Reklama

Reklama

Newyorský obchodní magnát Robert Miller spravuje fond spolu se svou dcerou Brooke a chystá se ho prodat s velmi slušným ziskem. Má pohodlný život a ten si zpříjemňuje poměrem s mnohem mladší ženou, galeristkou Julie Cote, které také finančně pomáhal. Nicméně aniž by to Brooke a většina jeho zaměstnanců věděla, Miller upravil účetní knihy společnosti a půjčil si 412 milionů dolarů od svého přítele, aby pokryl investiční ztrátu a vyhnul se vyšetřování pro podvod. Potenciální kupec, James Mayfield, brzdí proces nákupu a Millerův přítel – věřitel chce, aby mu půjčku splatil. Miller říká, že potřebuje, aby peníze zůstaly na jeho účtu, dokud nebude dokončen audit prodeje. Naplánuje si schůzku v restauraci, během níž mají být podepsány smlouvy, ale je to ve stejný večer, jako Juliina výstava v galerii. A Miller svatosvatě slíbil milence účast. Julie mu po celou dobu jeho obchodní schůzky neustále píše a volá. Jenže jednání se vleče, protože všichni čekají, až dorazí Mayfield. Když se neobjeví, Miller znechuceně odchází. Než se stačí vzdálit, Brooke ho informuje, že našla finanční nesrovnalosti ve starých účetních knihách. Otec ji však odbude. Miller se konečně dostaví do galerie, ale naštvaná Julie mu řekne, aby odešel. Po chvíli váhání se Miller rozhodne na Julii počkat u ní v bytě. Pohádají se, ale on ji přesvědčí, aby s ním jela na noční výlet. Nepozornost a mikro spánek mají za následek nehodu, při které Julie umírá. Zraněný Miller si uvědomí, že musí popřít svou účast na nehodě... (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (240)

moviefilm 

všechny recenze uživatele

Medzi 3 a 4 *. Je to film, na ktorý sa veľmi dobre pozerá a vlastne vôbec nenudí. Jeho príbeh síce nie je nijak dokonalý, ale nenudí. Niekoľko klišé sa síce nevyhne, ale tá myšlienka je vynikajúca. Herecké výkony na čele s Richardom Gereom sú ozaj skvelé. A ku cti mu slúži, že keď sa už schyľovalo k záverečnému (typicky americkému klišéovitému) monológu, film skončil... ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Robertem Millerem je taký "macho" v tomto filme a hrá ho výborne Richard Gere, že počas filmu divák nevie či mu má držať palce, alebo naopak nemá a to je asi najviac zaujímavé na tomto filme, že sa nálady diváka počas filmu menia ako spoznáva hlavného hrdinu (toto mám celkom rád na filmoch). Film ukazuje aj ďalšie dve dôležité veci. Prvou je finančný svet ako funguje a ako sa v ňom všetko odohráva a k prvej veci ešte patrí to, že čo je moje to je najlepšie a majú všetci tomu veriť, aj keď je to zadĺžené a naprd a čo keď? Áno presne tak to je značka a v značku viac ľudí verí ako v kvalitu... Poviem Vám tajomstvo značka =/ (nerovná) kvalita, ale nikomu to nepovedzte. Druhou vecou je sila peňazí a to aj vtedy keď si len ľudia myslia, že ich máte a to nás vlastne premostí naspať k tej značke lebo aj človek sám o sebe môže byť značkou (značkou úspechu, značkou zlyhania aťď). Aj Richard Gere je značkou a to značkou toho, že bude dobre hrať vo filme. Takže podľa mňa hodnoverné zobrazenie finančného sveta a to je veľkým plusom tohto filmu. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Aktuálně žhavé téma z Wall Street kolaboruje s nesmyslnostmi řádu prvého! 1) Autonehoda s přídavkem tisíci stupňového žáru nedělá z nikoho vraha a za 2) Ostřílený buzymen (ne) investuje půl miliardy dolarů do pochybných ruských končin (kde dozajistě zahraniční investory vítají s vlaječkami US). Ale vyjma těchto negativních faktorů to bylo vážně fajn! Žádná stopa zívání ani sjíždění zdi na "booku" indukuje, že Arbitrage (2012) rozhodně není ztrátou času. 74% Celosvětový výdělek k 17. 1. 2013: $22,218,283, což je 2,22 násobek budgetu ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

I když finanční šíbr Ríša prolétá svou přefouknutou bublinou kaktusovým hájem, vždycky mu zůstává možnost volby, která jej mezi bodlinami bezpečně provede.. Sic mimo galaxie Margin Call a Michael Clayton, vesmír je to stejný. Studený pragmatismus a semknutí na všech potřebných úrovních zajistí, že kapela bude vyhrávat dál a s tím, že nějaké tóny budou znít ještě více falešněji, se už vyrovnáte. Nahoru to vydatně táhne zachycení atmosféry odcizeného světa, kde jsou peníze klíčem ke každým dveřím, Martinezův ambient i Jareckiho dějové linky propojující scénář. Ty filmové reflexe dravého kapitalismu jsou tak kruté, že by se člověk nejraději všeho vzdal a šel popíjet krabičák pod most.. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut, kdy jsem vůbec netušila, jakým směrem se Arbitrage bude vyvíjet, jsem si několikrát vzpomněla na What Just Happened?, které také líčí příběh úspěšného chlapa, jehož osobní a profesní život se zničehonic začíná rozpadat. Jenže pak nabralo Arbitrage osudový zvrat a navždy jím opustilo vody komediálního dramatu, aby se místo toho našlo někde v hlubinách charakterové studie a psychologického thrilleru. Bojím se, co to vypovídá o mém charakteru, ale Gerova inteligentního, chladnokrevného podnikatele, který potvrzuje Hobbesova slova, že lidem jde primárně o záchranu jejich vlastního života, jsem si nějakým zvláštním způsobem oblíbila a dokonce jsem si i přála, aby se mu nad všemi těmi vedlejšími postavami, které mu jdou po krku, podařilo nějak vyzrát. Arbitrage možná není nejlepší, nejvíce strhující film sezóny, naopak připomíná spíše festivalový film, kterému se nějakým způsobem podařilo obsadit do hlavních rolí známé hollywoodské tváře. Má ale takový styl a dokáže tak přesvědčivě nedělit svět na černou a bílou, že si přeju, aby podobných filmů vznikalo mnohem, mnohem více. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu postava Richarda Gera slaví šedesátiny, herci bylo však při natáčení o tři roky víc. (jenik71)

Reklama

Reklama