Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest nezaměstnaných ocelářů sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Jó, ti tanečníci, co se tady svlékali minulý týden do plavek, ti jsou teda za vodou. A proč bychom to nezkusili taky? Ne jen tak ledajaké představení, opravdový striptýz - Do naha! Je fakt, že v partě není nikdo moc hezkej. Někteří z nás jsou trochu při těle, máme chatrné zdraví, jeden se pokusil o sebevraždu a dalšímu manželka otloukla o hlavu sádrového trpaslíka. Vlastně tím už nemůžeme zas tak moc ztratit! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (298)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Bravurní kousek britského humoru s výraznými herci, hláškami prošpikovaným scénářem a jednou humornou scénkou za druhou. V čele bandy nezaměstnaných kamarádů, kteří se potulují, kde se dá a snaží se všemožně přežívat své bídné sociální či existenční situace, neústupně stojí Robert Carlyle. Již několikrát mě o tom dokonale přesvědčil a ohlašuji tedy opět. Ten vzrůstem malý, hubený, jaksi kostnatý a jakoby neuroticky roztržitě působící skotský chlapík je doslova herecký "diablik". Chameleon. Jeho herectví je vždy tak osobité a dokonalé, že je až nerozpoznatelné. On dokáže být nejspíš kýmkoliv, a když je na obrazovce, tak mi přijde, jako by ho kamery absolutně nezajímaly. On je prostě tou postavou, kterou ve filmu má být, doslova se do ní "vsákne", šlápne na plyn a do konce filmu jede bez zastávky. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Uvědomoval jsem si tíživý sociální podtext, užíval si břitký anglický humor, vychutnával solidní herecké výkony, ale nechytlo mě to. Když o tom přemýšlým, nejspíš to bylo málo absurdní, abych se mohl nad některé hlouposti povznesl a současně moc střelené, abych tomu mohl věřit. Co musím ale rozhodně pochválit, je vkusnost provedení. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Britský a český humor mají spoustu společného. Už scénka loupeže, kdy jedna z postav říká: ,,Proboha, my krademe!" a jiná odpovídá:,,Nekrademe, jen přenášíme..." je jak vystřižená z klasické české komedie. Myslím postarší české komedie, jelikož podobná současná by se zvrhla ještě v něco horšího než Nahota na prodej či Playgirls... Nu a Američani, ti by z toho udělali taky pěknou čuňárnu, akorát že by většinu filmu přenesli do jadrné mluvy a přidali tolik v USA oblíbený fekální humor...Tož zaplaťbůh za ty komédie anglický! ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem se na Do naha! znovu podívala a radostně zvedám hodnocení na plný počet. Patří do kategorie filmů, které vnímáme jinak v mládí a jinak po už nějakých těch vlastních životních zkušenostech. Zajímavé, co všechno se vešlo do, dnes nemyslitelných, filmových 88 minut, že? Moc pěkný film. Jestli je to přímo komedie, nevím, ale je to natolik příjemně laskavé, citlivé a ulítlé, že to jednoho snadno odzbrojí a člověk těm zoufalým chlapům, kteří jsou většinou mimo rytmus, z celého srdce fandí! Mimochodem Robert Carlyle je v civilu velký sympoš! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zas taková komedie jaká to podle všech upoutávek měla být, to rozhodně nebyla. Sranda to sice místy je, a vůbec ne špatná, ale hlavně je to o lidech. Teda spíš o Anglánech...ale kdo někdy viděl v televizi Šest v tom, dobře ví, že abyste se bavili, nemusíte se chlámat od úvodních po závěrečné titulky. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (26)

  • Slávna scéna „Hot Stuff“, v ktorej postavy tancujú v rade v Jobcentre, mala byť pôvodne vystrihnutá z finálnej produkcie, pretože bola považovaná za „príliš nereálnu“. (Arsenal83)
  • Vo filme sa používa najmä dialekt Sheffielde, teda dialekt typický pre Sheffield. Sú tu preto používané slová, ktoré inde v Anglicku nepoužívajú, napríklad nesh, čo znamená osoba nezvyčajne náchylná na chlad, alebo jennel, čo je ulička typická pre Sheffield. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama