Reklama

Reklama

Úkol, který na Barneyho a jeho bandu žoldáků ze staré školy čeká tentokrát, se zdá na první pohled celkem snadný. Nic ale od začátku nejde podle plánu. Když během akce psychotický nájemný terorista zabije jednoho z Barneyho lidí, Postradatelní v touze po okamžité odplatě rozpoutávají přímo v srdci nepřátelského území peklo na zemi a kosí jednoho protivníka za druhým. Uprostřed všeho zmatku navíc musí na poslední chvíli zajistit, aby se pět tun plutonia vhodného k výrobě jaderných zbraní nedostalo do špatných rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (2 340)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TA VĚC PATŘÍ SPÍŠ DO MUZEA.“ … ,,TO MY VŠICHNI“.... /// Voteklej Stallone, nesympatickej Damme, tuny po zemi válícího se plutonia (že by Timofeje Berezina šlehlo závistí…) - neurážím, jen konstatuju, páč předpokládám, že TAHLE zábava byla určená člověku jako jsem JÁ! Mrzí mě, že kromě vzkazu – takhle to vy cucáci dělaj staří mazáci – tady není nic navíc. (Nekecej…a co Chuck Norris? … Fajn, takže…) …úvodní akce paráda a pak mě z klimbu probral až jako zjevení objevivší se Chuck Norris. Soráč, JÁ čekal víc než hrabání se v nostalgii. Napoprvý to byla paráda. Ale omýlat furt dokola to stejný – kurva chlapi, já za to platím! Sázka na jistotu, rutinní akci a příběh, kterej místy dokonce nudí. Béčko, který se rychle vypaří z palice. Přece nejde jen vo to, abych si pamatoval, že tady hrál po ,,X“ letech zase Arnie, že Chuck ještě nenatáhl bačkory, a že Van Damme nemluví jen bulharsky. Souhlasím, - padouch má bejt trefenej do lebky (a ta zajebat půlku plátna), ale Sly by si měl tyhle kousky režírovat sám! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Několik let bažím po smrti Van Damma. 2.) Páč mrtvej Bulhar, dobrej Bulhar. 3.) Protože mám přezdívku Osamělej vlk. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Richard Wenk, Sylvester Stallone | Hudba: Brian Tyler | Produkcia: Avi Lerner, Danny Lerner, Kevin King Templeton, Les Weldon | Distribúcia: Lionsgate | Štúdio: Nu Image, Millenium Films | Rozpočet: 100 miliónov $ | Tržby: 312,500,000 $ || Výrazne lepšie, než jednička. Dnes je už všetkým jasné, dokonca aj Slyovi to došlo, že film potrebuje zvlášť režiséra a zvlášť hlavného predstaviteľa. West na svojom konte síce žiadne trháky nemá, ale tu sa jeho béčkovosť hodila. Nikto to totiž nemôže brať vážne. A kto áno, ten si vybral zlý kus... ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimatni jizda. Ne ze by to bylo nejak bezchybny, to ani zdaleka, ale je to super zabavna jizda od zacatku do konce. Jednoduchej pribeh, kde se nepronasi zbytecne moudra ani se moc nediskutuje a i kdyz je prostredni cast na akci chudsi, furt se neco deje. Akce je skvela, drsna a krvava, pouziva se tu vse od boxeru po tank a tak neni divu, ze smejdi litaj rozstrileny na vsechny strany a mrtvoly jdou do stovek. Ale vse je samozrejme podrizeny hereckymu obsazeni, coz znamena, ze treba na takovyho Crewse nebo Couturea nevyzbejva moc mista. Tady je to zkratka o tech akcnich legendach a kazdej si tak uzije tech svejch pet minut slavy, kdy hodi par hlasek a zmasi haldu smejdu. Obcas uz to je sice krapet prehnany a rozpada se to na tyhle jednotlivy sceny a hlasek tu je takova halda, ze uz misty pusobi krapet nucene, ale vetsina z nich skvele sedne. Co se tyce triku, misty neco ustreli, ale nic hroznyho. Takze celkove je sice vse od akce, pres hlasky az po postavy lehce over the top, ale je to kurevska zabava s hromadou legendarnich akcnich "dedku" a tech 100 minut utece jako nic. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Zásadní nedorozumění Stalloneho spočívá v jeho očividném názoru, že kvalitu filmu dělají slavní herci a fikční postavy, které tyto herci ztvárňují. Ve skutečnosti nic není vzdálenější pravdě, protože kvalitu filmu dělá hlavně režisér se scénáristou. Jistě, celý model distribuce a propagace filmů je už od počátku kinematografie postavený na vyzdvihování toho nejméně podstatného, na tom celý ten model stojí a třeba DVD/Blu-ray krabičky nejsou než efektním nástrojem ovlivňování publika, chcete-li systematickou lží. Problém je, že tenhle film tuto lež svým neustálým omíláním nabitého hereckého obsazení posvětil málem na závazný pravidlo. Málo platné, bez kvalitního režiséra se scénáristou je každý film už od začátku odepsaný. Platilo to u akčních filmů z konce minulého století, platí to i dnes a tady. Vrcholem celého tohohle fiaska jménem Expendables je pak dnešní omladina, náctiletí smradi, co v devadesátých letech, neřkuli osmdesátých, ještě pořád bydleli fotrovi v koulích, a přesto tu vedou nějaký (n)ostalgický rozumy o tehdejším segmentu filmové akce. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem o Expendables napsal, že je to solidní nářez, tak nevím, jaký příměr či superlativ použít k jeho pokračování. Druhý díl má vše, co má mít. Ještě více akce, odkazů, hlášek a už tak skvělý herecký all stars team, je zde Stallonem naprosto fantasticky doplněn. Kdyby mělo studio zaplatit každému jeho obvyklý honorář, rozpočet bude možná větší, než měl Avatar... Expendables 2, je jedním z nejzábavnějších akčních filmů všech dob. Ti zlí umírají stylově a po tuctech a těm hodným držíme palce, jak se to sluší a patří. Naši oblíbení hrdinové sami sebe skvěle parodují a to dokonce i vzájemně (Schwarzenegger, Willis) a nástup Chucka Norrise na scénu, za Morriconeho melodie z Hodný, zlý a ošklivý, je jedním z nejlepších momentů celého filmu. JCVD je dokonalý padouch, který má obrovské charisma a závěrečná půlhodina je jedním velkým akčním orgasmem, plným dokonalých replik hlavních představitelů. Stallone zaslouží veliké uznání a mnoho díků, že se do takového projektu pustil a také za to, že jsem ho konečně viděl v akci po boku Arnieho. Na to jsem čekal více než dvacet let. Takže díky a na shledanou u Expendables 3. ()

