Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest nezaměstnaných ocelářů sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Jó, ti tanečníci, co se tady svlékali minulý týden do plavek, ti jsou teda za vodou. A proč bychom to nezkusili taky? Ne jen tak ledajaké představení, opravdový striptýz - Do naha! Je fakt, že v partě není nikdo moc hezkej. Někteří z nás jsou trochu při těle, máme chatrné zdraví, jeden se pokusil o sebevraždu a dalšímu manželka otloukla o hlavu sádrového trpaslíka. Vlastně tím už nemůžeme zas tak moc ztratit! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (298)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Nominaci na Oscara za nejlepší film teda moc nechápu. On tento film sice nebyl špatný, ale anglický humor tomu českému není moc blízký a co se zdá vtipné jim, tady vtipné není a naopak. Sice se pousmějete, ale spontánní výbuchy smíchu se u mě teda rozhodně nekonaly. Ale zase se mi líbily dialogy a takové to roztomilé tápání postarších chlapů v jejich životě. Takže dobré, ale... ()

Thorn 

všechny recenze uživatele

Skvělá britská komedie o partě smolařů, kteří se pokusí vydělat nějaké peníze pomocí striptýzové show. Už jen ten nápad zní naprosto šíleně a divákovi tak musí být jasné, že o zábavu tady rozhodně nebude nouze. K výbornému komediálnímu námětu si pak ještě přičtěte skvělé herce, kteří člověka dokážou v každé komické scéně rozesmát. Ústřední parta je sice poněkud nesourodá a zpočátku i lehce neohrabaná, ale možná právě proto jim divák tak fandí. Hlavní hrdinové se postupně vypracují a nakonec jsou připraveni předvést skutečně profesionální výkon. Kromě úžasného humoru se mi na tomto filmu líbí také chytlavé písničky a zajímavé prostředí města Sheffieldu, které už má lepší časy očividně za sebou. Komedie Do naha! je rozhodně filmem, který navodí každému člověku dobrou náladu a vykouzlí mu úsměv na rtech. Je dobrým příkladem toho, že život je potřeba brát s nadhledem a i když to někdy nestojí za nic, nijak to nebrání tomu, aby si člověk neužil trochu té legrace. Tento film tedy rozhodně každému doporučuji. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Říkejte si, co chcete, ale Robert Carlyle je herecký bůh. Pokud se někde hodí slovní spojení "One-Man-Show", tak je to přesně tady- k výkonu Carlyla v roli životem zfackovaného Gaze. Avšak ani zbytek hereckého/tanečního ansámblu nezůstává vůbec pozadu. Filmy z britského prostředí mám prostě v oblibě a The Full Monty je jedním z vůbec nejoblíbenějších. Jedna skvělá scéna střídá druhou a tak není divu, že je to prostě kultovka. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 4/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 2/10/// +melodická hudba, Robert Carlyle, potěší herecké výkony, vážný příběh -na první pohled odrazující, je potřeba filmu přijít na chuť/// Netvrdím, že prostředí filmu není věrně zachyceno, ono tomu tak pro účel filmu má i byt. Ale pravdou je, že mě to kdysy právě z tohoto důvodu odradilo a na film jsem se podíval až dnes. nakonec film celkem zaujme, nabízí pohodový britský humor, který vyvěrá z tíživé situace aktérů. A možná nebýt přídomku komedie byl by až silně depresivní. Přesto se nemohu ubránit dojmu, že to není účel, že film působí velice levně. Každopádně když dáte filmu šanci, myslím že se můžete bavit, stopáž není dlouhá./// Celkem 46%/// ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Britský a český humor mají spoustu společného. Už scénka loupeže, kdy jedna z postav říká: ,,Proboha, my krademe!" a jiná odpovídá:,,Nekrademe, jen přenášíme..." je jak vystřižená z klasické české komedie. Myslím postarší české komedie, jelikož podobná současná by se zvrhla ještě v něco horšího než Nahota na prodej či Playgirls... Nu a Američani, ti by z toho udělali taky pěknou čuňárnu, akorát že by většinu filmu přenesli do jadrné mluvy a přidali tolik v USA oblíbený fekální humor...Tož zaplaťbůh za ty komédie anglický! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (26)

  • Scéna kdy je Kůň v telefonní budce, se točila třikrát:
    1. verze = u budky stála stará paní a naslouchala rozhovoru
    2. verze = u budky stojí skupinka děvčat a naslouchá rozhovoru. Ale ani jedna se nelíbila a proto byly posluchačky vyškrtnuty. (salamandrr)
  • Názov filmu, The Full Monty, je britský slangový výraz označujúci striptízové ​​predstavenie zahŕňajúce úplnú nahotu, najmä v podaní muža. Podľa scenáristu Simona Beaufoya to bolo pre vedúcich amerických štúdií mätúce, keďže nikto vo filme sa nevolá Monty. (Arsenal83)
  • Existuje i muzikálová verze tohoto příběhu a byla natolik úspěšná, že byla nominována na cenu "2001 Tony Awards for the Best Musical, Book and Score". (salamandrr)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno