Reklama

Reklama

Edmond Vidal známý také jako Momon, vyrůstal v chudé cikánské osadě, odkud si odnesl smysl pro rodinu, neochvějnou loajalitu a hrdost na svůj původ. Nejvíce ho ale posílilo přátelství se Sergem Suttelem, s nímž poprvé okusil vězeňský život, navíc pro něco tak banálního, jako je krádež třešní. Oba se nevyhnutelně zapojí do organizovaného zločinu, a tak vznikl gang Lyonnais. Stávají se nejznámější ozbrojení lupiči počátku 70. let minulého století. Jejich nezadržitelný vzestup skončil až v roce 1974 velkolepým zatčením. Dnes je Momonovi takřka šedesát a rád by na tuto část svého života zapomněl a žil jen pro děti, vnoučata a svou ženu, ale jak sám ve filmu říká: „Člověk vězí ve svém těle a ve své duši svou minulostí, a ona nás stravuje, až nás zničí…“ (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dobrý v tý drnosti. To by šlo Olivierovi na výbornou, ona i reálnost je silná stránka. Jen ten styl vyprávění, opravdu prolínání minulosti se součanost, tady ničemu nepomohlo, naopak to bylo úplně jiný hřiště, co hřiště, to byla úplně jiná liga. Škoda, přeškoda jinak se mohlo jednak o pětihvězdičkový majstrštyk připomínající staré dobré drsné časy francouzských krimošek, gangsterek a dramat. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

,,Spící gangster je pořád gangster." Po 25 letech v ústraní přichází chvíle, která vyžaduje zásah starého psance, jehož zločineckou cestu na pomyslný vrchol nám Marchal ukazuje prostřednictvím výborně se střídajících časových rovin. Filmy, kde se minulost střídá s přítomností mi většinou sedí a tady tomu nebylo jinak. Příběh je pro dobré krimi jako dělaný, herci v čele s Lanvinem výborní a atmosféra napjatá jak má. Není co řešit - Francouzi tento žánr umí a já se i u tohoto snímku výborně bavil. ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Povedená gangsterka o kriminálnících ze staré školy, kde platí oko za oko, zub za zub, tedy pomsta jak má být.. Až budu ve věku Gérarda Lanvina, filmového Momona, tak bych chtěl vypadat přesně jako on, tedy mít image prošedivělého ostřleného chlápka s nevinným výrazem a pořádným charismatem .. (Viděno během dubnové Challenge Tour 2015) ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jediný, čím byl tenhle příběh pro mě zajímavej, tak byl způsob vyprávění... Defakto šlo o tři časový osy se stejnými postavami, což tomu dalo docela grády. Jinak bohužel nic moc. Jo a ještě ten konec, ale na to, že sem to viděl cca 3 dny zpět, tak už nevím skoro nic...Mám v plánu ještě jeden kousek tohodle rejži 2020 Drsný městot, ale asi s ním vyčkám, až nebude k zbití :o) ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Francouzská gangsterka, která je zajímavá tím, že má dvě paralelní dějové linie - jednu retro sedmdesátek a jednu současnou. Námět je fajn, obsazení solidní ( pan charisma Tcheky Kayro ) a má to i nějakou tu dobrou akci, ale podtrženo sečteno jako celek mi to přišlo, že je to okopírované a má to dost hluchých míst, které mne nevtáhly do děje. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (4)

  • Približne v 56. minúte filmu sa za Edmondom Vidalom (Gérard Lanvin), čítajúcim noviny na ulici, objavia v pozadí dva plagáty k snímkam Splice (2009) a 600 kilo zlata (2010). (fefee)
  • Film zachycuje osudy tzv. Lyonského gangu, který páchal trestnou činnost hlavně v letech 1967–1977. Lyonský gang byl hlavně proslulý ozbrojenými loupežemi, při kterých tento gang uloupil obrovské množství peněz. Gangu je ale taky přisuzováno několik vražd, atentátů a únosů. „Tvrdé jádro“ gangu tvořilo osm lidí a širší okruh gangu tvořilo dalších sedm lidí, kteří byli příbuzní členů tvrdého jádra. (Rollo_Tomasi)
  • V době natáčení filmu měl Edmond Vidal (jeden ze členů Lyonského gangu a autor biografické knihy) 66 let a stále žil v Lyonu se svou ženou Janou. V té době měli 3 děti a 8 vnoučat. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama