Reklama

Reklama

Koncem 90. let zaznamenala kriminální a drogová scéna na Islandu drastickou změnu, kdy z relativně malého a nevinného světa drobných zločinců a příležitostných dealerů přerostla ve vysoce organizovaný a násilný průmysl, který funguje dodnes. Film se odehrává v bouřlivých časech a je postaven jen na hrstce skutečných událostí té doby. Líčí revoluci Extáze, ozbrojené bankovní loupeže, rozsáhlé pojišťovací podvody a největší zátah proti drogové mafii v historii země. Všechny tyto události velmi hluboce otřásly islandskou společností, hlavně kvůli jejich vysoce profesionálnímu provedení. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (80)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Toti, co to děláš?" ,,Tohle je, drahá matinko, dextro-amfetamin fenylpropanolamin. Speed!" Sex, drogy a Rock and roll. Tedy hlavně drogy...ovšem:,,Pašování drog na Island není žádná prdel." A dojde i na sex - příjemný, vášnivý, ale i násilný za trest (jo, když si jeden nehlídá zadek, může se pak jen a jen divit). Stejně jako Nettrass i já chvílemi viděl Bony a klid. Tahle jízda je ale mnohem drsnější. Výborná kamera a ještě lepší hudba (žádné ty americké cajdáky). Špinavý film o podsvětí na severu, kde to vypadá, jako by půlka ostrova prodávala drogy a druhá půlka je sjížděla. Pro ránu se nejde daleko, hlavy sice nelítají, ale ruce ano. A šťastný konec! tedy jak pro koho... jo a Thor Kristjansson vypadal chvílemi jako J.Depp. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Uff... ~ Chceš-li proplout islandskými sračkami, udělej to první, co tě napadne. Klidně i naprostou šílenost. ~ Když se chce, aj seveřani umí. Syrová i surová mafiózo projížďka Islandem za doprovodu mladého neortodoxního studenta, který dostane příležitost poznat nepoznané a a postupem času mnohem, MHOHEM víc. Islandští drsoňové si jdou za svým přes mrtvoly a hromady bílého prášku, má to hlavu i patu, byť místy už trochu zdeformovanou. Plusem místo, "divný" jazyk :) a hlavně ksichty, ty ksichty k tomu seděly. Na **** bych to neviděl, ale za zkouknutí to rozhodně stojí. Uff... ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Viac menej prosté a priamočiare, ale dobre sledovateľné, s celkom kvalitne stavanou atmosférou drogového sveta islandského gangu, v ktorom si tvorcovia nechodili po explicitné scény príliš ďaleko. No na druhej strane, jestvujú aj tvrdšie filmy. Najviac sa mi z hereckého obsadenia na Okamžiku zkratu zapáčila postava Jóhannesa Haukura Jóhannessona alias Tótiho, ktorý si ako som práve zistil, strihol aj menšiu rolu v Game of Thrones, čo bolo kvôli jeho holohlavému zostrihu ťažko postrehnuteľné aj pre skálneho fanúšika GoT, za akého sa považujem. A i keď sa nejednalo o žiaden hlboký pohľad do kriminálnych a pre Island nie zrovna prívetivých dôb, nemožno snímku uprieť napätie, s ktorým drží diváka pri sledovaní až do záverečnej scény. Skrátka chcete vedieť jak táto nebezpečne rozohraná partička šachu dopadne. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Ja som spokojný. Dobre zahrané a dobre zrežírované. Postavy sú patrične drsné a autentické. Severská atmosféra je už asi trademark všetkých post-vikingských krajín. Akurát životný štýl, kokain, cigy, steroidy, alkohol, coca cola. hot dog, pizza a spánková deprivácia, vám asi nedodá kompletnú paletu vitamínov a stopových prvkov. PS: Nechcel by som byť oprcaný chlapom do riti. Bez ochrany a bez gelu. Fuj. 4* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

I KDYŽ NĚKDE V HLOUBI VÍŠ, ŽE TVOJE CESTA KONČÍ V TEMNOTĚ, NEMUSÍ TO NUTNĚ ZNAMENAT, ŽE TAM TAKY ZAČALA.... /// Film o frajerech na sněhu, extázi či speedu a klukovi, kterej se (náhodou?) začlenil ,,do systému“. Islandský Bony a klid bez dětskýho žvanění a komančskejch přežitků, s drsnejma ksichtama, sem tam zajímavou skladbou a možná i trochou psychologie. Filmařina, která sází na autentičnost příběhu (a chladnou drsnost) mě sice bavila, ale nestrhla. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2004 napsal Stefan Mani Sigþórsson, číst nebudu. 2.) Mám na starost pojišťovací podvod. (S autem.) 3.) Thx za titule ,,petkaKOV“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Film byl spolufinancován Islandským filmovým fondem, který přispěl částkou 64 milionů islandských korun, což byla téměř polovina celkového rozpočtu filmu. (Terva)
  • Přibližně ve 100. minutě lze v pokoji Stebbi Psycho (Porvaldur David Kristjánsson) vidět plakát skupiny Metallica z jejich alba Ride The Lightning z roku 1984. (Terva)
  • Pro nedostatek financí trvala produkce filmu více než 7 let. (Terva)

Reklama

Reklama