Reklama

Reklama

Svět po zániku

  • USA The Day
Trailer

Deset let po apokalypse se světem toulá pětice přeživších lidí, kteří se snaží najít bezpečné místo, kde by mohli začít nový život. Konečně by tak mohli přestat utíkat před kanibalskými kmeny, které jsou jim na stopě... (TV Prima)

Videa (8)

Trailer

Recenze (122)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Černobílé britské post-apo, kde jeden z hobitů opět jde špinavou krajinou. No někdo u toho bude hýkat radostí, ale mě tam chybělo více než by se zdálo. Atmosféru mi pár záběru špinavého lesa a baráku nepřineslo. Postavy se chovaly tupě a bylo mi fuk, kdo je kdo a proč je kdo. Ve výsledku si člověk začne vážit filmu jako The Road. Prostě z tohoto nízkorozpočtového bijáku není cítit atmosféra, emoce a větší chuť udělat dobrý post-apo. Takto se tu dostaví jen banda sprostých a špinavých anglánů, kteří jdou lesem a pak se vymlátí navzájem. Ani zábavnost béčka to nemá. Hodnocení OST: Hudby jsem si ani nevšiml. 1/10 ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tak to mírné zklamání tu je. Čekal jsem větší řezbu, každopádně i tak ta spokojenost převládá. Je to fakt nekompromisní sekaná, kde chcípají i děti, viz úplně závěrečný K. O., tak to mně taky odrovnalo! Líbí se mi ta špinavost, hudba, jen bych trošku přisypal choreografii do akce a přidal jí dravost, jinak se jedná o parádní béčko. Sekanice prostě. 8/10 ()

Reklama

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Nějak nechápu, co čeká režisér od diváků, když nechá ve filmu v první půlhodině hlavní hrdiny chodit, kecat, kecat, chodit, kecat, prohledávat dům, kecat.... Tak se opravdu nedělá start, který má diváka udržet v zájmu. Myslel jsem, že umřu nudou a už už to chtěl vypnout, když jsem si přečetl popisek filmu a zjistil, že má jít dokonce o utíkání před kanibaly... aha. Ono se pak skutečně začalo něco dít a pak to zase chcíplo na úmorném vyslýchání jakési ženské. Opruz. Strašně mi bylo líto těch herců, jak se snaží a jak si asi myslí (včetně štábu), že to jako bude povedený film a nevědí, že se to ani nedá dokoukat. Kolonka horor je urážkou, stejně tak postapo vycucané z prstu (žádné vysvětlení - "intro", co, proč, jak). ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Tradičný predstaviteľ post-apo eliminačného filmu, ktorý láka nie na inováciu v mantineloch žánru, len ponúka slušnú rezničinu a pár príhodne obsadených postáv, prepracovaných zhruba do takej miery, aby sa o nich dalo uvažovať ako o potenciálne dobrých/zlých/neurčitých. Po istom čase to skĺzne do klasického čakania na to, kto/či vôbec niekto prežije. Hlavná dejová linka je doplnená o pochybovanie o postavách a letmé načrtnutie čohosi, čo zdiaľky vyzerá ako morálka, a jej kontrast s krutosťou sveta. Ku koncu ma prepadla šialená myšlienka, či náhodou Aarniokoski nie je veriaci, keď v The Day funguje smrť a sebaobetovanie v prenesenom význame primárne ako vykúpenie alebo splatenie hriechov - tento pohľad však jasne eliminuje záverečná scéna (SPOILER už vykúpená žena sa napriek všetkému vráti k egoistickej snahe o záchranu len svojho holého života KONIEC SPOILERA). Oceňujem drsné a temné vyznenie, ale aj na tom, rovnako ako na gore a nekompromisnosť prítomnej brutality ešte rozhodne šlo zapracovať. Plus som bol mierne sklamaný, že sa Dominic "Pipin" Monaghan (a.k.a. navždy Charlie z Lost) odobral do večných hájov tak skoro, ale to filmu vytýkať nemôžem. Saturovať hlad po žánrovom príspevku sa mu totiž podarilo dostatočne. 60% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V tomto případě jde o ultralaciný škvár, pro který ale tentokrát bohužel neplatí ono známe pořekadlo Za málo peněz hodně muziky. Tady totiž divák dostane za málo peněz úplný hovno. Pět nesympatických postav obsazených nesympatickými herci se uzavře do vizuálně nevýrazného domku a brání se bandě trapných pitomců. Tvůrci se tu jaksi ale neobtěžovali cokoliv vysvětlovat, takže já nepobral jakékoliv motivy všech zúčastněných, proč se to vše děje, co onu situaci zapříčinilo atd., atd., prostě bylo na plac hozeno pár nefunkčních postaviček a na důvody sere pes, poperte se s tím. Akce tu je jinak málo, a když se přece jen dostane ke slovu, je nudná, hodně patrné tu jsou pokusy o syrovost, ale z mého pohledu se to též krutě nepovedlo, atmosféru pak mělo navodit zřejmě černobíle pojetí snímku, ovšem na to já reaguji jedním velkým HAHAHA, napětí žádné, já jsem z celé té podívané zkrátka opravdu hodně zklamán, neboť tento typ filmu mám jinak opravdu rád, a rozhodně si nemyslím, že hlavním důvodem celkového selhání této podívané byl nedostatek financí, ale jednoznačně naprostá absence tvůrčího talentu, bez kterého ještě nikdy nic zásadního nevzniklo. Doporučuji se vyhnout velkým obloukem! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Déšť v úvodních záběrech je skutečný. (Conspi)
  • Do role Adama byl herec Shawn Ashmore navrhnut přímo scenáristou Lukem Passmorem. (Conspi)
  • Filmové postavy Ricka (Dominic Monaghan) s Adamem (Shawn Ashmore) byly scenáristou Lukem Passmorem koncipovány na základě skutečných přátel. (Conspi)

Reklama

Reklama