Reklama

Reklama

Svět po zániku

  • USA The Day
Trailer

Deset let po apokalypse se světem toulá pětice přeživších lidí, kteří se snaží najít bezpečné místo, kde by mohli začít nový život. Konečně by tak mohli přestat utíkat před kanibalskými kmeny, které jsou jim na stopě... (TV Prima)

Videa (8)

Trailer

Recenze (122)

Teabag 

všechny recenze uživatele

Atmosféra The Day je dobrá, herci slabší a scénář podprůměrný. A přitom začátek vypadá tak slibně! Ten "náčelník " kmene "špatňáků" ví o taktice zhruba tolik, co jeho vyvedené ratolesti, páč to dobývání "hradu" v ruském stylu "nas mnogo" je prostě otřesné. A zhruba v těch chvílích celý film (do té doby slušně našlápnutý) upadá. 5/10. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

"Maminko, co bude k večeři?". "Nemám tuchy, ale mrkni do sklepa, třeba tam zbyl ještě kousek souseda.". "Jůůů, pan Vodrážka, ten byl dobře živený! Můžu dostat dneska stehno?". "Ani hovno, víš dobře, že stehno je pro tatínka, jednak je hlava rodiny a druhak se docela nadřel, než tu svini zboural!" Další, po tisící omletý, cateringový speciál z doby, kdy chcípající lidstvo vyžralo poslední zásoby Trenčianských párkov s fazuľou a Vepřovek ve šťávě, která byla jakákoliv, jen ne vlastní, a začalo kulinářsky experimentovat. Účelově se tak rozdělilo na hodné vegany, co se snaží udržet poslední zbytky důstojnosti na bobulích a sekerové polívce, a zlé, bezcharakterní kanibaly, co se rozhodli nepohrdat stejkem z bližního svého. No, a hádejte co? Kanibalové se přece nebudou vzájemně požírat, to by bylo neetické, a navíc se u nedalekého statku pase roztomilé stádo veganů. Tak hurá na hon! Vegani jsou však vzpurní a rezistentní a všemožně se snaží udržet své stehenní řízky tam, kde vyrostly, a tak je z toho devadesát nízkorozpočtových a docela nudných minut lidožravé leče, aby večer v leču byla i nějaká ta klobása z nesympatických angličanů a dalo se to vůbec žrát. Pozorný čtenář zajisté postřehl mé rozčarování, a pro ty nepozorné vytáhnu opět něco z mé nevyčerpatelné studnice odborné filmové terminologie, když erudovaně zkonstatuji, že spektákl to byl pěkně na piču a víc dvouhvězdové pohrdání si v žádném případě nezaslouží! ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ta sychravá atmosféra postapokalyptického světa sice nebyla nijak originální, ale mě se hodně líbila. A líbilo se mi i obsazení, přičemž prim hrála asi nejméně známá ze všech herců Ashley Bell. Všechno tak nějak šlapalo do očekávaného finále, které mě ovšem docela vytočilo. Já chápu, že občas tvůrci nemají dostatek financí a tak se některé zásadní scény musí odehrávat ve tmě. Ale to, už vzhledem k obsazení a tomu, co se dělo předtím, nebyl tenhle případ. Tak sakra proč? Jestliže se tenhle film chce zaškatulkovat, mimojiné, do kolonky hororů, tak bych ocenil detailnější jatka. V tu chvíli film přešel do podprůměru, ale pak se rozednilo a přišla závěrečná scéna, která pomyslnou laťku zase trošku zvedla. To jsem nečekal. 55% ()

dee-key odpad!

všechny recenze uživatele

Takže to shrňme. Je tu postapo, které už jsme ale viděli stokrát a lépe. Je tu parta přeživších a jdou po nich kanibalové. Svým způsobem zombíci, když je chtějí sežrat. Je tu tajemná holka co moc nemluví, taková bílá Michonne. A pak jsou tu ty zdlouhavý výslechy plný násilí. A to je vždycky nuda. Takže summa summárum je to další výblitek stokrát přežvejkaného motivu. Tedy nuda kterou jsem v půlce vypnul. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptický snímek. Hned na začátku dojde k první akci, ale divák ještě netuší, jaké nebezpečí lidem hrozí. Poté sledujeme skupinu lidí putujících zničenou krajinou, kteří utíkají před nimi. Až v momentě konfliktu se ukáže, kdo jsou oni, přičemž je těžké říci, kdo je zlý a kdo hodný. Jde totiž o přežití. Více černobílý než barevný film připomene řadu podobných snímků, z nichž se určitě vybaví minimálně Noc oživlých mrtvol. Snímek má napětí (pocit ohrožení je neustálý) a velmi dobrou hudbu (Rock Mafia), co vytváří patřičnou atmosféru. Každou chvíli očekáváte lekačku (zkoumání opuštěného domu), ale ona se nedostavuje... Závěr je obohacen o temné horrorové obrazy (oni přicházejí v mlze a v plášti noci) a výživné gore. Hvězdu přidávám za skvělý rozmáchlý závěr s.... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • V rané podobě filmového scénáře byly filmovými kanibaly zombie. (Conspi)
  • Déšť v úvodních záběrech je skutečný. (Conspi)

Reklama

Reklama