Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatelé poklidného amerického městečka u zátoky Chesapeake jsou zvyklí na zdejší vodu, která je samozřejmě důležitá pro chod společnosti. Dva biologičtí výzkumníci z Francie právě v této vodě objeví vysokou úroveň toxicity, a snaží se varovat starostu. Ten ovšem odmítá cokoliv prozradit lidu, jelikož chce zabránit vytvoření paniky a strachu. V důsledku tohoto kroku ale vzniká smrtící epidemie, při které zmutovaný druh parazita začíná napadat stále více a více lidí, u kterých přebírá kontrolu nad jejich myslí. (cardinals)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (92)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Malé mestečko v štáte Maryland pripravuje oslavy Dňa Nezávislosti a všetci obyvatelia sa stretávajú pri rôznych atrakciách. Radosť ale pretrváva len do chvíle, keď sa v meste začne šíriť neznáma infekcia a namiesto očakávaného ohňostroja sa začína boj o prežitie proti zmutovaným šíritelom vírusu. - Neviem, čo sa mi na tom pri prvom zhliadnutí tak strašne páčilo, ale po takmer piatich rokoch mi to prišlo dosť slabé. A ešte k tomu som pri tých oslavách celý čas myslel len na to, aké oslavy budú tento rok v domoch hororových fanúšikov keď vyjde v tento dátum tretia séria Stranger Things. Filmu sa nedá poprieť kreatívne spracovanie, ktoré pôsobí aj dosť uveritelne, ideálne skomponovaná creepy hudba od môjho menovca a nechutné príšerky požierajúce všetko čo obsahuje mäso. Pri druhom zhliadnutí mám ale napozerané o stovky hororov viac, takže mi vadili chaotický strih a celková nekonzistentnosť scenára, v ktorom niektoré scény vlastne ani nedávajú zmysel. Nehovorím, že je to zlé, ale v tomto subžánri sa dajú nájsť ovela vydarenejšie počiny. + Kristen Connolly + herec z Enter Nowhere a Camera Obscura + herec z Wildling + herec z Cell + herečka z 3 Headed Shark Attack a Welcome to Willits + herec z Cabin Fever ()

POMO 

všechny recenze uživatele

80-minútový zostrih fiktívnych reportážnych záberov, ktorý je rovnako vynaliezavý, ako by šlo o za pol hodinu zostrihanú TV reportáž do večerných správ - ale keďže fiktívnu, tak bez dopadu na diváka. Žiadne styčné postavy, žiadne prekvapenie ani vystrašenie. V sedemdesiatych rokoch by ako prvý film príslušného subžánru prekvapil a písalo by sa o ňom, ale dnes si vystačí maximálne na post bezvýznamného DVD titulu s lákavým coverom. Veľmi slabé 2 hviezdy. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Opět otřesná roztřesená kamera (naštěstí ne celý film) - kdy už tenhle způsob natáčení skončí? Copak všichni amatéři točí permanentně ožralí s Parkinsonem v obou rukou? Téma filmu, byť neoriginální, se mi líbilo. Stejně jako už v 50.letech, i dnes je třeba točit sci-fi o tom, jak si může člověk svojí činností podříznout větev pod sebou. Některé záběry působí hodně dokumentárně (oceánografové zkoumající parazity, lidé plní mokvajících puchýřů, rozežrané mrtvoly), což oceňuji. Takhle nějak by si s námi příroda vyřizovala účty...ostatně, je otázka, zda jsou ve filmu vůbec užity trikové efekty, vše je nějak moc opravdové. Kromě řádky katastrofických filmů se mi vybavil Cabin Fever, ale to mi rozhodně nevadilo. ()

elanius odpad!

všechny recenze uživatele

(21/2013, DVDRip) / Rohodol som sa, že tomuto "kúsku" proste neodpusím nič. Všetko totižto stálo za hovno. Rainman, Sleepers, Wag the Dog, Good Morning Vietnam. Aj toto dokázal vytvoriť Barry Levinson. V tomto kontexte veľa vysvetluje aj titulok v traileri, from the producers of Paranormal Actitivy, je to presne taká istá skurvená akože disturbing sračka. Osobne mám pocit, že režisérovi bol len predostretý (a pekne zveličený) námet, ten potom len kývol a schválil font v titulkoch. Ešte mi nedá a vyberám z trailera: All the video evidence was confiscated by the U.S. Government...The footage was recently leaked by an anonymous source...to ako sme už naozaj taký debilný, že toto sa považuje stále za in? (0/10) ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Velice netradičně pojatý found footage, v němž dopředu víme, že hlavní postava neumře - protože komentuje události, jež vedly k velkému zátokovému masakru. Oceňuji sice velmi pomale, ale také velmi pečlivě budovanou hustou atmosféru, která zejména v poslední třetině působí extrémně mrazivě. Zabíjení jsou nekompromisní, bodycount velký a takové nechutností, až jsem si říkal, že si režisér dal za cíl vytvořit maximální horror bez jakýchkoliv ústupků. Viděl bych to mezi osmi a devíti body. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v Georgetown (Jižní Karolína, USA). (ČSFD)
  • Tvůrci se nechali inspirovat parazitem Cymothoa exigua. Tento parazitický korýš se dostává do ryb žábrami, samice se přichytí k jazyku, zatímco samec se přichytí k žaberním obloukům. Parazit přeruší krevní cévy v jazyku ryby a způsobí, že jazyk odpadne. Poté se přichytí na zbývající pahýl jazyka a samotný parazit účinně slouží jako nový „jazyk“ ryby. (Homerking)

Reklama

Reklama