Reklama

Reklama

Maniak

  • Francie Maniac (více)
Trailer 3

Film Maniak je Jackem Rozparovačem 21. století odehrávající se v současném Los Angeles. Maniak je novým zpracováním kultovního filmu, který je mnohými označován za nejlepší thriller všech dob - intimní, obrazově odvážný, psychologicky komplexní a hluboce děsivý výlet do noční můry vraha a jeho obětí. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (588)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Po dlouhou dobu jsem si film dost užíval, jakkoliv to zní zvrhle. A právě tak se dá definovat vlastně celý film. Způsob snímání, „atmoška“, vcelku psycho hudba (anebo naopak normální, ale zase v kontrastu s danou scénou, viz „Ave Maria“ pasáž), vyžívání se v brutalitě, krvi a nahotě, docela vymazlená práce maskérů a v popředí toho všeho hlavní hrdina s překvapivě slušně rozpracovanou psychologií (a minulostí), která diváka „skoro“ svádí k fandění (navíc, postupně si člověk plně uvědomuje, jak skvělým castingovým tahem bylo vybrání právě představitele Froda). V čem je tedy háček? Když pominu zbytečně vyhrocené vyústění výše zmíněné „Ave Maria“ pasáže, šlape film jako dobře promazaný stroj až do poslední cca čtvrthodinky. Pak už to jde s každou další minutou čím dál víc do háje a u scény na posteli jsem se už musel regulérně začít smát. Což mi ale přijde jako strašná škoda, když měl Maniak tak výborně „najeto“. Vzhledem k těm 3/4 filmu dávám ovšem ještě slabší 4*. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Celkom drsnota na kino. Hlavne prvá vražda. Zobral som na to dvoch kamošov, nevedeli do čoho idú (a horory nemusia) a jeden to aj poriadne ťažko znášal. Teda pre nehororových divákov to nie je, pretože je to aj slušné psycho. P2 bol myslím si znesitelnejší aj pre širšie publikum. Franck Khalfoun je späť. Dúfam že sa aj naďalej bude držať tohto žánru. Čajíčky ako Wrong Turn at Tahoe mu skrátka nesvedčia. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelné představení,odvážné,ušpiněné,dead-of-night style s mrazivými scénami Hororu ! Zběsilý, Děsivý Remake natočený Skvělou POV Formou a mrazivou Hudbou ! Skvělá role pro Elijaha Wooda! Skvělá, protože plně využívá jeho výhody jeho podivných rysů Dětskosti a Dospělosti, zejména jeho Znepokojivé Oči mi naháněly hrůzu! Tvorba Alexandre Aji, je zde vidět a odvedl opět skvělou Práci vynikajícího Gore! Tenhle film rozhodně není pro slabší Povahy! V Kině jsem měl dvojí depresi, né jen z filmu, ale také protože jsem soucitil s mými Rodiči, kteří chtěli po 10 minutách opustit KIno! Pro mě to byl Silný, Unikátní Zážitek! 80% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Elijah Wood v roli psychopata byl dokonalý, nejdříve jsem mu nevěřil, ale nakonec lepšího herce vybrat nemohli. Atmosféra zajímavá, hudba perfektní a hlavně dokonalá práce s kamerou. Po celou dobu mě udivovala kamera, protože vše divák vidí z očí maniaka, což všemu dodává daleko větší zážitek.. 9/10 = 95% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby Celosvetovo $2,529,000▐ Elijah Wood vie dobre uhrať aj psychopata, to už potvrdil aj v SIN CITY, tú to nie je v jeho podaní o nič horšie, aj keď režisér Khalfoun sa nechytá zručného rezníka Alexandre Aja, tento počin je u neho určitý posun vpred, zaujímavá kamera, slušné napätie, drastickosť aj keď nechutná, priemer. /60%/ ()

Galerie (60)

Zajímavosti (13)

  • Celé jméno hlavního hrdiny je Frank Zito (Elijah Wood). (Scelleton)
  • Ve filmu zazní píseň „Goodbye Horses“ od americké zpěvačky Q Lazzarus. Tato skladba se rovněž objevuje ve filmu Mlčení jehňátek (1991), což je další film, ve kterém vystupuje postava sériového vraha, který stahuje lidi z kůže a má problémy se svou matkou. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno