Reklama

Reklama

Svět po zániku

  • USA The Day
Trailer

Deset let po apokalypse se světem toulá pětice přeživších lidí, kteří se snaží najít bezpečné místo, kde by mohli začít nový život. Konečně by tak mohli přestat utíkat před kanibalskými kmeny, které jsou jim na stopě... (TV Prima)

Videa (8)

Trailer

Recenze (122)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ta sychravá atmosféra postapokalyptického světa sice nebyla nijak originální, ale mě se hodně líbila. A líbilo se mi i obsazení, přičemž prim hrála asi nejméně známá ze všech herců Ashley Bell. Všechno tak nějak šlapalo do očekávaného finále, které mě ovšem docela vytočilo. Já chápu, že občas tvůrci nemají dostatek financí a tak se některé zásadní scény musí odehrávat ve tmě. Ale to, už vzhledem k obsazení a tomu, co se dělo předtím, nebyl tenhle případ. Tak sakra proč? Jestliže se tenhle film chce zaškatulkovat, mimojiné, do kolonky hororů, tak bych ocenil detailnější jatka. V tu chvíli film přešel do podprůměru, ale pak se rozednilo a přišla závěrečná scéna, která pomyslnou laťku zase trošku zvedla. To jsem nečekal. 55% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

The Day by klidně mohl být jedním z dílů Walking Dead. Ale naštěstí není. Je to totiž spíše Walking než Dead a pokud si tu někdo libuje v tom, jaká to tu byla ,,sekaná'' tak buď viděl od tohoto žánru málo a nebo já už sakra moct. Odhadoval bych to na to druhé a tak nám zvrhlejším tohle nutně musí přijít hodně sterilní... Byť nedostatek doláčů čpěl s každým snímkem, celkem se i tak podařilo nabudit slušnou atmosféru zmaru po nějakém globálním průseru. Kdo však čeká opuštěné kolony vyrabovaných aut na výpadovce z města bude zklamán. Tady k tomu tvůrcům stačil šedý filtr, podzimní krajina, jakýsi mrtvý jehličnatý les v rašeliništi a opuštěná farma. Nic proti tomu, i v Road to bylo podobné a fungovalo i tam to občas vypíchli třešničkou na dortu typu vraku tahače na spadlém mostě... Já jsem tady hlavně od poloviny trochu přestal chápat to rozdělení přeživších a někdy i ty jejich nesmyslné dialogy. jak říkám, už jsem asi zvrácený, za čarou a tak bych uvítal místo kecání více sleziny... Určitě je The Day dalším zajímavým přírůstkem do postapo žánru, ale působilo to na mně nemastně, neslaně a při srovnání s podobnými filmy dost slabě. Tři náboje do brokárny. * * * ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

První půlhoďka pomalá, odnikud nikam, bez děje; poslední se rozjíždí. Je to postapokalyptický film k zamyšlění. Sám nevím, co považovat za správné – být humánní s rizikem, že umřu, nebo pragmatický s tím, že se budu chovat jak zvíře? Na druhou stranu mi snímek vyjasnil, jestli se hodlám zaobírat osobními spory nebo pomstou, když mi jde o kejhák nebo když mám hodně omezené zdroje. A v tomhle jde snímek proti logice. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 5 | hudba 5 | humor 0 | akce 4 | napětí 4 | pustil bych si znovu 4 ()

dee-key odpad!

všechny recenze uživatele

Takže to shrňme. Je tu postapo, které už jsme ale viděli stokrát a lépe. Je tu parta přeživších a jdou po nich kanibalové. Svým způsobem zombíci, když je chtějí sežrat. Je tu tajemná holka co moc nemluví, taková bílá Michonne. A pak jsou tu ty zdlouhavý výslechy plný násilí. A to je vždycky nuda. Takže summa summárum je to další výblitek stokrát přežvejkaného motivu. Tedy nuda kterou jsem v půlce vypnul. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Svět po zániku (The Day) jako by byl volným pokračovaní Cesty od Johna Hillcoata a Cormaca McCarthyho. Není vysvětleno, jestli za koncem byla jaderná válka, dopad vesmírného tělesa (doplň meteorit či kometa), nějaká pandemie či masivní sopečná činnost. Co je důležité, že člověk člověku je vlkem, popřípadě svačinou aneb kdo není vlkem je ovcí, která sice dokáže trknout nebo kopnout, ale občas jí to není co platné. Z některých vlků se mohou stát psi, ale i ti mohou být hladoví a pěkně kousat. Film si zajímavě hraje se světlem a barvami. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Namísto pravých hlav pobitých kanibalů byly v dané scéně na kůly filmaři nabodnuty naaranžované ananasové melouny. (Conspi)
  • Scéna, v níž je Mary (Ashley Bell) připoutána k židli a vyslýchána, zabrala filmařům takřka dva natáčecí dny. (Conspi)
  • Filmové postavy Ricka (Dominic Monaghan) s Adamem (Shawn Ashmore) byly scenáristou Lukem Passmorem koncipovány na základě skutečných přátel. (Conspi)

Reklama

Reklama