Reklama

Reklama

Hamilton: Pokud jde o vaši dceru

  • Česko Hamilton 2: Pokud jde o vaši dceru (více)
Trailer 2

Tajný agent Carl Hamilton mal kedysi svoju rodinu, zničil ju však krutý akt pomsty. Keď unesú jeho sedemročnú krstnú dcéru Natalie, dcéru policajnej riaditeľky Evy Tanguy, všetky bolestivé spomienky v ňom opäť ožijú. Najvyššie vládne kruhy nejavia veľký záujem o vyriešenie prípadu, Hamilton sa tak rozhodne pátrať na vlastnú päsť. Zistí, že Natáliu dal uniesť saudský ropný magnát, presvedčený o vlastnej nedotknuteľnosti. Nepočítal však s agentom Hamiltonom. (RTVS)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (89)

ondrula 

všechny recenze uživatele

Příběh hodný akčních hovadin z 90. let. Úvodních 80 minut, směřujících celou dobu k závěrečné přestřelce, je tak žvaněním o hovně a natahováním stopáže. Finální fight je pak k dovršení všeho dost směšný, islámisti padají po zásahu kulkou teatrálně přes zábradlí apod. Hamiltonova nesympatická zmačkaná držka s neustále nasraným výrazem mi taky moc náladu nezvedla. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Slabšie ako predošlí diel. Ale Hamilton je stále super špión. Akcia je dobrá a oceňujem snahu o realistické poňatie. Tá moslimská Mata Hari je tiež pozitívum filmu. Úplný záver absolútne antihrdinský. Švédi zas urobili z Američanov najväčších gaunerov. Škoda, že scénar je menej prepracovaný ako v prvom diely. Pár scén nedávalo zmysel. Celé je to nejak narýchlo zbúchané. Krátka stopáž nedovoľuje príbehu sa poriadne rozbehnúť. Napriek mnohým negatívam, je mi táto švédska akcia veľmi sympatická. Zatiaľ tak 10-15% horšie ako predošlí diel. Ale stále v rozhraní 4*. 70%. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono scénáristicky opět nejde o nic převratného. Amíci rozehrávající své mocenské hry na všechny strany, saudský teroriste užívající si (ne)pozornosti CIA (zdravíme Usámu) a unesená holčička, která je shodou okolností Hamiltonova kmotřenka. A tak se musí dát dohromady tým, který má děvčátko zachránit. Zkrátka prostá zápletka, ačkoliv vybroušená mnohými detaily, našláplá akce a Seveřaní krosící všechno a všechny. A to prosim bez patosu. První díl dvojka ještě o stupínek převýšila. Věřím, že máme zaděláno na parádní akční ságu made in Europe. Držim Skandinávcům palce, ať v tom nasazenym kurzu pokračujou. 90% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Popravdě nic, co by nějak zvlášť vybočovalo, přesto si dovolím tvrdit, že jak první díl, tak i tento převyšují poslední Craigovy Bondy i Neesonovi Takeny. Mikael sice není nějaký extra sympaťák, ale alespoň mu věříte, že jeho postava umí. Plusem budiž i skutečnost, že se tady nehraje za "dobro", ale ve všem jsou stále mocenské pletichy a politika. ~~~ "Podívej, potřebuješ mě víc, než já tebe." ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hamilton číslo 2 dorazil k divákům velmi krátce po prvním dílu. "Osobní" zápletka slibovala pořádnou jízdu ve stylu 96 Hodin (těch prvních;)), ale pokud jste trochu podezíraví, tak vás avizovaná devadesátiminutová stopáž musí varovat - a ona je navíc v reálu 82minutová (pak přijdou titulky):P Takže tam, kde jsem čekal něco hlubšího než v jedničce, se paradoxně všechno zvrhlo jen ve zkratkovitou sekvenci špionážních machinací prokládaných bitkami jeden na jednoho a přestřelkami. Ty jsou, pravda, efektní, a po technické stránce opět není švédskému tvůrčímu týmu co vytknout, ale dalo se to celé rozpracovat podstatně zajímavěji. To, čemu se dalo v ohledu postav a jejich pocitů v prvním díle věřit, tady už nemůže fungovat. Jakž takž ještě obstojí matka, které mohamedánský pošuk nechal (nájemnými ex-SAS) unést dceru, ale ostatní včetně samotného Hamiltona to už nemají jak zachránit. Co na tom, že hrátky s motivací tajných služeb tu pustit to, a tam zase zamlčet (i aktivně podpořit) tamto, působí realisticky, když je jich tady tak strašlivě málo? V daném rozsahu se objektivně nedalo vymáčknout z toho něco víc - ale ten potenciál tu jednoznačně byl, chtělo to "jen" patnáct minut výsledného materiálu navíc. Scénárista se přitom nezměnil, takže kde nastal problém? S ohledem na kratičký odstup mezi prvním a druhým dílem, když třetí je v plánu až na rok 2014, se mi zdá, že tady někdo moc moc chtěl nahnat peníze do kasy ještě ne úplně hotovou prací, dokud měli nevděční diváci ještě ve své až příliš krátké paměti povedený úvod tohohle potenciálního zlatého dolu. Byl to tedy podraz na diváky, ale i tak si myslím, že druhá výprava s Carlem Hamiltonem po Evropě i exotičtějších končinách si zaslouží červený čtvereček - nakonec je to přece jen Coq Rouge, ne?;) 70% a doufám, že s trojkou si dají sakra větší práci. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Těsně před pokusem o vraždu palestinského politika je možné vidět, že jeden ze strážců v garáži nosí na krku visačku s logem společnosti Dice. Dice je švédská videoherní společnost, kde režisér Tobias Falk dříve pracoval. (Kritiq)
  • Natáčanie filmu prebiehalo okrem Štokholmu a Londýna aj v španielskych mestách Almeria a Granada. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama