Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest nezaměstnaných ocelářů sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Jó, ti tanečníci, co se tady svlékali minulý týden do plavek, ti jsou teda za vodou. A proč bychom to nezkusili taky? Ne jen tak ledajaké představení, opravdový striptýz - Do naha! Je fakt, že v partě není nikdo moc hezkej. Někteří z nás jsou trochu při těle, máme chatrné zdraví, jeden se pokusil o sebevraždu a dalšímu manželka otloukla o hlavu sádrového trpaslíka. Vlastně tím už nemůžeme zas tak moc ztratit! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (298)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Trochu mě napadá srovnání s Vybíjenou, kdy se parta obyčených chlapíků snaží získat peníze hodně netradičním způsobem. Nebudu si nic nalhávat. Vybíjená je větší prdel, ale humor je proste vynucenej. Tady jde o klasický britský humor a je fajn. Po čtrnácti letech musím hvězdičku přidat. Srovnání s Vybíjenou je teda dost ostudný. Do naha má mnohem větší společenský přesah. Chování mužů, jejich předsudky, skrývané pocity, to všechno ještě umocňuje jemný humor. Super film. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Chceš si zarobiť, tak sa vyzleč. Stará osvedčená taktika nielen pre ženy. Z tohto humoru som ale nechytil nič, možno okrem samovražednej scény v aute, a holé anglické zadky a ešte mužské, to je kávička pre iných pánov. Vyzdvihujem však, že film ukázal fungujúce rodiny a ženy, ktoré napriek nezhodám svojich mužov chápu. Taký súlad sa dnes už radšej nestvárňuje. ()

Reklama

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Tragikomedie, která z příběhů pár zoufalců živořících v britské obdobě severočeské hnědouhelné, Sheffieldu, a z jednoho nedůstojného nápadu, jak přijít k pár librám, dokázala vykřesat skvost. Moje srdcovka, asi díky Carlylovi a Addymu, s nezapomenutelným ansámblem, Koněm, chozením po zdi a hitem "You Sexy Thing". Aneb nikdo si z hrozné situace nezaměstnaných a dělnické třídy neumí dělat srandu tak jako Angláni ;). ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Říkejte si, co chcete, ale Robert Carlyle je herecký bůh. Pokud se někde hodí slovní spojení "One-Man-Show", tak je to přesně tady- k výkonu Carlyla v roli životem zfackovaného Gaze. Avšak ani zbytek hereckého/tanečního ansámblu nezůstává vůbec pozadu. Filmy z britského prostředí mám prostě v oblibě a The Full Monty je jedním z vůbec nejoblíbenějších. Jedna skvělá scéna střídá druhou a tak není divu, že je to prostě kultovka. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ten film není moc originální, pouze netradičním způsobem upravuje tradiční šablonu, přičemž přebírá všechen ten zbytečný patos, to otcovsko-synovské usmiřování, to váhání až do poslední chvíle, ten Happy End. Ale tohle všechno je v podání party britských ztroskotanců moc fajn a vlastně mi to nevadilo zdaleka tolik jako u x podobných filmů. Je tady přiměřené množství milého humoru, přiměřené množství humoru méně milého a navrch dávka skvělých hereckých kreací. Jenom sociální podtext mohl být výraznější a film tím pádem smutnější, ale na druhou stranu – v životě je i tak smutku až dost. 80% Zajímavé komentáře: kleopatra, Jordan ()

Galerie (26)

Zajímavosti (26)

  • Ve scéně, kdy hlavní postavy sledují snímek Flashdance (1983), říká David (Mark Addy): "Doufám, že tancuje líp než svářuje! Je to jak ohňostroj. Příliš acetylénu. Ty sváry nic nevydrží." Na obrazovce ale jasně vidíme, že ve filmu Flashdance (1983) hlavní hrdinka svařuje elektrickým obloukem, kde se acetylén nepoužívá. (Kaufman)
  • Názov filmu, The Full Monty, je britský slangový výraz označujúci striptízové ​​predstavenie zahŕňajúce úplnú nahotu, najmä v podaní muža. Podľa scenáristu Simona Beaufoya to bolo pre vedúcich amerických štúdií mätúce, keďže nikto vo filme sa nevolá Monty. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama