Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Old Shatterhand sice pro sebe našel štěstí v soužití s Nšo-či, ale během pravidelných výprav zpět do rozrůstajících se výsep civilizace poznává, že na jeho způsob života a přátelství s indiány lidé v městech pohlížejí skrz prsty. Přesto se snaží trpělivě přivést obě strany k jednomu stolu, když už ne na úrovni státních autorit, tak alespoň jednotlivých lidí. Jeho poklidný život v usedlosti na území Apačů vezme náhle za své, když během kopání studny místo na vodu narazí na ropu. Naneštěstí zrovna v nedalekém Roswellu pobývá syn ropného magnáta Santera, který zde uvízl cestou do Los Angeles. Tam ho otec vyslal z New Yorku, aby se nezvedeného a zlovolného grobiána zbavil. Santer Junior si umane, že půdu Apačů získá za každou cenou. Vinnetoua a Old Shatterhanda čeká boj proti lidské zlobě motivované hrabivostí, personifikované do jejich nejzavilejšího a nejnebezpečnějšího protivníka. (Česká televize)

(více)

Recenze (72)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Dát třem zavražděným a skalpovaným polským tesařům jména Tadeusz Rózewicz, Czeslaw Milosz a Zbigniew Herbert zavání pokusem o třeskutě intelektuálský humor. Pokusem, který se asi mine účinkem, protože jméno držitele Nobelovy ceny Czeslawa Milosze by sice mělo být všeobecně známé, ale vzhledem k upadající úrovni vzdělanosti se obávám, že ve skutečnosti tomu tak nebude. No a že i zbývající dvě jména jsou vypůjčená od významných polských spisovatelů 20. století, pochopí asi jen pár literárních fajnšmekrů. Ale je otázka, jestli aspoň jeden z nich pochopí styl "humoru" pana scenáristy. ()

Klenotka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze všech tří dílů asi nejslabší, ale jen proto, že kde u Stříbrného jezera vzali na minutách, tady je přidali a někde uprostřed to ztrácelo dech. Nicméně sledovat Old Shatterhanda, který se v civilnějšími evropském Tanci s vlky pořád srovnává se svou krizí identity, aby nakonec přijal místo mezi Apači, je opravdu zajímavé. Od opravdového zelenáče až k plnhodnotnému členovi apačského kmene, to je vývoj postavy i děje. S Vinnetouem se ovlivňují pozitivně i negativně, jako dva normální lidi, nikoliv lehce pasteloví hrdinové bez bázně a hany. Původní filmy miluju, ale potom, co jsem po pěti minutách přijala fakt, že tohle je nová adaptace (Byť opět jen velmi volná), a ne remake filmů., jsem si celou trilogii hodně užila. ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najlepšia časť. Santer sa vydaril a téma boja indiánov proti nenásytným belochom je klasika, ktorá nesklame. V záverečnej časti som si už na hrdinov zvykol a dej profituje aj zo zovretého deja naprieč epizódami. Škoda straty tempa pri indiánskych pytačkách a obmedzeného rozpočtu, kvôli ktorému finálna prestrelka vyzerala pomerne biedne. 7-/10 ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani třetí díl nevyčnívá nad ty druhé dva a jen potvrzuje to zoufalství. Náčelník Komančů jako punker, nerozhodný až slabošský Vinnetou a až Čech Rossman musí přijet z daleké Prahy, aby odrovnal zloducha Santera! Ale abych byl spravedlivý. Jsem rád, že tvůrci šli vlastní cestou a nekopírovali původní filmy z šedesátých let, aby se ukázalo, že dokonalost věrně zkopírovat ani nelze! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Indiáni sa časovať slovesá v slovenskom dabingu konečne naučili, ale aj tak toto bolo dosť hrozné. Znovu sa hraje na vážnu strunu, ale nejde to, nejde to, nejde to. Tadeusz, Czeszlaw a Zbigniew sú nové postavy, ktoré nám Vinnetou prináša až z Poľska, indiánskou pochúťkou sa stáva konzervovaná kapusta z Nemecka a keby bol aj štvrtý diel, možno by Nšo-Či ochutnala aj bryndzové halušky. Keď dochádzajú rozumné nápady, a dochádzajú aj šialené nápady, prichádza Sam Hawkins, bez ktorého by boli všetci jednoducho v prdeli. Čo si mám myslieť o tom, že hľadali náčelníka Komančov a našli blonďavého pankáča, to už vôbec neviem. Záver ma mal dojať, ale nedojal. Skôr ma dojali tie „masové“ scény, keď z každej svetovej strany sa valila masa asi piatich Indiánov a nakoniec ich bolo na pľaci dokopy osem. Howgh. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama