Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strážník Ciarán O’Shea nemá složitou práci. V malém rybářském městě, které čítá pár obyvatel a jednu hospodu, se toho moc neděje, maximálně občas někdo usedne za volant s větším než malým množstvím alkoholu v krvi. Ve volném čase se tak věnuje osamělému popíjení. Jeho poklidný život ale brzy naruší nový přírůstek policejního sboru, krásná abstinentka Lisa, a také série podivných nehod, které začínají sužovat místní rybáře. Jejich původci jsou krvelačná mořská monstra a Ciarán bude mít brzy co dělat, aby před nimi ubránil celé město. Politicky nekorektní komedie, která nezapře inspiraci klasikami žánru, jako jsou Gremlins či Chvění, nabídne neotřelý mix sci-fi, romantiky i nečekaných hrdinství a zároveň přesvědčí i toho nejzarytějšího abstinenta, že bojovat proti příšerám za střízliva se nevyplácí. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (122)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jediná obrana proti chňapákům, krvežíznivým chobotnicovým šmejdům z vesmíru, je být ožralý jako Dán... Tedy jste-li v Irsku, ožerete se samozřejmě jako Ir, to dá rozum. A že ti Irčani i Irčanky umějí skvěle chlastat! Až z toho můj abstinentský jazyk chytil slinu a můj abstinentský mozek mě začal pokoušet nebezpečnými myšlenkami. Ale to sem nepatří. Film je to velezábavný, dobře udělaný, s dobrým příběhem, s nádhernými ostrovními scenériemi, se sympatickými herci... Jen kdyby sebou občas kameraman tolik neházel a občas do toho nehrála slizce nasládlá "hobitínská" hudba, okatě (a určitě záměrně okatě) obšlehnutá z Pána prstenů (a jedna z mála věcí, která je mi na LOTRu protivná). ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Přimořská prdel v Irsku, opileckej polda (aka Jeff z Coupling), hezká policajtka a chobotnicoidní vetřelec, co přiletěl z vesmíru, ohrožuje lidi a vadí mu alkohol. Taková bristká lehce godzillka lehce komediálně odlehčená, ale jinak podaná seriózně, nesklouzává k parodii. # Určitě koukatelnější než loňský Attack the Block z jednoho prostého důvodu – bylo komu fandit. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 6 | hudba 7 | humor 2 | akce 6 | napětí 3 | pustil bych si znvou 5 ()

Reklama

zolo23 

všechny recenze uživatele

Chutná jednohubka, ktorá poteší. Kto má rád filmy o príšerkách napadajúce malé mestečká má vyhraté. Veľkým pozitívom sú určite vizuálne efekty, ktoré sú na solídnej úrovni a "robia" tak film pozerateľným. Keby išlo o lacné efekty (viď napr. filmy spoločnosti ASYLUM) Grabbers by strácali na kvalite a bodovaním by som išiel určite dole. Britský humor je mi blízky ,postavy sú milé (paradoxne vedľajšie - vedec Smith alebo starý alkoholik RULEZ) hudba trefná, takže v pohode. A vždy som vedel, že piť alkohol sa oplatí. ()

Rokle 

všechny recenze uživatele

[47. MFF KV 2012] Můj vůbec první film ve Varech a hned taková ujetá bláznovina, která je celou dobu neskutečně zábavná. Jak už je tady zmíněno, jedná se vlastně o klon "Útoku na věžák", takže jestli vás upoutalo před rokem tohle dílko, nenechte si ujít ani toto. A pak, že alkohol nemůže zachránit život :) ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Celkom v pohode hororová komédia, ale nie je to moja šálka kávy. Je to vlastne podobný typ filmu ako napr. The Last Lovecraft, čiže neurážajúca oddychovka s vydareným námetom, peknými maskami a roztomilými príšerkami, ktorá sa pozerá dobre, ale že by ma nejako oslovila alebo rozosmiala... to asi nie (aj keď pri mne je to ťažké). V každom prípade po druhý krát by ma do toho nikto nedonútil. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (5)

  • Scenárista Kevin Lehane slyšel městskou legendu o tom, že když člověk bere hodně vitamínu B, zabrání tím bodnutí od komárů. Napadlo ho také, zda se komár opije, když bodne opilce. Tak vznikla předloha ke scénáři. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Irsku ve městech Belfast a County Donegal. (Terva)

Reklama

Reklama