Reklama

Reklama

Úkol, který na Barneyho a jeho bandu žoldáků ze staré školy čeká tentokrát, se zdá na první pohled celkem snadný. Nic ale od začátku nejde podle plánu. Když během akce psychotický nájemný terorista zabije jednoho z Barneyho lidí, Postradatelní v touze po okamžité odplatě rozpoutávají přímo v srdci nepřátelského území peklo na zemi a kosí jednoho protivníka za druhým. Uprostřed všeho zmatku navíc musí na poslední chvíli zajistit, aby se pět tun plutonia vhodného k výrobě jaderných zbraní nedostalo do špatných rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (28)

Trailer 4

Recenze (2 340)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Absolutní vítěz kategorie Nejlepší akční nekomiksový týmový Rkový film všech dob. Nic víc, nic míň. Ještě víc nabitější, akčnější a zábavnější, sebeparodizující než jednička, že i kobra královská přestane syčet a sní o koulích Chucka Norrise a automatické brokovnici AA-12./// Úvodní sekvence je naprosto drtivá a bylo by hříchem mít k filmu bad attitude. West se vrací a má to sakra grády! 90 %. Rest in pieces. [Kino] ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

The Expendables 2 přináší kurevsky našlapaný nářez, snad ještě o poznání větší, než v prvním díle. Když téměř hned v úvodu odrovnal Jet-Li protivníka pánvičkou, bylo mi jasné, že toto bude masakr jak sviňa:) Stará známá banda Postradatelných je doplněna o několik nových postav, díky nimž jsem ihned pochopila, že tento film by mohl být označen ultimátním statusem "The Legends of the 80's come together." Ty největší hvězdy akčních filmů opět bojují, mstí se, opět hážou jednu vypečenou hlášku za druhou, nasazují ještě nelítostnější výrazy, než kdy předtím a opět prolévají digitální krev. Když se na scéně objeví australský hezoun Liam Hemsworth je zcela jasné, že je příliš hezký, milý a hodný na to, aby v drsně maskulinním prostředí plném svalů, chladnokrevných výrazů a letitých legend filmového plátna přežil déle, než půl hodiny. Ale škoda, protože je tu v tom černém ohozu fakt nádherný:) Hovořím to jako dívka a když to říkám, je mi zrovna stejně tak jasné, že jeho mládežnická nezkušenost však nedokáže konkurovat mnoha létům nelítostných soubojů Ramba, Terminátora, Johna McClanea, ani samotného, velkého Chucka Norrise, tentokrát osobně. Jeho nástup na scénu je, za doprovodu hudby z Hodný, zlý a ošklivý, takřka majestátní:) Ještě, kdyby se tak k Postradatelným přidal Danny Trejo, Michael Madsen, MacGyver či Nick Slaughter. This would be the most epic movie EVER!:) ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Neverim že toto píšem, ale trojku si naozaj neprosím. Odfláknuté na všetkých frontoch a po kope to drži čistá nostalgia a pukajúce hlavy. Chlapi ak chcete, aby sa mi nerzúcali zbytky mojich detských predstáv o akčných ikonách, tak skončite práve tu a práve teraz. Aj to múzeum si treba zasužiť. Tak a teraz idem si dať tretí krát The Raid. 50% ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem o Expendables napsal, že je to solidní nářez, tak nevím, jaký příměr či superlativ použít k jeho pokračování. Druhý díl má vše, co má mít. Ještě více akce, odkazů, hlášek a už tak skvělý herecký all stars team, je zde Stallonem naprosto fantasticky doplněn. Kdyby mělo studio zaplatit každému jeho obvyklý honorář, rozpočet bude možná větší, než měl Avatar... Expendables 2, je jedním z nejzábavnějších akčních filmů všech dob. Ti zlí umírají stylově a po tuctech a těm hodným držíme palce, jak se to sluší a patří. Naši oblíbení hrdinové sami sebe skvěle parodují a to dokonce i vzájemně (Schwarzenegger, Willis) a nástup Chucka Norrise na scénu, za Morriconeho melodie z Hodný, zlý a ošklivý, je jedním z nejlepších momentů celého filmu. JCVD je dokonalý padouch, který má obrovské charisma a závěrečná půlhodina je jedním velkým akčním orgasmem, plným dokonalých replik hlavních představitelů. Stallone zaslouží veliké uznání a mnoho díků, že se do takového projektu pustil a také za to, že jsem ho konečně viděl v akci po boku Arnieho. Na to jsem čekal více než dvacet let. Takže díky a na shledanou u Expendables 3. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jednička na orgasmus rozhodně nebyla. Poměrně mizerně natočená akce, hodně nedochucený scénář, málo hlášek i absence pořádného jiskření. Parta bijců let osmdesátých se dle očekávání sešla podruhé. Na slepencovém příběhu opět nezáleží (hrdinové se dostávají z bodu A do bodu B rychlostí světla), ptákovina trvá, ale má víc nadhledu, je lepší poctou béčkové akce a jednotliví lišáci si ze sebe dělají mnohem větší srandu. Vzájemně si masírují svá ega předříkáváním hlášek ze svých největších bijáků (Byl jsi zpátky mnohokrát, já se vrátím!). I legendární polobůh Norris si rochní ve svých minutách na plátně naprosto s noblesou (kobra po mučivé bolesti umřela), prostě nikdo ze zúčastněných se tu nebere vážně, a to je jenom dobře. Jenže… Ač se třeba scéna v kostele vydařila na jedničku (pamatuju, že Statham se mi v prvním díle moc nelíbil, tady je to přesně naopak), o ostatní epileptické akci se to říct nedá. Sorry, ale střihač by měl okamžitě vrátit honorář. Když si kdysi vyjel zastřílet John Matrix (Komando), mělo to jistý feeling, tady se jen střílí (a nemíří), nikdo nemá ani šrám, ale soupeři do kulek naskakují, jako snad nikdy předtím. Simon West možná pochopil nadsázku, ale s ohledem na vymazlenou akci v Con Air je tohle několikrát louhovaný sáček čaje, kterému by moc prospěla nějaká ta zpomalovačka. Ještě, že je Arnie zpět, Li zbytečný, Dolph vtipálek, Van Damme stále jakž takž pohyblivý a Sly pořád charismatický. Nakonec 4 * stejně jako u jedničky, jenže tady mají mnohem větší váhu!! ()

Galerie (167)

Zajímavosti (104)

  • Vyzbrojený vrtulník, kterým Sangové ve filmu odletí, je transportní Mi-17, avšak s přidělanými pomocnými křídly se zbraněmi a upraveným zakslením překrytu, aby připomínal bitevní typ Mi-24. Podobnou úpravou kdysi prošly vrtulníky Puma v sérii Rambo. (Foxhound#1)
  • V úvodní akční scéně je možné slyšet odkaz na film Terminátor (1984), a to když Caesar (Terry Crews) říká Trenchovi (Arnold Schwarzenegger), že pokud mu nevrátí půjčenou zbraň, bude jeho prdel „terminated“. Na sérii Rambo, ve které hrál Sylvester Stallone (Barney Ross), zase odkazuje Schwarzeneggerova věta: "Kdo přijde teď, Rambo?". (rakovnik)

Související novinky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

16.02.2014

Expendables a Expendables 2 dohromady vydělali přes půl miliardy dolarů. Trojka je samozřejmě na cestě, vedle ní ale dostaneme i spin-off, jenž ponese název ExpendaBelles. Parta ostrých slečen v něm… (více)

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno