Reklama

Reklama

Citadel

Trailer 1
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní
Irsko / Velká Británie, 2012, 85 min

Obsahy(1)

Tommy Cowley (Aneurin Barnard) je mladý otec postihnutý chronickou agorafóbiou, odkedy na jeho ženu brutálne zaútočil gang zvrátených a divokých detí. Žije na chátrajúcom predmestí mesta Edelstown, kde sa cíti byť uväznený. Všetko sa ešte zhorší, keď ho začne terorizovať ten istý detský gang, ktorý si podľa všetkého tentoraz vyhliadal jeho malú dcéru. Pomôcť v jeho trápení mu chcú chápajúca sestrička a odpadlícky kňaz, avšak Tommy sa nakoniec rozhodne na vlastnú päsť odhaliť krutú pravdu o maskovaných deťoch. Počas pátrania príde na to, že ak chce premôcť svoj strach, musí sa postaviť démonom vlastnej minulosti a vstúpiť na miesto, ktorého sa bojí najviac v živote. Tou temnou stavbou je opustený panelový dom, známy ako Citadela. (Incantator)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (103)

choze 

všechny recenze uživatele

Slušně nasnímaná a hustoatmosférická urban legend o moderním strašidelném zámku-vybydleném paneláku se dvěma dobrými lekačkami, bohužel povážlivě naředěná sociologicko-psychologickým dramatem. Drhnutí logiky by nevadilo, ale ta rozbředlost filmu mě uondala, bubáci - byť se zajímavě vymyšleným pozadím - na mě prostě nefungovali a finále, ve kterém se hrdina konečně vrátil zpátky do úchvatné titulní ratejny, mi přišlo vyloženě slabé. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Tommy hned na začátku přijde o manželku, kterou mu zabijou. Má z toho neuvěřitelné trauma a dcera mu zůstane a snaží se o ni starat sám. Ale to by mu situaci nesměli zlehčovat démoni, kteří vidí strach. Tommymu se snaží pomáhat sestřička a farář, kterému nevěří a myslí si o něm že je to magor. Když nakonec sestřičku také zabijou a vemou mu dceru, nezbývá mu nic jiného, než zajít za bláznivým farářem a pro dceru si dojít. Příběh jako takový je zase alespoň něco nového co jsme ještě neviděli a atmosféra filmu je víc než dobrá. Já si Citadel užíval a rozhodně je to velmi dobrý film i když má samozřejmě svoje mouchy, které se dají myslím docela snadno překousnout. Docela se divím, že není v červených číslech, ale dejme tomu a možná až to uvidí více lidí, tak se celkové hodnocení zvýší. 70% ()

Reklama

Wade 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí jsem vůbec nevěděl jak hodnotit to se mi stává často, ale abych nevěděl ani po druhém to už se mi nestává. Nakonec jsem film viděl během tří dnů třikrát a konečně se rozhodl jaké dám hodnocení. Rozhodně si někdy pustím Citadel znovu ,protože se jedná o velice zajímavý Drama /Thriller / Mysteriózní snímek, který i když chvilkami nudí hlavně na začátku tak nakonec nabere správný směr a atmosféru. Zajímavý příběh, pěkné zpracování a dobře zahraná postava Tommyho od Aneurina Barnarda mě přesvědčila, že 3* by byly akorát, ale vzhledem k tomu jakou paseku mi film udělal v hlavě než jsem se rozhodnul tak mu přidám 1* a jsem si jistý, že celkově si ty 4* zaslouží. 75% ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Můj dům, můj hrad v podání zcela vykolejeného agorafobika... Slovní filmové spojení "Británie" a "sociální" ve mně vyvolává stejnou kopřivku jako "Dánsko" a "dogma"...Ani dovětek "hororový" tomu nijak nepomáhá...Výrazově a obsahově nepříjemné (tady byl záměr bezezbytku naplněn), ale v rámci žánru existují mnohem lepší kousky, kde figuruje například chcíplá mimozemská samička nebo rumunští spratci a francouzská učitelka... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Parádní sociální horor. Citadel je depresivní a špinavá pocitovka čerpající ze sedmdesátkových hororů Davida Cronenberga (The Brood, Shivers). Dnes už se něco takového moc často nevidí, takže jsem s filmem velmi spokojený, ačkoli za úplnou špičkou trochu zaostává. Například úplně bych klidně vyškrtl vedlejší postavy - černošskou sestřičku a divného faráře, klidně to celé mohlo stát jenom na Tommym. Každopádně netřeba si stěžovat, lepší atmošku letos moc hororů nemělo. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Ciaran Foy v pubertálním věku trpěl agorafobií. (Chatterer)
  • Roli Elsy ztvárnila dvojčata, a to Harry a Arlowe Saundersovi. (Chatterer)
  • Aneurin Barnard se v rámci přípravy na svou roli setkal s několika lidmi trpící agorafobií, aby se lépe vžil do role Tommyho. (Chatterer)

Související novinky

Sinister se vrací

Sinister se vrací

17.08.2014

První Sinister byl před třemi lety velký hororový úspěch. Film s rozpočtem 3 mil. dolarů utržil z amerických kin milionů téměř padesát a pokračování tak bylo jen otázkou času. To je odklepnuto již… (více)

Reklama

Reklama