Reklama

Reklama

Neobyčejný život Timothyho Greena

  • USA The Odd Life of Timothy Green (více)
Trailer 2

Když Cindy a Jim Greenovi zjistí, že nemohou mít děti, zhroutí se jim celý svět. Pokoušejí se dál vést normální život, Cindy pracuje v místním muzeu tužek, Jim se vrací ke svému zaměstnání v továrně. Manželé se ale odmítají vzdát naděje a věří, že se jednoho dne vytouženého dítěte dočkají. Sepíšou vlastnosti a povahové rysy svého budoucího dítěte na papír, ten pak vloží do truhličky a zakopou ji na zahrádce. Jedné noci je probudí bouře, a u jejich dveří se objeví chlapec celý špinavý od hlíny. Jmenuje se Timothy, je slušně vychovaný a chová se přátelsky. Cindy je zaskočená, stejné jméno by vybrala i pro svého syna. Jim a Cindy se domnívají, že Timothy utekl z domova, pak ale objeví na záhoně velkou jámu a zjistí, že má Timothy nohy porostlé listy. (TV Nova)

(více)

Videa (39)

Trailer 2

Recenze (278)

kareen 

všechny recenze uživatele

Celkem ucházející rodinná fantasy, která však až příliš tlačí na pilu, co se týče patosu. Ano chápu, je to film od Disneyho, ale i tam by si měli občas uvědomit, že méně je někdy více. Také bych uvítala větší propracovanost charakteru malého Tima, takto působil sice sympaticky, ale odosobněle. Je však možné, že to byl záměr, aby vypadal více mysticky. Celkově průměr, tedy za tři. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Optimistický, zajímavý a nijak nepřibarvený film. Hodně mě bavil závěr. Prvních 70% filmu je pro mě nijak zajímavých. Nezaujal mě chlapec z hlíny ani herecké výkony, nevyjímaje CJ Adamse. Režisér Hedges si to u mě v pohodě uhrál na 3 hvězdy s přehledem, ale žádnou noblesou, nebo citem. Osobně si nemyslím, že Joel mohl ze své pozice vytřískat více zápalu pro svou roli, dělal co mohl, ale on to nedokáže zachránit sám. Průměrný scénář, režie a výkony. Postrádal jsem jakousi vtipnou vložku. Je to film, který si jede svou cestu a od začátku do konce působí pořád stejně. Myslím, že tady to není vyloženě ani komedie ani drama a nebo mj nejoblíbenější fantasy žánr. Přišlo mi to chvílemi jako rodinná (ne)idyla. Chtěl jsem větší zápal pro hlavní postavu, ta se neztrácí a ani nevyniká, film postrádá vůdce, který by udával tempo a vysvobodil ho tak z černých vod. Za mě je to něco mezi šesti, sedmi body. ()

Reklama

Cafú 

všechny recenze uživatele

Stejně jako předešlý Hedgesův film "Život podle Dana" i tento se vyznačuje laskavou atmosférou, neobvykle hezkými mezilidskými vztahy atd. Možná až moc, i poselství nebo ponaučení filmu mi přehlušil ten celkový příjemný feeling filmu. A ikdyž chování postav moc realitě neodpovídá a film hodně zjenodušuje, vůbec mi to nevadilo. Podobnou shovívavost totiž například zapojuji při sledování prvorepublikových filmů s Burianem nebo Oldřichem Novým. Ještě na závěr připomenu skvělou hereckou dvojici a fantasticky čestně-upřímného Timothyho. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NAŠE DÍTĚ SE NIKDY NEVZDÁ. BUDE MÍT TVOJE DOBRÉ SRDCE A BUDE SMĚŠNÝ JAKO..... JAKO STRÝČEK BUB. VÍŠ, TAKOVÉ DÍTĚ, V KTERÉ ČLOVĚK DOUFÁ. UPŘÍMNÉ. PRAVDOMLUVNÉ.“ … ,, ANO, TAKOVÉ CHCI.“..... /// Když cizí děcka nepůsoběj jako antikoncepce a ještě navíc ty svoje (vlastní) mít nemůžete, zbejvá jediná možnost: (Pes!?... hovno, Disney vole, takže…) ZÁZRAK! (..já to věděl…) Vrátka vrzla, déšť, blesk, hrom a najednou…. Cíťácká podívaná pro rodinný kolektivy, který chtěj zjistit, že nejsou sami, kdo maj tajemství a chtěj se nechat vydírat dokonalostí potomka či pocity šťastnýho rodiče. Další moudra, jako že je v pořádku bejt jinej (že Bělásku!) a bohužel i to, že někdy osud nezměníte, ani kdyby jste se samou láskou přetrhli, naštěstí nepůsobí pateticky a pěkně zapadaj do milující a láskyplný atmosféry. DĚSNEJ DOJÁK! Dostali ze mě všechnu sůl (…jo klidně si vem Maruško, mám jí dost…). Dávám 4*! Proč? Protože su taky táta! A všechny hnidopichy neposílám do prdele, ale na českej rodinnej (něco jako) film. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu vědět, co musím přesně udělat, abych měl dokonalý děťátko. 2.) Miluju pohádky, rád u filmu sním a bulím. 3.) Thx za titule ,,larelay“ a ,,Radka“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja vážne nechápem dôvody, kvôli ktorým sa Timothy nedostal do našich kín. V multiplexoch máme buď veľkofilmy, alebo filmy nenáročné tak, že sa na ne nedá pozerať a človek odchádza sklamaný. V klubových kinách máme zase hyperrealistické sondy do rôznych kútov sveta bez štipky nádeje. Myslím v princípe. Ak vyjdem po deviatich hodinách z náročnej práce a chcem sa uvolniť a z filmu si aj niečo odniesť, chcel by som vidieť presne ten typ filmu, akým je Timothy Greene. Takže ja by som zriadil v oboch typoch kín špeciálnu sálu, kde by sa premietali iba filmy, ktoré sa nehanbia zato, že chcú, aby si divák oddýchol a sú zároveň natoľko chytro a inteligentne napísané, aby neurážali jeho inteligenciu. Napísať a natočiť ich nie je vôbec jednoduché. "Čo by ste urobili znova a lepšie? No asi by sme urobili zase nejaké chyby, nejaké nové chyby". Jennifer Garner je jedna z najsympatickejších herečiek a každé dieťa by jej takéto malé vychovávateľské chyby odpustilo. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • V jednom rozhovoru v období natáčení 10letý CJ Adams přiznal, že nohy na plakátu nejsou jeho, ale dvojníka. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama