Reklama

Reklama

Ďábel v těle

  • USA The Devil Inside (více)
Trailer 1

Isabella (Fernanda Andrade) má trauma. Z její matky se před několika lety tři lidé pokusili v amatérských podmínkách vymést ďábla a ona (nebo zlá bytost v ní) je brutálně připravila o život. Jako mimořádně těžký případ byla ze Spojených států převezena do psychiatrické léčebny v Římě, kde od té doby živoří v neustálém utlumení sedativy. Isabella se rozhodne vyřešit tragickou kapitolu v rodinné historii a v doprovodu kameramana se za matkou vydá, aby zjistila, co se tehdy doopravdy stalo. První setkání po letech ale její trauma ještě víc prohloubí. Matka je očividně nepříčetná a nepoznává ji, a proto se Isabella rozhodne proniknout do tajů exorcismu, aby ji a také sebe zachránila. Seznámí se se dvěma knězi, kteří navštěvují přednášky na vatikánské církevní škole, jež se tomuto temnému oboru věnuje. Ti se jí rozhodnou pomoci a díky tomu se ocitnou v předpokoji míst, kde se dějí věci tak kruté, že se jim lidský mozek zdráhá uvěřit. Oni dostanou šanci vyzkoušet si je na vlastní kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (255)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jsem poněkud na rozpacích, co s tím. První polovina filmu nestojí za nic. Nějak mě tyhle pseudodokumenty přestávají bavit a nejvíce mi vadí třesoucí se kamera. Samotné scény vymítání nejsou špatné, i když mohly být klidně i drsnější. Působí ale vcelku věrohodně. Problém je, že do žánru nepřináší tenhle snímek nic nového a místo mrazivé atmosféry staví na lekačkách. Ty sice fungují, jenže vybafnout za rohem na někoho není nijak těžké. Dal bych 2*, leč třetí je za závěr. Ano, nic jiného si ti tři nezasloužili! ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Dobre zvládnutý neoriginál. Obsahuje všetko, čo by tento druh filmu obsahovať mal. Má tú správnu atmosféru, vhodnú vizuálnu stránku, správne vystrašených hercov. Ďábel v těle je proste ten zlatý hororový stred, ktorý neurazí, nenadchne, a teda sa dá považovať za dobrú deliacu čiaru pre vymítačské filmy. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Horory o Dáblech a Exorcismu mám nejradši hned po Exploitácích.. Nejhorší to nebylo, ale čekal jsem větší nářez, jelikož se film dostal i do našich Kin.. Jakmile se vymítalo tak to mělo slušnou Atmosféru.. Strašně mě mrzí Konec! Dlouho jsem neviděl film, který by nijak nezkončil.. Případ její matky se ve filmu vlastně ani nedořešil.. Takže scénář, příběh tohle hodnotím velmi Záporně! Při filmu jsem se, ale Nenudil! takže hodnotím za 3! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

V roce 1999 způsobil snímek The Blair Witch Project hotový poprask a tvůrci z něj vytřískali nehorázné peníze. Co na tom, že tehdy oblbli spoustu důvěřivých lidí, kteří jim na ono „podle skutečné události“ sedli na lep. Dodnes jejich film patří mezi nejoblíbenější a nastartoval snad nekonečnou (found footage) a pseudodokumentovou mánii. William Brent Bell a jeho The Devil Inside se však od většiny následovníků liší a přibližují se zmíněné Blair Witch především tím, že i se mu povedlo z tohoto amatérského snímku vytřískat neskutečný balík. Především pak v začátcích prodeje. Jakmile však diváci zjistili, že jde o prachobyčejný průměrný exorcistický film, který nenabízí nic nového, začal zájem klesat a dnes už po něm pomalu neštěkne ani pes. Svůj účel však film splnil, tedy hlavně pro tvůrce. Nemůžu říci, že bych byl ve finále z jeho zhlédnutí přímo zklamaný či unuděný k smrti. Doporučit bych si jej však v žádném případě nedovolil. Přesto i já se přikláním spíše k tvrzení, že film jako celek moc nefunguje. Především těží ze slepence několika zajímavých scén (vymýtání), ve kterých se alespoň částečně podařilo navodit zajímavou atmosféru. Jenomže se zde vyskytuje velké množství nezáživných dialogů, které jsou místy na můj vkus až moc křečovité. To samé by se však dalo tvrdit i o samotném konci, kdy se příběh začal zmítat v podivném chaosu, jako by William Brent Bell vlastně nevěděl jak svoje dílo zakončit. Přeskakující démon z postavy na postavu už se jen snažil zachránit, co se dalo. Ale spíše to celkovému dojmu ještě více uškodilo. ()

Lulu13 

všechny recenze uživatele

Najrušivejším elementom boli strašne amatérski a nepresvedčiví herci. Inak to zas tak zlé nebolo. Prvá 3/4 bola ľahko stráviteľná a zopár scén z exorcizmu bolo veľmi vydarených. Čím ďalej sa však film blížil ku koncu, klesala aj kvalita a rútila sa do čoraz väčších sračiek. Vďaka bohu za krátku stopáž, ktorá stihla snímok ukončiť skôr, než by spadol do odpadu... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (10)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 5. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)
  • V závěru filmu tvůrci diváky odkazují na web www.therossifiles.com, kde je možné najít více podrobností z vyšetřování případu. (Scar)

Reklama

Reklama