Reklama

Reklama

Maniak

  • Francie Maniac (více)
Trailer 4

Film Maniak je Jackem Rozparovačem 21. století odehrávající se v současném Los Angeles. Maniak je novým zpracováním kultovního filmu, který je mnohými označován za nejlepší thriller všech dob - intimní, obrazově odvážný, psychologicky komplexní a hluboce děsivý výlet do noční můry vraha a jeho obětí. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (588)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Druhý projekt Khalfouna s Ajou, a jak jde vidět, klukům tahle spolupráce svědčí. Maniak je totiž překvapivě stejně tíživý a depresivní jako Lustigův předobraz z roku 1980. Brutalita je tu na vysoké úrovni, avšak hlavní zbraní je napětí, které divákovi nedá ani na chvíli oddech. Největší zásluhu na tom má důmyslná kamera, co nám umožní prožít celé to peklo skrz oči psychopata. Divák už není pouhým svědkem jeho běsnění, ale přímo samotným aktérem. Společně dýcháte, společně vraždíte. To byl od tvůrců skvělý tah. Elijah Wood sice možná nedosahuje Spinellova maniakálního herectví, ale bohatě to vynahrazuje barvami hlasu nebo pouhým dechem. Trochu mě zamrzela scéna v metru, ta v originálu zůstala nepřekonána. Avšak závěrečný propad do hlubin absolutního šílenství nemá chybu. Těžká deprese, ale kvalitní! P.S. Velké plátno tomu nesmírně sluší, kor když jste v sále úplně sám :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NIKDY NEPOCHOPÍTE, CO NAVZÁJEM CÍTÍME“...... /// Že Frodo dokáže bejt dokonalej zmrd věděl už Robert Rodriguez. Erotický hrátky, krvavý dohry a cesta do uchylákovi duše (teď už ale opravdovská!). Hlavním tahák nechť není E. Wood, ale zajímavej úhel pohledu a krvavá filmařina. Škoda, že si příběh pomáhá drobnejma ,,lapsusema“ – mohla bejt ta čtyřka přesvědčivější! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že sbírat ženský skalpy není zase tak těžký. 2.) Nechápu, proč E.Wood nehraje v romantickejch komediích. 3.) Často jsem přemýšlela, jak bych asi dopadla, kdybych sáhla Frodovi na pytlíka. 4.) Thx za titule ,,majo0007“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kto od filmu čaká niečo strašidelného, temného, poučného, tak sa nedočká. Ani krvavého veľmi nie, aj keď to skalpovanie je drsné. Kto hľadá niečo nevkusné, odporné a drsné s trochu netradičným prístupom , tak si príde na svoje. Režisér zvolil pohľad maniaka, v ktorom vidíme "pracovať " jeho ruky , ale jeho tvár je nám priamo ukázaná len veľmi výnimočne. Vidíme ho skôr v odrazoch zrkadiel a výkladov. Akoby E. Wood nosil kameru zavesenú na krku. Celé je to o prenasledovaní a skalpovaní šľapiek, natočené s chladnosťou, kde k žiadnej postave necítite vôbec nič. Záblesky ľudskosti sa snaží v divákovi prebudiť postava fotografky, ale stále je to chladné. Možno chcel režisér konkurovať filmu Henry-portrét masového vraha, ale ten ponúka i atmosféru a herecké výkony. Tu sa o herectve E. Wooda baviť nemusíme, ten hraje skôr svojím hlasom . Čudný a chladný film, ktorý mi nič nedal. 40%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když je matka coura a syn je toho odmalička svědkem, pak to nemůže dobře dopadnout. Z malého hobitka tak vyrostl sběratel ženských kadeří, a proto se divák dočká veselých momentů, jakými jsou skalpování, přetnutí achilovky či přesný úder sekáčkem na maso. Není to mnoho, ale vše vyvažují tajemné figuríny a zvláštní atmosféra strachu, obav, chtíče a halucinací. Vybaví se Šmírák z roku 1960 a samozřejmě původní film z roku 1980, který mě bavil o něco více. Nebavila mě místy prasácká kamera. 3,5* ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Práce Williama Lustiga je mi bližší. V rámci remaku vše skvělé a Khalfounův odraz v zrcadle je působivý, ale nedodržený do všech detailů (záchod v metru, nebo oživlé figuríny). Originál má silnou hlavní postavu (Joe Spinnell) a temné melodie. Remake má Elijaha Woodse v tom je zásadní rozdíl, zatím co Spinnell měl v očích zlo a v mohutné postavě respekt, Woodsovi oči jsou křehké a herecky umělé. Vraždící postup o.k., Liane Balaban krásná s úsměvem Keira Knightley a gore scény jsou top! ()

Galerie (60)

Zajímavosti (13)

  • Režisér filmu Franck Khalfoun chcel dosiahnuť, aby sa divák cítil ako uväznený v tele maniaka. (sWONDER)
  • Celý film byl natočen za 4 týdny. (Polgedney)
  • Celé jméno hlavního hrdiny je Frank Zito (Elijah Wood). (Scelleton)

Reklama

Reklama