Reklama

Reklama

Žena se nastěhuje k výstřednímu zoologovi, aby mu pomáhala s výzkumem. Když ale vědec zmizí, jeho opice začnou být pěkně agresivní. (Netflix)

Recenze (28)

Quint 

všechny recenze uživatele

Bizarní kousek od „australského Hitchcocka“ Richarda Franklina, u kterého nevíte, jestli se máte bát, nebo se smát. Postupná proměna roztomilého a hravého šimpanze ve vraždícího psychopata je vskutku podivná. Jeho pyromanské choutky začínají naprosto nevinně (kouřením doutníků a ohříváním telefonů v mikrovlnce) a vrcholí požárem celého domu. Primátovy zprvu nevinně vyhlížející pohledy sice pak v kontextu s nadcházejícím děním začnou působit docela mrazivě (např. když šmíruje sprchující se Elizabeth Shue), ale jindy se nezbavíte dojmu, že je to pořád tentýž roztomilý a hravý šimpanz, legračně pobíhající po domě (pardon, ve skutečnosti je to vlastně orangutan přebarvený načerno). Goldsmithova zvláštně zvolená hudba, jak z nějaké cirkusové atrakce, z toho pak místy dělá spíše hororovou grotesku. Finále je každopádně po vizuální stránce zmáknuté na jedničku. Na Franklinovy Roadgames to ale nemá. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Já jsem si celou dobu při pohledu na Linka říkal, že to prostě není možný, že takhle šimpanz nevypadá. A on to skutečně šimpanz nebyl, byl to orangutan. Což ale nijak nesnižuje jeho herecký výkon, který je prostě úchvatný. Film na něm stojí a díky němu je prostě nádhera ho sledovat, i když konec je takový zbytečně symbolický a rychlý. Dobrý teror. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Studentce Jane se podaří získat místo asistentky u doktora Stevena Phillipa, který se věnuje výzkumu šimpanzů. Ve skutečnosti ale má být spíše hospodyňkou v jeho odlehlém sídle na mořském pobřeží. Jane to však nevadí a ráda vstoupí do letní prázdninové služby. Nejstarším šimpanzem v domě je Link (hraje ho ovšem orangutan a výborně), který byl kdysi vycvičen v cirkuse. Když zjistí, že doktor ho chce nechat odvézt (a utratit), stane se z něj mašina na zabíjení. A obětí není vskutku málo! Ocenit je třeba skvělé výkony opic! Jedna z děsivých scén je s rozzuřeným psem, napětí mají scény pronásledování obětí Linkem. Elizabeth Shue je sympatická, ale občas se chová hloupě, až se jeden diví, že nakonec vše zvládá. A nebýt zvědavého Linka, předvedla by se nejspíš v rouše Evině. Výborná kamera sleduje dění také očima opice, Goldsmithova hudba skvěle navozuje chvíle bezstarostné i ty, kdy jde o život. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na filmy z ranku Animal Attack moc nejsem. Film mi byl ale doporučen uživatelem HorrFi tak jsem ho prubl. Líbilo se mi, že je film celkem originální a místy nabídne i nějaký to napětí. Též si cením, že jde o živý opice a né o animaci jak tomu bývá zvykem u novodobějších filmů z tohohle ranku. Na druhou stranu nejde o film, kterej by mě bavil natolik abych mu mohl dát víc jak 3 hvězdy. Na můj kus to bylo zbytečně dlouhý. Určitě bych to o pár minut zkrátil. Každopádně si tvůrci zaslouží můj respekt. Točit s lidmi je jedna věc. Se zvířaty to musí být mnohem těžší a to ikdyž jsou vycvičený. I přesto, že mi film až tak nesedl jsem rád, že jsem ho viděl. Takže dikec HorrFi. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Franklin natočil hodně dobrý film, a zároveň takový nezvyklí. Vraždící opice bych se nebál říct jsou poměrně častým jevem ve světě hororu, jmenujme třeba Shadow of Kilamajro nebo Kongo. Tady je vše uděláno trochu jinak, tahle opice není jen tak obyčejná ale je zatraceně chytrá a toho později začne využívat. Je to sice takový bizarní film ale je prostě dobrý, sice hodnotím jen 3*, ale zatraceně silnýma. A plus k tomu má naprosto dokonalej hudební doprovod. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama