Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dominik je normální kluk. Má mnoho přátel, tu nejvíce sexy holku na škole, bohaté rodiče a dostatek finančních prostředků na nákup značkového oblečení. Ale jeden nevinný polibek všechno změní. Začíná se stranit okolí, všechen svůj čas tráví u počítače. Schází se s neznámou dívkou, která ho zavede do „místnosti sebevrahů“, ze které není úniku. Chycen do pasti utkané z jeho vlastních emocí, se Dominik zaplétá do sítě intrik a postupně ztrácí to, čeho si nejvíce vážil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

animaxis 

všechny recenze uživatele

V první čtvrtině filmu mi hlavní hrdina nebyl moc sympatický a že bych ho v realitě asi moc nemusel, ale jak čas plynul dál, tak se moje vědomí nořilo hlouběji do myšlenky filmu a film jako celek mi začal připadat dost dobrý. Je tu nádherně vidět jak je reálný svět zkažený a jak se snaží kazit život i všech v něm. Naštěstí není tak těžké se z něho občas dostat (i když ne pro každého) a je trochu ironické si uvědomit, že hodně lidí doopravdy žije št'astně jen někde, kde opravdový život není (sám mám na život maličko odlišný názor, ale myšlenka filmu se mi i tak líbí). Hlavní hrdina mi nejdříve připadal maličko jako kretén a to i po "líbacím incidentu". Jenže jakmile přišla Místnost sebevrahů, tak jsem ve filmu konečně našel smysl. Postava Silwie mi taky byla chvílemi sympatická a chvílemi ne, ale je nutno uznat, že dobrou úroven filmu v podstatě dává právě ona. Závěr mi přišel trochu unáhlený, ale vymyšlený byl dobře, byl emotivní a vlastně v něm byla taky ironie. Rozhodně zajímavý snímek! ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Film začne celkem nevinně, emo boy Dominik , který se zamiluje do kluka ze školy..Když to ovšem vyjde drsným způsobem najevo,tak začne pravé drama..Internet - místnost sebevrahů - neznámá dívka .. Řekla bych , že pro Dominika "smrtící kombinace" .. Začne se uzavírat do sebe, trávit čas neustále u PC , přestane chodit kamkoliv z pokoje..Vše se stupňuje,až to vygraduje na povrch incidentem odpojení internetu :)) .. Konec komentovat nebudu,to byste z toho pak nic neměli :)) ..Pro mě naprosto dokonalý polský film ..Jsem z toho unešená,psychicky zle mi z toho je dodnes,ale perfektní nápad,originalita..Před hlavním hrdinou smekám - dokonalý herecký výkon (lepší než nějaké světové jedničky) .. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námet skvelý, potenciál kolosálny. Ale v konečnom dôsledku to napriek tomu akosi zaostalo za očakávaním. Myslím si, že z takéhoto námetu sa dalo vyžmýkať oveľa viacej. Aj keď po scenáristickej stránke to nebolo rozohrané najhoršie, a malo to nábeh na skvelý film. O to viac ma zarazili tie obrovské anti-logické myšlienkové pochody rozmaznaného Dominika, ktorý sa poriadne opustil a radšej si obľúbil život vo virtuálnom svete. A práve tu podľa mňa prišlo k tomu nevyužitiu celkového potenciálu, lebo sa film akosi až príliš uzavrel do tejto slučky, odkiaľ už nebolo úniku. Finále bolo samozrejme ohrumujúce! Keď to porovnám s filmom Ben X, kde je námet podobný a dokonca je to o 4 roky starší film, tak Sala samobójców sa na tento belgický film nechytá ani náhodou! ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Necelé dvě hodiny polštiny jako jazyka mnou nevídaného, za to ale poměrně úsměvného. Málokdo by to do našich sousedů řekl, ale povedlo se jim stvořit velmi výstřední dílo, které rozhodně neosloví široké spektrum diváků, jako to dokáže kdejaký americký film. Styl emo nikdy nepochopím a tuhle psychickou nevyrovnanost jde jen ztěží pochopit. Festivalový kousek jménem Místnost sebevrahů dokázal tenhle moderní problém přiblížit v té nejdrsnější, ovšem nejvěrnější podobě. Jen po mně zkrátka nechtějte, abych si Dominikův výlet do světa bez smyslu a rozumu někdy protrpěl znovu. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[MFF Cinematik 2011, Piešťany] Emo subkultúra inkasuje poriadne nechcenú facku po ktorej sú priaznivci Tokio Hotel nútení si uvedomiť, že byť z ničoho nič homosexuál automaticky znamená hanbiť sa, utiahnuť sa, sebapoškoďovať sa, teda v praxi nadobro stratiť hlavu, zavrieť sa na 2 roky do izby, tam hystericky jačať/bucháť si hlavu o stenu, prepadať do paranormálnych stavov a útechu dosahovať pri chorej internetizácií v útrobách "Second Life" virtuality. Len tak pomimo to o "emákoch" až tak úplne nie je, keďže nám tu vystupujú tiež (až alarmujúco) neukáznení rodičia, ktorých priority tvorí kariérny rast, snobské večierky, zamlčované zálety a teda zvolení priesečník zlej výchovy s "poruchou psychiky" vyostrene upozorňuje "pozor vážení, toto sa može týkať kohokoľvek z nás." Vo výsledku je to však nevyvážená pózička obsahujúca efektné ozdôbky, dynamickú reprodukciu dvoch dej. línii, (okrem tej klubovej) uvreščanú "la resistance" hudbičku, hromadu ošemetných otázok a v skratke-všetko (narvané dokopy) a (vo výsledku vlastne) nič. Inými slovami mi "Sala samobójców" tu i tam pripadá ako taký riadne slabý+konfúzny odvar "Ben X" občasne využívajúci trapnosť z "Twilightu", samozrejme s ofinou nie do "kohúta", ale do čela... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • V hudobnom podklade filmu sa objavila aj skladba „Nothing To Lose“ od kanadskej kapely Billy Talent. (metal.storm)
  • Když se Dominik (Jakub Gierszał) poprvé podívá do místnosti sebevrahů, lze si povšimnout různých hrobů. Jeden z nich uctívá památku frontmana skupiny Nirvana Kurta Cobaina, který spáchal v roce 1994 sebevraždu. (vyfuk)
  • Film získal na 19. ročníku Art Film Festu (Trenčianske Teplice, Trenčín) ocenenie Modrý anjel za najlepšiu réžiu. (rudeboy)

Reklama

Reklama