viac napätia a svižnejšie tempo. Inak som celkom spokojný. 70/100 ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

SENNENTUNTSCHI pokládá na lopatky všechny mysteriózní thrillery Hollywoodu. Švýcarsko se ukázalo jako země, která má na to dělat dobré, konkurence schopné filmy. Nesouhlasím tedy s komentářem uživatele J*A*S*M. Film má tu potřebnou atmosféru pro daný žánr, děj se odehrává v několika časových liniích. Film vás nechává váhat mezi skutečností a jakousi alpskou bájí o ženě, kterou lze vytvořit pro vlastní potěchu, která se ale poté svým stvořitelům mstí. I když vnitřně věříte, že jde o skutečnou ženu z masa a kostí, tak vám příběh servíruje detaily, které vám to vyvrací a podporují mysteriózní verzi příběhu. Konec je pak celkem slušným překvapením a všechny jednotlivé události do sebe začínají zapadat. Roxane Mesquida je nejen velmi krásná žena, navíc svou roli (psychopatky nebo bájné mužské služebnice) zahrála perfektně. Její tvář měla ten správný temný výraz, který se chvílemi měnil ve vyzývavý a sexu chtivý, stejně tak nevinný a neznalý. A právě její výkon byl základním kamenem filmu. Stejně jako příběh samotný, tak tvář samotné neznámé ženy vám celou dobu nedává vysvětlení, nechá vás váhat a hádat až do samého konce. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Absolutně vůbec jsem nevěděl, do čeho jdu a kam se to má vlastně ubírat, takže mě závěrečná třetina dost mile překvapila. Ona totiž ta první hodina nenasvědčuje nic tomu, že by se mělo jednat o horor - tam je to hlavně mysteriózní drama, co jen zlehka otevírá náruč zničující posedlosti a sexu. Správně, přátelé, dojde i na znásilněníčko. Tenhle bod je v podstatě začátek konce pro několik (nebo většinu?) postav, které následně padají jako ovce ze skály. A to doslova. Přes počáteční pomalé tempo tudíž čekejte solidní napětí, zajímavé rozuzlení a hlavně překrásné prostředí švýcarských Alp - některé obrazy bych z fleku rámoval. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama