Reklama

Reklama

You're Next

  • Velká Británie You're Next
Trailer 1

Manželé Davisonovi se rozhodnou sezvat své potomstvo a uspořádat oslavu k příležitosti 35. výročí sňatku. Idyla je ovšem narušena skupinou ozbrojených maskovaných vetřelců s touhou každého v rodinném sídle zavraždit. (Abes)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (356)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jehňátko, lištička a tygřík si chtějí hrát na jezinky, aneb další kousek do thrillerové škatulky, kde nepochodíte s větou: „Nechci se chovat neuctivě, ale byli by jste tak laskaví a opustili náš dům?“ Wingard si pohrává s žánrovými přesahy takovým způsobem, že občas není poznat, jestli se jedná o nadsázku, či nechtěnou idiocii vepsanou do vínku postav (viz. výběh naboso z domu se slovy „umím 5 km za 23 minut"), kamera je otravně roztěkaná a hudba místy připomíná syntezátorové počátky Michaela Manna. Když si připočtete mrzkou originalitu, laciné lekačky či pocit lhostejna nad osudem postav a k tomu se trochu zajímáte o hokej, možná dojdete k závěru, že větu: „You´re Next!“ uměl účinněji použít bývalý zadák NHL Scott Stevens.. Stále tak v žánru host do domu, smrt do domu trvá „Looking for the Magic“ (nejblíže mu byl Peckinpah se svými Straw Dogs).. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PROČ?“ … A PROČ KURVA NE?…“ /// Když se na vokně v obejváku (zevnitř) vobjeví krvavej nápis ,,SEŠ NA ŘADĚ“, jedná se o složitej okamžik v životě lidským. Víc nemá smysl se nějak rozepisovat. Prostě barák, osoby, nějakej hajzl…. a jde jen vo to, kdo bude mít navrch. Vzhledem k počtu zúčastněnejch, bych si vsadil na… Přesně tak, je jich tolik, že můžete v kolektivu uzavírat sázky, taky ti, co rádi čuměj na rodinný setkání, během kterejch se všichni chovaj jako kokoti, budou moc spokojený. Ale aby nedošlo k nějaký mýlce, tady nejde vo žádný drama s plešounskejma ambicema, tady jde vo krev. Naštěstí má tahle hra víc pravidel, takže nečumím jen na prachsprostej slasher, ale celkem si tuhle vybíjenou užívám. Snad i proto, že bylo komu opravdovsky fandit! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přemejšlím, jak rodičům zpestřit výročí. 2.) Miluju holky, co za to uměj vzít! 3.) Thx za titule ,,.Bac.“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * (a proč kurva ne?) AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

no co vam poviem. film ma dve casti. prva, kym sa vsetko rozbehne, je psychologicky a psychicky teror, kedy neviete, z ktoreho kuta na vas vyskoci nejake milucke zvieratko a druhu cast, kedy zacina to prave rosambo a z jednej ucastnicky zajazdu sa stava novodoba drsna Xena. a este aj ofinku ma. Paradna zalezitost. Asi trikrat som si na stolicke poskocila a moje srdce tiez. Takmer az do infarktoveho stavu. Well done. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo pro mě jedno z těch největších očekávání z roku 2013. Začátek velice slibnej, ale pak to začalo jít tak nějak do kopru. Hlavně kvůli demenci postav -  maminka jde odpočívat ? WTF ? .. foťák. Nenáročný divák přidá nějakou tu hvězdu navíc, ostatní pošlou tenhle film do hajzlu a výjimečně je chápu. Hvězda navíc, díky Sharni Vinson, maskám a hudbě. Co se týká Gore, tak v celku dobré, ale scéna s mixérem byla trapná. Čekal jsem 5* nášup, takže pro mě maličko zklamání. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Možná, že na horor a všechny jeho subžánry nahlížím při hodnocení o dost přísněji než třeba na komedie (i vzhledem k tomu, že hororová špička je tak úzká a nedostižná), ale to, co zde vidím, je každopádně výstavný scénáristický průšvih. Horory z kategorie Home invasion jsou sice vždy v podstatě o tom samém, ale jak loňská Očista rozvířila tyto žánrové vody neotřelým nápadem a poměrně kreativním zpracováním, tak na You´re Next nelze najít nic, co by stálo za řeč a vyzdvihlo příběh nad úroveň jateční pubertální kraviny. Všechna "šokující" úmrtí už jsme viděli někde jinde, atmosféru má lepší každý druhý found footage a zápletka s dědictvím mi nepřišla vůbec věrohodná. Jediné, co opravdu oceňuji, je rázná hlavní hrdinka, která se konečně chovala tak, jak se na danou situaci sluší.. 40% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Masky v tomto filmu později inspirovaly masky ve hře „Hotline MIami“. (Polgedney)
  • Většina filmu byla natočena bez stativu, aby se zvýšilo napětí. (Polgedney)
  • Hlavní filmovou lokací byl starobylý opuštěný dům, který byl přes 12 let vybydlený. (vojacekr)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama