Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alice Bowenová se v roce 1968 záhadně utopila. Bylo jí osm let. Mysteriózní drama vypráví příběh o třech různých rodinách, které žijí ve stejném domě v 60., 80. letech minulého století a v současnosti. Duch mladé dívky v domě přetrvává, což všechny tři rodiny ovlivní. (pufina)

Recenze (18)

fmash 

všechny recenze uživatele

Pozor, komentář lze chápat jako mírný spoiler! - - - Decentní duchařina, která na člověka zbaběle nevyskakuje zpoza rohu, neřve mu nečekaně do ucha a nerochní se v humusu. V prvním dílu jsem si zvykal na časté střídání časových rovin, když jsem zvažoval, jestli je zbytečně umělé, nebo jestli má opravdu význam. Prostřední díly jsou skvělou ukázkou vkusné umírněnosti, přesně vhodné pro poseru mého druhu. A že mi pěkně běhal mráz po zádech. Očekávatelný pokles tajuplnosti a strašidelnosti ve vysvětlujícím závěru to nestihl pokazit a já mám celkem radost, že jsem Marchlands viděl. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Kvalitně zpracovaná minisérie, která duchařskou historku zpracovává příjemně nehororově. 3 časové roviny, 3 různé rodiny a provázaný děj, který není nijak přehnaně překombinovaný, ale ve výsledku přeci jen dává smysl a je poměrně uvěřitelný Chvilku trvá, než se do toho divák dostane, protože tempo je zpočátku hodně vlažné, ale rozuzlení je velice solidní. ()

Reklama

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Marchlands jsem zkoukl během pár dnů a musím říct, že se jedná o velmi dobrý mysteriózní seriál. Všechny časové linky jsou dobře zpracovány a jejich obsazení více než dobré. Nejvíce jsem si oblíbil Shelley Conn a Jodie Whittaker, doufám, že s nimi brzy uvidím i něco jiného. Jinak i závěr byl uspokojivý, takže jen doporučuji. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Když člověk pronikne do struktury vyprávění, a ne že by to byl problém a pronikne do toho docela rychle, nemá vlastně seriál už nic jiného v záloze, čím by překvapil. Karty jsou rozdány a vše se ubírá k tomu, co je naznačeno. Pak už zbývají jen sociální dramata, a ta mne zde až tak moc nebrala, charaktery postav mi nepřišly až tak uvěřitelné. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Oznaceni "ducharsky serial" muze leckoho vydesit. Alespon v mem pripade jsem k Marchladns pristupovala jako k americkemu serialu, ve kterem me nic nemuze prekvapit. Omyl. Hlavni roli hraje osmileta holcicka, ktera v 60. letech zahadne zemrela. Od toho se odvijeji dalsi zapletky a casove roviny. Podstatnou roli hraji sensitivni zeny a jejich dcery. Chlapi stoji trochu v pozadi a vetsinou jen zadoni o sex :) Dalsi komentar dodam po zhlednuti cele serie, ale nakroceno ma Marchlands spravnym smerem. Po zhlednuti pateho dilu: Wau. Skvele. Paty dil nejen ze dodal zbyvajici informace k predeslym dilum, ale zaroven nabidl presah celeho serialu. Ted je jen na vas, jak se rozhodnete. Ja jsem se rozhodla pro plny pocet a doufam, ze bude vznikat vic podobne skvelych serialu. Nejzajimavejsi mi prisla tedy asi soucasnost a ta 60. leta, ale i v tech 80. to nakonec nabralo zajimavy smer. Nenapada me zadna slabina. Asi jsem jeste stale v opojeni nadseni :) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Marchlands je natočen podle pilotu amerického seriálu The Oaks (od r. 2008). (..Lucas..)

Reklama

Reklama