Reklama

Reklama

Podmanivý příběh dívenky, která - lapena ve víru hořké rodičovské bitvy o její opatrovnictví - prosí o milost. Titulní hrdinka Maisie, která je zároveň vypravěčkou příběhu, přechází onen narůstající zmatek s nevinností, šarmem a velkorysou duší šestiletého dítěte. Stárnoucí rocková hvězda a obchodník se současným uměním, Susanna a Beale jsou tak zahleděni do sebe, že rezignují dokonce i na svou rodičovskou roli. Jejich boj o dcerku Maisie představuje jen další bitvu v epické válce dvou osobností. Všemu nasadí korunu tím, že si oba namluví naprosto nevhodné partnery – otec bývalou chůvu Margo a matka mnohem mladšího barmana Lincolna. Necitelnost, s níž si mezi sebou Maisie přehazují jako horký brambor, tak na dívce zanechává čím dál tím znepokojivější následky. Stále ostražitá Maisie si však začíná uvědomovat, že se z marasmu dospělácké dětinskosti a sobeckého zaslepení dostane jen a pouze vlastním přičiněním. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (159)

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Maisie je snom každého rodiča a definitívne to nebude vďaka výchove, pretože jej rodičia sú nočnou morou každého dieťaťa. Matka blúdi po všetkých učebniciach psychiatre a otec je egocentrický, citovo chladný chlap, ktorý nemá vo zvyku plniť svoje časté sľuby. Maisie svojich rodičov bezhranične miluje. Miluje ich ako dieťa, ktoré je presvedčené, že takto funguje každá rodina. Pri sledovaní spoločných momentov Lincolna s Maisie sa nejednej dáme určite triasli vaječníky, ja som si vystačila s priblblým úsmevom. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Drama z pohledu mladé dívenky, kterou si mezi sebou přehazují neschopní rodiče a následně i jejich partneři. Takhle asi vypadá bouřlivý rozchod z pohledu malého dítěte. Jde tu ale především o vztahy mezi dospělými a Maisie je použita spíše pouze jako takové pojítko mezi jednotlivými osobami, které spolu pojí různá náklonnost, která je ovšem v průběhu filmu hodně proměnlivá. Herecky zajímavé, příběhově docela také. Šlo asi vytěžit malinko více, ale What Maisie Knew hodnotím jako nadprůměrné drama o lidských vztazích. ()

Reklama

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Je trochu na pováženou, když ve filmu snažícím se mapovat mezilidské vztahy a porozvodové tahanice o děti, které se dnes týkají pomalu každé druhé rodiny, působí jako člověk z masa a kostí pouze matka v podání Julianne Moore. Její rozpolcenost mezi vlastními potřebami a křečovitou snahu o udržení si lásky vlastní dcery je nejlepší stránkou filmu. Není vlastně vůbec jasné, proč si ti dokonalí mladí árijci vzali dva naprosto nesympatické a pro život s další osobou nevhodné šuliny, jakými jsou Maisini rodiče. Jako je sice pěkné, že do Skarsgarda by se holka zamilovala už v deseti, ale co je moc, to je příliš a tím chci poukázat především na cukrkandlovost konce, který nic neřeší hlavně, že se jde na loďku. Zahrané je to ale skvěle včetně malé Maisie, jenž svým výkonem hodně pomáhá celému filmu. Také se na to kouká poměrně dobře, (nejen proto, že tam hraje Alex), a určité sdělení snímek nakonec má, i když zdaleka ne tak závažné jak původně plánoval. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by měl vidět každý, kdo plánuje založit rodinu a není si jistý co to všechno obnáší. Hlavně pokud holduje svobodnému zaměstnání a není zrovna moc naladěn na zodpovědnost. Jedno je ovšem jasné, že zrovna takovým lidem se rodí báječné děti. Krásně ukázané, jaké to má pak konce a následky. Dítě je přehazováno, jak horkej brambor od jednoho rodiče k druhému, střídavá péče. Vyřizování si účtů rodičů, kterým samozřejmě nejvíc trpí dítě. Noví partneři, kteří zachraňují krizové situace......a dělají poskoky sebestředným sobeckým rádoby rodičům. Maisie je kouzelná a získala si hned mé srdce. Naopak Moore ve své snad nejodpornější roli, mně nehorázně pila krev. Skarsgard,jako Lincoln v jedné ze svých nej rolí a nesmím zapomenout na Vanderham v roli Margo. Nebýt jich dvou, tak nevím, jak by to s Maisii dopadlo. Citlivě natočeno, krásné herecké výkony. Nemám co vytknout. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Z pohledu Maisie se jedna o hodne beznadejnou situaci, kdy rodice se o ni sice "hezky" hadaji, ale oba ji daji na druhou kolej. Moc se mi nechce verit, ze by ji nezajistili poradnou chuvu. Jak to dopadne je zrejme jiz po tretine filmu, presto si myslim, ze se jedna o vyborne zahrane drama plne emoci, ktere vede k zamysleni. Mala Onata Aprile zahrala roli Maisie vytecne, z dospelych hercu bych vyzdvihnul Skarsgarda. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Julianne Moore v interview uvedla, že pro roli Susanny jí byly inspirací Courtney Love a Patti Smith, které jsou rovněž jak matky, tak rockové hvězdy. (Stanislaus)
  • Film byl natočen na motivy románu "Co všechno Maisie věděla" od Henryho Jamese. (strelenaL)

Reklama

Reklama