Reklama

Reklama

Žena se nastěhuje k výstřednímu zoologovi, aby mu pomáhala s výzkumem. Když ale vědec zmizí, jeho opice začnou být pěkně agresivní. (Netflix)

Recenze (28)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Určite pozoruhodný kúsok, ktorý je z polovice animal hororom z polovice mrazivým thrillerom so stupňujúcim sa napätím a postupne hustnúcou atmosférou, to všetko za tradične pôsobivého hudobného doprovodu Jerryho Goldsmitha. Orangutan Link je vážne úžasný a je radosť sledovať jeho takmer ľudskú mimiku, výrazy a gestikuláciu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Já jsem si celou dobu při pohledu na Linka říkal, že to prostě není možný, že takhle šimpanz nevypadá. A on to skutečně šimpanz nebyl, byl to orangutan. Což ale nijak nesnižuje jeho herecký výkon, který je prostě úchvatný. Film na něm stojí a díky němu je prostě nádhera ho sledovat, i když konec je takový zbytečně symbolický a rychlý. Dobrý teror. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Studentce Jane se podaří získat místo asistentky u doktora Stevena Phillipa, který se věnuje výzkumu šimpanzů. Ve skutečnosti ale má být spíše hospodyňkou v jeho odlehlém sídle na mořském pobřeží. Jane to však nevadí a ráda vstoupí do letní prázdninové služby. Nejstarším šimpanzem v domě je Link (hraje ho ovšem orangutan a výborně), který byl kdysi vycvičen v cirkuse. Když zjistí, že doktor ho chce nechat odvézt (a utratit), stane se z něj mašina na zabíjení. A obětí není vskutku málo! Ocenit je třeba skvělé výkony opic! Jedna z děsivých scén je s rozzuřeným psem, napětí mají scény pronásledování obětí Linkem. Elizabeth Shue je sympatická, ale občas se chová hloupě, až se jeden diví, že nakonec vše zvládá. A nebýt zvědavého Linka, předvedla by se nejspíš v rouše Evině. Výborná kamera sleduje dění také očima opice, Goldsmithova hudba skvěle navozuje chvíle bezstarostné i ty, kdy jde o život. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak toto mam rad - rozburene more, hned vedla zamok ci kastiel ci co to bolo, film sa odohrava v UK, takze nechybaju ani ich dedinky. no a do toho pokusy na opici, ktore sa ale vymknu kontrole. Elizabeth Shue bola vyborna, Terence Stamp /Teorema/ mi tu nic nehovoril. No a zase LiVentura nesklamal, ten asi neda dohromady ucelene suvetia, ktore logicky na seba nadvazuju a davaju uceleny smysel. Ako vzdy ostal len pri slaboduchom : "Po Čelistech a Cujovi nejlepší "zvířecí horror"... zatraceně úderné dílko, kde si nemůžete být jisti, odkud na vás opička vyskočí. :-) ". Takto aspon viem, koho si dlhodobo nedam do oblubenych : 64 % ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Profesor Steven Phillip spolu s asistentkou z rady študentov, Jane, vykonáva na odľahlom vidieku pokusy na opiciach. Jedným z hlavných "objektov" na sledovanie je šimpanz menom Link. Jeho spočiatku priateľské, priam humorné správanie časom vykazuje nevýdanú agresiu. Situácia sa ešte viac vyhrotí po nečakananom profesorovom odchode. V blízskosti Linka už nikto viac nie je v bezpečí. Tobôž mladá asistentka. Miestami nebavilo, miestami bavilo. O mimoriadny filmový zážitok sa síce nejedná, no musím uznať že "Link" nie je zlým thrillerom (rozhodne nie hororom, lebo ako som sa už milión krát vyjadril, z môjho pohľadu samotná myšlienka nestačí). Nič podobné ako mimoriadné gore neočakávajte. Sekvencie zla sa síce v záverečnej polhodinke objavujú pomerne často, no vsetko prebieha v norme, bez krviprelievania. "Pointa"? Dnes už sa nedá veriť ani žiadne opici (ani tej po chlastačke, ani tej čo máte po svojom boku :D). Vďaka originálnemu príbehu a záveru - 60%. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno