Reklama

Reklama

Podmanivý příběh dívenky, která - lapena ve víru hořké rodičovské bitvy o její opatrovnictví - prosí o milost. Titulní hrdinka Maisie, která je zároveň vypravěčkou příběhu, přechází onen narůstající zmatek s nevinností, šarmem a velkorysou duší šestiletého dítěte. Stárnoucí rocková hvězda a obchodník se současným uměním, Susanna a Beale jsou tak zahleděni do sebe, že rezignují dokonce i na svou rodičovskou roli. Jejich boj o dcerku Maisie představuje jen další bitvu v epické válce dvou osobností. Všemu nasadí korunu tím, že si oba namluví naprosto nevhodné partnery – otec bývalou chůvu Margo a matka mnohem mladšího barmana Lincolna. Necitelnost, s níž si mezi sebou Maisie přehazují jako horký brambor, tak na dívce zanechává čím dál tím znepokojivější následky. Stále ostražitá Maisie si však začíná uvědomovat, že se z marasmu dospělácké dětinskosti a sobeckého zaslepení dostane jen a pouze vlastním přičiněním. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (159)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Maisie je malé, výnimočne inteligentné dievčatko, ktoré neprežíva najšťastnejšie obdobie. Napriek tomu, že veľmi nedáva najavo svoje pocity, rozvod svojich rodičov znáša ťažko. Ďalšou zlou skúsenosťou sa pre ňu stáva život na "striedačku" a spoznávanie nových partnerov oboch rodičov. Veľmi frustrujúci príbeh malého človiečika, ktorý trpí správaním svojich debilných, "dospelých" rodičov. Napriek tomu, že mi miestami tento film pripadal pritiahnutý za "vlasy" (niektoré kroky ex manželov snáď ani neboli možné), vyvolal vo mne pocity, ktoré sa nepodarí tak často vzbudiť. Krásny film. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Opäť raz o dieťati a rodičoch, ktorí sa nimi nemali stať... Nie tak desivé a intenzívne ako Aurore či Americký zločin, režisérom tu nehrá do karát prvok násilia; no svoju silu to má, predovšetkým kvôli autentickej atmosfére a hereckým výkonom. Celý film stojí na tej najmenšej na scéne - Onata Aprile je skvelá. Nerozčúlite sa tak ako pri dvoch spomínaných snímkoch, no tento príbeh o sebeckosti a (ne)láske vás nenechá chladnými... Nakoniec Maisie naozaj vedela, čo bude pre ňu najlepšie. PS: Skarsgård by sa namiesto hojdania na lianach mal radšej sústrediť na podobné úlohy, ani som doteraz nevedela, že môže byť taký očarujúci. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

V ryze moderně pojatém dramatu Co všechno věděla Maisie s takovými populárními herci jako je Julianne Moore a Alexander Skarsgård, by jen málokdo čekal aptaci stejnojmenného románu Henryho Jamese z roku 1897. Problematika rozvodu a jeho dopad na dítě se od té doby příliš nezměnila a proto se zdá tak aktuální. Podobný film stejně citilivě zachycující maličkou hrdinku byl natočen i v českém prostředí pod názvem Kdopak by se vlka bál. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený film o tom jak dítě snáší rozchod rodičů a většinou s tím spojenou špínu.Znám to trochu z vlastní zkušenosti a mohu říct,že to dítě ovlivní na hodně dlouho.Jediné co mi paradoxně na snímku trochu vadilo,ale zase ne nepřekonatelně byla dětská představitelka,které jsem moc na chuť nepřišel,ale zase řekněme si na rovinu kdo v osmi nebo devíti letech by se vůbec dokázal naučit nějaké věty a hrát.Jinak je zde opět výborná Julianne Moore.Za mě celkově 80% a čtyři hvězdy. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Z pohledu Maisie se jedna o hodne beznadejnou situaci, kdy rodice se o ni sice "hezky" hadaji, ale oba ji daji na druhou kolej. Moc se mi nechce verit, ze by ji nezajistili poradnou chuvu. Jak to dopadne je zrejme jiz po tretine filmu, presto si myslim, ze se jedna o vyborne zahrane drama plne emoci, ktere vede k zamysleni. Mala Onata Aprile zahrala roli Maisie vytecne, z dospelych hercu bych vyzdvihnul Skarsgarda. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen na motivy románu "Co všechno Maisie věděla" od Henryho Jamese. (strelenaL)

Reklama

Reklama