Reklama

Reklama

Mocná čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) se lstí vetřela do přízně krále prosperující a mocné říše, který z ní záhy udělá královnu a pak zemře. Ravenně ale podle proroctví kouzelného zrcadla stojí ve štěstí nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart) a posedlost vlastní krásou, kterou by si ráda uchovala navěky. Všechny problémy by vyřešila Sněhurčina smrt, jenže dívka právě uprchla z domácího vězení do Temného lesa, odkud se ještě nikdo živý nevrátil. Ale královna potřebuje mít jistotu, a tak si najme odvážného lovce (Chris Hemsworth), který dostane za úkol ji vystopovat a přivést zpátky. Jeho sebevražednou misi komplikují nejen podivuhodní obyvatelé, kteří les obývají, ale také to, že Sněhurka není jen tak obyčejná holka. Klidu na práci lovci nepřidává ani statečný princ (Sam Claflin), jenž pro ni má slabost už od dětství, a hlavně partička sedmi trpaslíků, kteří sice nejsou tak roztomilí jako Prófa a Stydlín, zato se umí náramně ohánět se sekyrou a vědí, že se Sněhurkou jim svitla naděje na záchranu temnotou zmítané říše. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (60)

Trailer 2

Recenze (1 647)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $170miliónovTržby USA $155,136,755Tržby Celosvetovo $400,400,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $25,598,354 //počet predaných kusov 1,209,257Tržby za predaj DVD v USA $19,745,077 //počet predaných kusov 1,101,297║ Celkom zaujímavé, akcia, vizuál a triky na veľmi dobrej úrovni, však tam bol aj pekný rozpočet minutý, ďalej herci, sympaťák Chris Hemsworth potvrdzuje že momentálne má slušnú formu a utiahne aj poslabšie miesta, dokáže slušne zabávať odľahčiť strnulosť Kristen Stewart, ktorá proste nemá na herecký prejav, statická ako hrom aj keď toto sa s ňou dalo vydržať, démonická mládnuco stárnuca Charlize Theron poteší a vypadá to že chytá novú iskru. Režijne slušne zvládnuté, potešia nájazdy na cválajúcich rytierov, samozrejme pomôže aj hudba, za obdobie 2003-2012 jeden z tých lepších fantasy, aj keď spadajúcich skôr k tomu priemeru. /videl v kine: 70%/ ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.4/10] | me: Dosť nesúrodá záležitosť plná momentov, ktoré samé o sebe zapôsobia nejakou tou akciou resp. efektom, ale v celkovom výsledku netvoria príbeh, ... práve naopak - fungujú ako samostatné jednotky, čo je samozrejme na škodu. Príbeh ako taký je triviálny a samotné vyvrcholenie neprináša vôbec nič zaujímavé. Čo stojí (už okrem spomínaných efektov a nejakej tej akcie) za povšimnutie sú Kristen Stewart a Charlize Theron, ktoré svojimi ženskými spôsobmi zosobňujú strany dobra a zla. Is there no end to your power and beauty? ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Evan Daughetry, John Lee Hancock, Hossein Amini / Príbeh: Evan Daugherty Lewis | Hudba: James Newton Howard | Produkcia: Sam Mercer, Palak Patel, Joe Roth | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Roth Films | Rozpočet: 170 miliónov $ | Tržby: 396,397,203 $ || Totálny gýč, pretekajúci do samostatnej formy drsnej, audio-vizuálne dokonalej fantasy rozprávky pre nedeti. Škoda faktoru Stewart, pretože aj keď hraje 100x viac než vo všetkých mesačných svitoch a ich skloňovaní dokopy, na môj vkus dosť prehráva. Scenárista dal Snehulienke veľa scén, ktoré sú herecky náročné a beznádejne náchylné k pátosu - to si žiadalo skúsenejšiu tmavovlásku. Dobrá otázka - ale koho? --- Všetci ostatný hrajú skvelo, škoda len absencie pridanej pamätnej hodnoty scénára, ktorý nedovolí kápnuť slzu, alebo si niektorú z postáv obľúbiť. Na ten zladený obraz a zvuk ale niet zlého slova. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TO KOUZLO BYLO ZPEČETĚNO KRVÍ TÉ NEJKRÁSNĚJŠÍ. A JEN KREV TÉ NEJKRÁSNĚJŠÍ HO MŮŽE ZLOMIT....“ /// Jedna Sněhurka, druhá Sněhurka, třetí Sněhurka. Julia Roberts poráží hysterickou Charlize Theron jasně a drtivě K.O. (,,Snow White“ nechám (mazaně) stranou). Parádní vizuál a CGI! Ale bacha - celý se to táhne a já řvu na celej barák: ,,ZRYCHLI!!“ ,,ŽIVOT ZA ŽIVOT“ (tak se ukaž Thore…). Hmm, dialogy samá moudrost (proto ty dvě hodiny) a jejich obsah odpovídá chytrosti scénáře. ,,NECHTĚLA BYSTE SI ZATANCOVAT?“ (kurva trpaslíci, takhle než se dohrabem ke konci temnoty… ). Ty vole ,,Na’vi a Pandora!“. Pičo ,,LOTR!“ A pak láska. Kecy. A kecy. A polibek. Kecy… (a nakonec Johanka z Arku). Bezemoční podivná pohádka, která mrňouse neosloví a velký nasere (takže zase střední vrstva…). 2a½! Ale dám 3*. Za ten vizuál a sympatickýho Hemswortha (ale klidně bych mohl dát i ty dvě a vůbec by mě to nesralo). Zároveň bych rejžovi přál, aby natočil i nějakej hezkej film, kterej začne už rozumněji zvoleným castingem. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nějaká svině mi jde po srdci. 2.) Nesnáším barevnou Sněhurku. 3.) Thx za titule ,,xtomas252“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nepopieram, že tento tradičný rozprávkový príbeh potreboval facelift aj pre súčasné konzumné publikum. Spočiatku som bol voči tomuto dravému spracovaniu skeptický, ale ako sa ukázalo, nemal som byť prečo. Ak si potrpíte na tradičnom príbehu, pozrite si toto telenovelácke spracovanie. Tu však ide o plnokrvné fantasy s množstvom akcie a veľmi nápaditým audio-vizuálnym spracovaním (ohromujúce krajinné zábery, burácajúci hudobný doprovod) prípomínajúcim motívy LoTR-a. Popri základnej zápletke vernej originálu sa rozohráva zaujímavá partička a tvorcovia sa veľmi lišiacky pohrali s postavami, medzi ktorými dominuje démonická Charlize. Určite by potešil väčší priestor pre trpaslíkov. Ich obsadenie (Hoskins, McShane, Jones) si o to priam žiadalo. Pripájam sa aj k bojkotovaniu obsadenia Kristen Stewart, rola Snehulienka mala byť výzvou a cťou, ale v tomto hereckom (ne)nasadení by som jej neuveril ani nos medzi očami. Je to škoda, pretože práve ona mala byť tým, k čomu si divák vytvorí vzťah. Klasika teda ostáva neprekonaná, ale pokiaľ to neberiete ako priameho konkurenta (ako rozprávku pre deti určite neodporúčam), tak sa určite zabavíte. 75%. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (37)

