Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film o stvořeních, která byla po léta mučena našimi ozbrojenými silami na Blízkém východě. Camel Spiders nyní loví vše a neobává se jakéhokoliv predátora - včetně člověka. Proti jejich nebezpečnému paralizujícímu bodnutí není žádné místo bezpečné. V posledních chvílích se malá skupina bojovníku rozhodne postavit tváří v tvář hrozícímu nebezpečí a bojovat proti těmto stvoření. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel v Aqua Dulce a v Lone Pine v Kalifornii a ve Franklinu v Indianě. (rafix)
  • Anglický název pro zabijácká stvoření Camel Spiders vznikl během válečné operace Pouštní bouře, kdy nacházeli Američané solifugy na tělech mrtvých velbloudů. Z toho vznikla legenda, že jsou solifugy schopné zabíjet velbloudy, díky čemuž získali pojmenování Camel Spiders. (Laca1313)
  • Stvoření ve filmu nejsou pavouci, nýbrž solifugy patřící do stejné třídy pavoukovci, stejně jako např. roztoči nebo štíři. Narozdíl od pavouků však solifugy nejsou jedováté, ale k lovu používají silná kusadla. (beso74)
  • Solifúgy sa nikdy nedokážu pohybovať takou rýchlosťou ako vo filme, ich maximálna rýchlosť je najviac tak tretina z rýchlosti, akú je schopný vyvinúť šprintujúci človek. (beso74)
  • Herci hrajúci amerických vojakov sa naobedovali, prezliekli a poobede hrali vojakov Talibanu. (beso74)

Reklama

Reklama