Reklama

Reklama

Hurá do Afriky!

  • Německo Konferenz der Tiere (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Afrika je pro divoká zvířata prostě ráj na Zemi. Surikata Billy je bezstarostný snílek s hlavou v oblacích. Spolu s vegetariánským lvem Socratem rádi lelkují a dělají si legraci z ostatních zvířat. Ale Afrika čeká nové hosty a bezstarostné časy se mění. Na utržené ledové kře tam pluje lední medvědice Sushi. A kvůli požárům v Austrálii hledají nový domov i klokan Toby a tasmánský čert Smiley. Do vysněného světa najednou míří spousta nespokojených zvířátek, která touží po lepším životě. Africkou deltu Okavango čekají velké změny. K tomu všemu nepřišla voda, která každý rok mění poušť v zelenou kvetoucí oázu. Zdá se, že v tom mají prsty lidé! Billy, Socrates a ostatní zvířátka se vydávají na nebezpečnou výpravu. Na cestě je čeká spousta dobrodružství a legrace, ale hlavně musí najít vodu, aby zachránili svůj svět… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (69)

kaylin 

všechny recenze uživatele

V současné době je naprosto normální, že animák s sebou nese ekologické poselství. Nedělejte tohle, protože ubližujete zvířátkům. Do dětí se tak hned od malého věku hustí, že by se měli k přírodě chovat pěkně, nechat zvířátka žít a rozhodně žádným způsobem neznečišťovat životní prostředí. "Happy Feet 2" ukazoval hrozbu globálního oteplování, jen mu nedošlo, že děti s tímhle asi moc neudělají a dospělí se na takový film vykašlou. "Lorax" už byl úspěšnější a dětem říká, že bychom neměli ničit nic, co nám přinesla příroda. Ze tří, které budu v tomto odstavci zmiňovat, je rozhodně tím nejlepší. Na řadu tedy přichází "Hurá do Afriky!", film ekologicky tak silně zaměřený, až to bije do očí. Chudáci zvířátka v Africe jsou na tom hrozně špatně, protože jim lidé postavili přehradu, která zadržuje všechnu vodu na jednom místě. Důvod? Jednoduchý. Na přehradě se postavilo zábavní středisko, které bude hodně vydělávat. Zvířátka zatím mohou trpět. Film natvrdo prohlašuje věty, které odsuzují podobné lidské jednání, zvířátka jsou zase ukazována jako skupina, která se za větším účelem může spojit. Film je neskutečně nereálný a srdcebolný, snaží se hrát na roztomilou strunu, což je jediná možnost, jak na svou stranu dostat děti, které si odnesou finální poselství, že šťastný může být člověk bez peněz, hlavně když jsou šťastná zvířátka kolem. Nechci snižovat snahy ekologů něco dělat s tím, jak zacházíme se světem, ale tohle je prostě špatný pokus. Ani by tak nevadila animace, která se s americkou prostě nemůže rovnat, jako vadí příběh, který je neskutečně jednoduchý. Mnohem větší dojem na mě udělalo zadržování vody v komiksu "Habibi", což rozhodně není ekologické dílo a rozhodně ne komiks bez chyby. "Hurá do Afriky!" je tak dalším pokusem, jak odlišit evropský animák od toho amerického. Pokus je to neúspěšný, slabý a bez vtipu. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/08/jane-eyre-ekologicka-afrika-cislo.html ()

bjukenenen odpad!

všechny recenze uživatele

To se takhle sejde lední medvěd, klokan, slepice, žralok(záporák) a veganský lev uprostřed afriky a vnikne perla německé kinematografie. Krutá melounová agitka. Opravdu zírám, co se může vytvořit, aby to od mala ukazovalo dětem jedinou pravdu a tvořilo to správný názor. Nu co, doba si to žádá, takže je potřeba dětem pohádky po shlédnutí dovysvětlit. ()

Reklama

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, jestli jsem někdy viděl horší animák. Hrozná animace, hloupej příběh, absence tvůrčí invence a snaha jen a pouze zkopírovat známější Madagaskar, jenže tohle je tak o 3 levely níž (a to Madagaskar nemam rád). Vrchol pro mě je všudypřítomný fekální humor a ekologická agitka. K tomu si fakt nejsem jistej, jestli má být animák natočen tak, aby měli děti po jeho skončení depresi. Fakt strašná břečka, že bych se zastřelil, dát za ní 2 kila v kině. ()

finy_cz 

všechny recenze uživatele

Film založený na boomu posledních let: koukání v kině na filmy ve 3D. Myslím, že tvůrcům nešlo ani tak o propracovaný děj, animaci a promyšlené vtipy a scény, jako spíš o nápis ,,3D" na plakátech. Oceňuji snahu filmu vtlouci dětem do hlavy, že si nemůžem se světem dělat co se nám zlíbí, a že i zvířata mají práva na svůj život. Kdyby ale vzali kameru, zajeli do Afriky, natočili jak táhnou buvoli za vodou, do filmu přikreslili přehradu a proložili to reklamními spoty na větrné a sluneční elektrárny, možná bych se na to díval spíš než znova na tohle. Takže 1 hvězdička za snahu (umravnit lidi a vydělat na tom prachy) a 2. hvězdička za scénu želv při západu slunce (krásné zpracování lásky, až na ten přehnaný želví věk; délka scény 33 sec :-)) ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Pre mňa obrovské prekvapenie. Vôbec som nečakal, že by ma niečo iné mohlo zaujať ako dlhodobo známe značky Pixar, Dreamworks alebo Disney. Niekto tu píše o nepeknej animácií, ale s tým naprosto nesúhlasím. Čo sa týka Afriky tak po Lion King určite najlepšia vec. Madagaskar a pod. sa môžu ísť vysrať so svojím trápnym príbehom. Tento mal silnú myšlienku, ktorá ma dokonale oslovila. Skôr by som povedal, že animovane bolo vyprozprávané to, ako ľudia devasticky ničia všetko živé. A tu v 93 minútach sa im to spočítalo. Začiatok príbehu surikaty Billyho bol možno nudný, ale po čase a jeho cesta za hľadaním H2O som sa začal baviť. Možno aj to, že to nebolo otrepané americké cliché plné blbých spevov, ale iné a možno aj drsné. My v Európe sa s tým tak nesereme ako američania, ktorý všade vidia, len ten svoj ropou zasraný dolár. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)
  • Film byl inspirován knihou od Erich Kästner „The Animals Conference“. (Pepy)

Související novinky

Nový Tarzan s animovaným upírem

Nový Tarzan s animovaným upírem

06.05.2012

Navzdory drastickému neúspěchu Johna Cartera se na plátna vrátí i další hrdina Edgara Rice Burroughse – ten mnohem slavnější. O Tarzana má zájem hned několik hollywoodských hráčů, třeba studio Warner… (více)

Reklama

Reklama