  • Dvouruční sekera, respektive sekeromotyka, kterou používá lovec (Chris Hemsworth), je dolabra, ženijní nástroj římských legionářů. Stejnou zbraň používá postava Mordreda (Jason Done) ve dvoudílném filmu Merlin (1998).
    (von_Kukuck)
  • Podle průzkumu společnosti Fandango byl snímek u něžnějšího pohlaví nejočekávanějším filmem léta 2012. (Sufferer)
  • Charlize Theron (Ravenna) přiznala, že si během natáčení filmu mimořádně oblíbila svou hereckou kolegyni Kristen Stewart (Sněhurka): "Opravdu, opravdu zbožňuji to děvče. Skočila bych pro ni z okna. Je úžasná, naprosto úžasná. A dělá skvělé masáže." (Sufferer)

Související novinky

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Jason Bourne vs. Aragorn?

Jason Bourne vs. Aragorn?

20.06.2015

V Universalu letos slaví jako o život. Z Padesáti odstínů šedi, Rychle a zběsile 7 a Jurského světa se vyklubaly neskutečné hity a nadcházející animák s Mimoni dopadne stejně. Na příští rok pak… (více)

Star Wars hledají režiséra

Star Wars hledají režiséra

02.05.2015

Rozchody režiséra a studia nejsou zas tak neobvyklé. V nedávné době potkaly třeba Ant-Mana (Marvel a Edgar Wright) nebo spin-off Sněhurky a lovce (Universal a Frank Darabont), nejnověji pak ztratil… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Reklama

Reklama