Reklama

Reklama

Parlor

  • USA Anarchy Parlor
Trailer 1

Obsahy(1)

Partia amerických študentov prichádza za nezáväznou zábavou do Litvy, malej krajiny vo východnej časti Európy. Všetko prebieha podľa plánu, až kým dvojica zvedavcov, Emy a Brock, jedného večera neopustí súkromnú párty, aby sa dali potetovať miestnemu "špecialistovi". Už čoskoro sa všetci presvedčia o tom, že odborníkov talent a manuálne zručnosti nespočívajú len v maľbe na kožu zákazníkov. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

kingik 

všechny recenze uživatele

Nepřiznaný čtvrtý díl Hostelu. Tak na mě z valné většiny působil torture porn příspěvek debutujícího dua Devon Downs/Kenny Gage. Ještě než dorazí miláček Eli Roth se svými kanibaly, navštívil jsem jistý tetovací salon, ve kterém chlápek s vizáží mukla zkouší novou, avšak velmi bolestivou metodu tetování. S heslem - já ti udělám tetování a ani ti nedám doporučení nevystavovat se s čerstvou kérkou přímému slunci, neboť slunce už stejně neuvidíš - mu jdou kšefty skvěle. Jeho tetovací salon nacházející se kdesi v podzemních prostorech láká na novou ozdobu těla, ale je to v podstatě mučírna, ve které se zákazníci zaživa stahují z kůže. Amy a její parta přátel doplatí na svoji důvěřivost. Okamžitě po pár úvodních vteřinách filmu jsem se ujistil, jestli fakt nesleduji čtyřku Hostelu s podtitulem Parlor, ale nic takového. Je však zřejmé, odkud tvůrci čerpali inspiraci. S trilogií ze stejného subžánrového ranku tento kus pojí hned několik styčných bodů. Američtí studenti se nacházejí na prázdninách v evropské zemi, v tomto případě je to Litva, jsou vlákáni do pasti mimořádně zvrácenou společnicí zvráceného tatéra, po městě řádí pouliční gang, studenti řádí na diskotékách a užívají si nezávazného sexu. V tom ostatním si však film kráčí svojí originálně zvrácenou cestou. Mučení mohlo být víc. Gore je povedené a působí realisticky. Postavy jsou dobře zahrané. Za zmínku stojí hlavně Crazy Bitch (na "bitch" s velkým B je kladen zvlášť důraz) Sara Fabel, jejíž excentrický vzhled spojený s tetováním od hlavy až k patě rozhodně utkví. Herci z řad studentů měli představovat jen jakousi náplň na mučícím stole, ale dokázali odehrát svoje party až nečekaně zajímavě. Největší prostor z nich dostala nadějná sympaťanda Tiffany DeMarco v roli vězněné Amy. Nejméně zajímavý byl hlavní zvrhlík v podání Roberta LaSarda, kterého tvůrci do hlavní role protlačili snad vůbec poprvé. Představitel kriminálníků všeho druhu z vedlejších rolí však nepřišel ve své kreaci s ničím extra navíc. Slabinou filmu je i to, že si po celou dobu neudrží svůj neotřele sevřený ráz. Ten hlavně opadne s příchodem závěrečné pointy, která hned několik kladných postav postaví do jiného světla. A nepřišlo mně to až tak přesvědčivě funkční. Určitě tenhle film není pro každého. Pokud je vám odporné násilí na lidském těle, fakt si to nepouštějte, i když je to sebe líp natočeno, nebude vám to v takovém případě po chuti. Pokud chcete okrajový hororový subžánr přece jen premiérově vyzkoušet, očekávejte příval (odhalených) koz, zadků v tangách, zvýšený výskyt slova "fuck", několik hardcore mordů a skvěle nasazené tempo, s nímž film dobře odsýpá. A jestli přemýšlíte o pěkném tetování na léto, zvolte raději omyvatelný obtisk, neb po tomto filmu do tetovacího salonu ani nepáchnete. 90% ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Najviac ma vie vždy pobaviť, že všetci ovládame anglický jazyk a rozprávame ním i keď máme inú národnosť. Scéna v tetovacom štúdiu a rozhovor dvoch Litovčaniek (sexy blonďavá pokérovaná mrcha vs. striptérka) bola už fakt vrchol. S týmto filmom nemám problém, krvi a nechutných scén (sťahovanie z kože = krásne zimomriavky) je tu dostatok a ceciek,.... no nech sa páči. Problém mám z hercami...to bolo totálne zúfalstvo, i keď LaSardo svoju rolu berie priam vážne, jeho výkon vyznieva skôr humorne. 50% ()

Reklama

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Klasický horor o tom, jak se parta amíků vydá pařit do evropského města a tam je postupně vyhledává zabiják. Vrah je tady vážně výborně zpracovaný. Není to žádný magor s nožem, tenhle má charakter. Navíc si zamilujete jeho šukézní asistentku. Ovšem to nejhlavnější jsou způsoby zabití. Příběh je sice klasický klišé, ale až dojde na lámání chleba, tak to bude teprve originální. U toho aktu jsem měl krásně příjemně nepříjemný pocit. Škoda jenom toho konce, který byl podle mě trapný, ale jinak to byla fakt pecka podívaná. 80/100 ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pokreslená Sara Fabel rozhodně ujde, škoda že nejstojí adminům ani za přidání na db (thx Ricci za korekci), no trocha digitálního šajze a třikrát stržená koža ze zad z exploitationu typu Hostel nic moc lepšího nedělá. Půlka herců je navíc dost otřesná, takže zdější čtverky u mě pochopení nenajdou ani náhodou. Ano, moc se takovéhoto netočí, ale tvůrci asi ví proč... 45% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pořád nechápu, proč se ti přitroublí Amíci jezdí nechávat odpravit do Evropy, když největší koncentrace úchylných magorů je u nich doma. Ale budiž. Tentokráte to odnesla Litva a dopadlo to nad očekávání dobře. Ne že by se jednalo nějakou pecku, ale inteligentní tatér, který rád vypráví o své práci a ještě raději kuchá některé své klienty, mě bavil a smysl dával i důvod toho kuchání. Robert LaSardo perfektní a celkem solidní byla i jeho hlavní protihráčka, ačkoliv se jim to zpovykaní, nesympatičtí a ječící kompars snažil všemožně kazit. Ale to se jim povedlo jen z části, takže na konci převládla relativní spokojenost. 60% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Dewon Downs si zahrál na konci filmu chlápka sedícího v tetovací židli. (Piercee)

Reklama

Reklama