Galerie (167)

Zajímavosti (104)

  • Režisér Simon West si v rámci zachování duše a stylu přál, aby byl pád letadla natočen pomocí miniatur, jako tomu bylo u jeho prvního snímku Con Air (1997). Nakonec byla ale celá scéna vytvořena na počítači. (Brousitch)
  • Aby se žádná z hereckých hvězd necítila upozaděná, dostali filmaři a scenáristé za úkol dopřát všem hlavním postavám přibližně stejný čas na plátně. (hippyman)
  • Dolph Lundgren (Gunner Jensen) získal stipendium na Massachutsettském technologickém instututu, ale studium po dvou týdnech vzdal a stal se bodyguardem jamajské herečky Grace Jones. Shodou okolností ve filmu Expendables: Postradatelní 2 hraje žoldáka, který vzdá studia chemického inženýrství na Massachusettském technologickém institutu a stane se vyhazovačem v nočním klubu, kde se dá dohromady s exoticky vypadající dívkou. S nápadem stejných osudů Lundgrena i jeho filmové postavy přišel Sylvester Stallone (Barney Ross). Role Gunnera totiž musela být nějak ozvláštněna a zosobněna, protože ji v původní podobě herec odmítl. (hippyman)

Související novinky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

16.02.2014

Expendables a Expendables 2 dohromady vydělali přes půl miliardy dolarů. Trojka je samozřejmě na cestě, vedle ní ale dostaneme i spin-off, jenž ponese název ExpendaBelles. Parta ostrých slečen v něm… (více)

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama