Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest nezaměstnaných ocelářů sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Jó, ti tanečníci, co se tady svlékali minulý týden do plavek, ti jsou teda za vodou. A proč bychom to nezkusili taky? Ne jen tak ledajaké představení, opravdový striptýz - Do naha! Je fakt, že v partě není nikdo moc hezkej. Někteří z nás jsou trochu při těle, máme chatrné zdraví, jeden se pokusil o sebevraždu a dalšímu manželka otloukla o hlavu sádrového trpaslíka. Vlastně tím už nemůžeme zas tak moc ztratit! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (298)

mortak 

všechny recenze uživatele

Ve stylu výchovných humoristických pohádek Nicka Hornbyho. Dělat "on the dole" cokoliv je lepší než rezignovat na život, flákat se a mastit karty, protože pak ty ženské začnou skutečně močit jako chlapi. Takže když ony tak, my jim na oplátku vezmeme typicky ženskou doménu - strip tease. Optimismus a víra v život sálá z každého políčka filmu a naplňuje Hornbyho tezi z Long Way Down: odlož sebevraždu o půl roku a ono se něco změní. A jak v Hornbyho knize, tak i v The Full Monty je to změna k lepšímu. Není nikterak velká, ale je k lepšímu. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Říkejte si, co chcete, ale Robert Carlyle je herecký bůh. Pokud se někde hodí slovní spojení "One-Man-Show", tak je to přesně tady- k výkonu Carlyla v roli životem zfackovaného Gaze. Avšak ani zbytek hereckého/tanečního ansámblu nezůstává vůbec pozadu. Filmy z britského prostředí mám prostě v oblibě a The Full Monty je jedním z vůbec nejoblíbenějších. Jedna skvělá scéna střídá druhou a tak není divu, že je to prostě kultovka. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Točit film na takové téma a nesklouznout do trapnosti je opravdu těžké...doufám, že nevznikne americký remake. Jinak sociální aspekt je ve snímku neuvěřitelně nápadný a nápaditý a díky výrazným hercům (od Toma Wilkinsona přes Roberta Carlylea až k Marku Addymu) a opravdu povedeným vtipům se na to všechno velice dobře dívá! ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Komedie "Do naha", která odstartovala britskou vlnu filmů o kadeřnických, tanečních, fotbalových a jiných kláních, kde "jeden za všechny a všichni za jednoho " bojují z pudu sebezáchovy a o všechno, patří k těm, které si mám chuť ( ať už kvůli konkurzu s tancem Koně, či nácviku taneční choreografie podle fotbalového manuálu nebo božskému finále ) pouštět a skvěle se u nich bavit zas a znova. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

KOMEDIE, dobře, komedie, anglická komedie, tedy ne běžná komedie, dobrá komedie; ale rozhodně ne v prvním plánu - a myslím, že ani ne v druhém ani třetím ani ve čtvrtém. Prvním je práce (tj. nejen vydělávání peněz), druhým je devalvace mužství a třetím totální kolaps otcovské funkce (sama náklonnost či láska nestačí), a čtvrtým chlapská solidarita (nebo ta je prvním?). (Členství chlapce, syna hlavního protagonisty, na tomto neobvyklém podniku by asi chtělo zvláštní prostor.) Peterovi Cattaneovi se tak podařilo s anglickým švihem a šarmem udělat hluboce stratifikovaný film, jehož vize se nyní - po dvaceti letech - postupně naplňují. Pozn: I tento film glosuje ve své knize "Nepolapitelný subjekt" Slavoj Žižek. Budu se mu věnovat v jiném filmu (Brassed Off), který zmiňuje současně s tímto. Zde tedy jen drobný aforismus: "Vzpomeňte si na dialog ze začátku filmu, kdy hlavní hrdina, poté co viděl ženu močit ve stoje, pochopil, že jsou ztraceni, že jejich doba (doba mužů) je ta tam." A právě proto je možno (třeba) jít da doraz, GO TO THE FULL MONTY. Závěr: Ať tak či onak, bavil jsem se VÝTEČNĚ! Kupodivu zdařile český nadabováno (až na kluka). YOU CAN LEAVE YOUR HAT ON, slavná a mnohokrát nazpívaná písnička Randyho Newmana se musela uplatnit i zde. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (26)

  • Původně měl film reřírovat Danny Boyle, ale nabídku odmítl, protože ho scénář příliš nezaujal. (Karlos80)
  • Scéna kdy je Kůň v telefonní budce, se točila třikrát:
    1. verze = u budky stála stará paní a naslouchala rozhovoru
    2. verze = u budky stojí skupinka děvčat a naslouchá rozhovoru. Ale ani jedna se nelíbila a proto byly posluchačky vyškrtnuty. (salamandrr)
  • Během závěrečné scény ležel choreograf přímo u pódia, mimo záběr kamer, a vykřikoval na herce povely. (Elisebah)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama