Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 2

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (395)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Nudný začátek se tak nějako hodil do toho "reality show" žánru. Atmosféra na jedničku, ale totálně zprzněná a nevyužitá, za první půlhodinu co jsou v domě snad ani jedna lekačka...a že jich tam mohlo být klidně 10 a nikdo by se nezlobil. Moje hodnocení by bylo klidně o 2-3* větší, kdyby to neposraly ty dvě trapno lekačky (záblesk a pak držení toho týpka na stropě), ostatní jsou na jedničku, proto nechápu zbytečnost těhle dvou béčkovejch. Další problém mám s koncem. Čekal jsem alespoň nějakej spoiler jak se lidi dostali k těmhle nahrávkám, aby je mohli odvysílat, jak se dostaly na veřejnost? DIVNÝ, ŠPATNÝ. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Spočiatku to vyzeralo pekne trápne. „Duch, ak si tu s nami, daj nám znamenie, otvor okno.“ Alebo: „Duch, ak si tu, ukáž sa. Urob hluk.“ Ha, ha, spomenul som si na detské časy :) Úvod - žiadna inovácia. Predstaví sa nám tím, urobia zopár interview, pekne obkecajú, na čo všetko sa chystajú a predstavia svoje „aparáty“, ako keby ma to zaujímalo. Navyše si nie som istý výberom toho senzibila v čiernom, celú dobu mi bolo z neho na smiech. A potom šup na nočné videnie, je to zelenkavé, s typickými poruchami obrazu a stokrát videné. No a zrazu z ničoho nič buchnú dvere, jeden z nich sa stratí, ďalší sa skotúľa zo schodov, spadne reflektor... a konečne sa niečo začne diať (veď už aj bolo na čase, keďže polovica filmu bola za nami). A potom, čuduj sa svete, sa z toho vykľuje veľmi slušný snímok. Nechcem veľmi spoilerovať, aj keď je vlastne každému jasné, ako to bude pokračovať. Musím však uznať, že párkrát som sa teda poriadne zľakol. Najvýraznejšie pozitívum však vidím v tom, že aspoň nejakého ducha ukázali (aj keď to bolo jasné už z traileru), v každom prípade moje potenciálne hodnotenie v závere stúpalo každou minútou. Celkovo to vidím na 70%, preto som dosť dlho rozmýšľal medzi trojkou a štvorkou. Keď si to však porovnám s naposledy videnými Atrocious / The Tunnel, tak je to jasné. Nedá sa však čakať žiadny megahit, nazval by som to jednoducho „pohodovým found footage“, a súčasne asi aj jedným z najlepších (ale na [Rec] sa to nechytá, to ani náhodou!) ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Producent reality show ma v úvode presviedčal: Toto nie je film, ale skutočnosť! Pritom mi hneď bolo jasné, že je to found footage a nie skutočnosť. A keď som uvidel tie čiernobiele kváziarchívne materiály, na ktorých defilujú pacienti psychiatrickej liečebne so začiernenými očami, ako pokusné králiky šialeného vedca, tak sa mi otváral nôž v kapse a mal som pocit, že pozerám Dom hrôzy (1999), už len Femke Janssen mi tam chýbala. Páčil sa mi však sebaparodujúci charakter filmu, ktorý sa spočiatku nebral vážne. Odkrýval pozadie natáčania filmov ručnou kamerou, obsahoval aj zábery, ktoré by za "normálnych" okolností boli vystrihnuté (napr. platba zriadencovi za to, aby na kameru, povedal, že videl duchov...). Grave Encounters sa rozbiehal od nuly, ale zhuba od polovice už letel maximálnou rýchlosťou a ponúkol množstvo naozaj strašidelných okamihov. Veľká škoda, že v závere prišlo klišé: v poslednom zábere posledný preživší povedal svoje posledné slová a svetlo zhaslo. Preto dám len +++. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od japonských duchařin jedoucích v neefektivním poměru 10:1, kdy na minutu strašení připadá deset minut vaty (Kairo, Ju-on), nebo některých hororů infikovaných nataženou seznamovací částí či věčnými prolukami ve vyprávění, není tenhle jaxviňa strašidelný film ani trochu ředěný. Už od začátku šlápne do vrtule a nepoleví. Připomíná tím absint nebo líh. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Lhostejné tři hvězdy nikoli. Protože zas tak průměrný a nezajímavý horor to není. Je jasný, že hororů tohoto typu je teď najednou strašně moc, ale mezi nimi se Grave Encounters rozhodně neztratí ba naopak. Takový Paranormal Activity předčí snad ve všech směrech. Přesto víc hvězdiček nedám. Zaprvé nejsem vyznavačem filmů s roztřesenou kamerou a hraním si na dokument. A zadruhé si myslím, že to šlo udělat lépe. Ta kulervoucí atmosféra se dostaví až tak posledních 40 minut. Do té doby se nic moc extra neděje, a jako u všech podobných filmů postrádám vysvětlení. 60% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Sanatorium, ve kterém se natáčelo, se objevilo také v 11. epizodě 2. řady seriálu Akta X (od r. 1993). (PfefferSalz)
  • Matt White (Juan Riedinger) ve filmu uvádí, že nahrává celkem 10 statických kamer. Záběry se však objevují pouze ze 7. (jailon1)
  • Budova, v ktorej bol celý film natáčaný, sa v skutočnosti volá Riverview Hospital a nachádza sa v meste Coquitlam v kanadskej provincii Britská Kolumbia. Napriek tomu, že je budova vo filme opustená, bola zatvorená až v júli 2012. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama