Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny příběhu je parta patnáctiletých školáků, kteří právě ukončili základní školu a prožívají své poslední prázdniny před tím, než se rozejdou na různé střední školy. Středobodem všeho je opuštěná vyschlá fontána uprostřed sídliště, u níž se všichni scházejí. Hvězdami party, která se tu schází, jsou dvě hezké dívky, Bela a Zuza. Film však sleduje nejen jejich osudy, problémy a pocity a chování v různých životních situacích, jejich lásky a nelásky, omyly a usmiřování. Mozaiku doplňují postavy jejich rodičů, sourozenců i dalších dospělých, mezi nimiž je výraznou postavou zejména starý pan Domorák, který mladé neustále kritizuje. Z party je největší pozornost věnována mladému budoucímu automechanikovi a muzikantu Olinovi, který se z lásky k Zuze rozhodne starou fontánu opravit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (192)

jondoe 

všechny recenze uživatele

Ked tento muzikal bezi v telke a ja nan nahodou natrafim vzdy ma zaujme. Pribeh chlapca ,ktory sa chce stat muzikantom a zaroven sa zamiluje do svojej susedy je pekne napisany ale bohuzial rezisersky a scenaristicky zle prevedeny. Raz sa riesi jedna dilema raz druha a cele to akpsy posobi ze film neviem ktorym smerom sa ma skor pohnut. Co sa vsak vysoko hodnotim je hudba a kultove pesnicky dnes uz slovenskych legiend slovenskej popularnej hudby. Je mi najsne ze dnes by uz takyto film nezaujal ,ale v byvalom CSSR sa moc takychto filmov netocilo a da sa povedat ze toto bol hadam jediny teenegersky film o laske. Reziserovi sa sice cely film nevydaril ale zaver mu vysiel. Kazdy sa vybral vlastnou cestou tak ako to po kratkych letnych laskach chodi. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

80. roky a tento muzikál, to je proste klasika. Elánovské pesničky do toho, krásne dievčatá, socialistická krajina so svojimi krásami a problémami, trocha srandy, trocha toho staršieho štýlu, proste zaujímavý film, ktorý však mal veľa výpadkov, no aj kultových momentov, ako bola napríklad jazda na motorke, či šantenie vo fontáne. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Slovenský hit Dušana Rapoše - paneláková story, Vejmělková, písničky Vašo Patejdla / Elánu... na dnešek trochu málo, ale ve své době kult, u kterého mne pobavilo obsazení Bábka a dokonce Ondřeje Malého, u kterých jsem si nikdy neuměl představit, že by někdy hráli v něčem pro mladé ( ikdyž Malý v Přátelích zeleného údolí ...). ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

S nevídanou noblesou implantované najväčšie hity slovenskej populárnej hudby, v tomto ohľade za Dirty Dancing nezaostávame. Ani v akomsi vzdore tínedžerskej vetvy voči dospeláckym autoritám - viď. česká obdoba Diskopríbeh. Rapoš je však veľmi amatérsky režisér. Celý dej je vlastne zosnovaný okolo klbka hitov, inak nemá akúkoľvek relevanciu. Záletné skupinky 15ročných školákov robia zle vždy a všade a do vyčerpania. Bez motivácie, bez logických vysvetlení, bez dôvtipu, skrátka sú zbytočné. Otázky kultu, ktorým sa film hrdí, sú tým posledným, čo ma v tejto chvíli zaujíma. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Som zvedavý, kto bude platiť vodu.“ Nostalgická sídlisková bomba z roku 1985 o láske tínedžerov v réžii Dušana Rapoša, ktorej nechýba poetika ani ak ste vyrastali na dedine a nikdy ste nejazdili na Škode 100 tzv. "kilečku". Ale nebyť bravúrnej hudobnej stránky (Grigorov, Elán, Patejdl, Filan, Záblacká), bol by som prísnejší. Podstatne. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (32)

  • Scenárista Karol Hlávka urobil v pôvodnom námete niekoľko zmien podľa svojich životných skúseností v čase jeho prvých lások v Novom Meste, z ktorého pochádzal a jeho kapelových začiatkoch, keď hrávali spolu s priateľmi po pivniciach a garážach. (Raccoon.city)
  • Príbeh Fontány pre Zuzanu inšpiroval vznik rovnomenného muzikálu, ktorý mal premiéru v októbri 2008. (m.a.t.o.)
  • Karol Hlávka pripravoval scenár asi tri roky a po premiére a zdrvujúcej kritike sa zaprisahal, že už nikdy nič nenapíše. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama